دکتر پرویز قزلباش روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: آنچه علم، تدبیر و تحقیقات نشان میدهد برای راههای پیشگیری از بیماری کووید _۱۹ توجه به فاصله گذاری اجتماعی، اجتناب از حضور در تجمعات و استفاده از وسایل حفاظتی و درمان های موثر در صورت ابتلا و تزریق واکسن کارآیی لازم را دارد.
وی یادآوری کرد: اشاعه مطالب غیرعلمی و واکسن هراسی، به تاخیر روند واکسیناسیون منتهی می شود و در این میان اگر افرادی به واکسن اعتقاد ندارند باید راه حل علمی ارائه کنند و ادعای آنها باید مورد تایید مراجع علمی نیز قرار گیرد.
این مسوول ادامه داد: تمامی واکسن های تزریقی، مورد تایید وزارت بهداشت است، هر واکسنی ویژگی خاص خود را دارد و همه آنها علیه کرونا موثر هستند که موجب کاهش ابتلا و میزان بستری و کاهش مرگ و میر میشوند.
وی اظهار داشت: برای پیشگیری از شیوع ویروس دلتا واکسیناسیون بسیار موثر است، احتمال بستری شدن و ابتلای فردی که واکسن دریافت کرده به مراتب کمتر از فردی است که واکسن دریافت نکرده است اما به این معنا نیست که کسی که واکسن دریافت کرده دچار عارضه و مرگ نمی شود، بلکه این موارد را به حداقل کاهش می دهد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان ادامه داد: تولید واکسن مراحل تعریف شده دارد و در هرفاز بر اساس استانداردهای جهانی تایید و مشخص می شود و در این ارتباط واکسن هراسی ظلم بزرگ در حق کسانی است که امکان این را داشتند که از خود در مقابل بیماری محافظت کنند و این کار را نکردند.
وی با اشاره به اینکه با روند فعلی بیماری در استان تمام سعی حوزه بهداشت و سلامت در این است که با بسیج همه امکانات، از بروز اتفاقات ناخوشایند پیشگیری شود، اظهار داشت: درصدی از افراد جامعه با بیتوجهی به رعایت پروتکل ها رفتارهای غیر مسوولانه ای داشتند که بروز همین روند بر شمار مبتلایان سرپایی و بستری بسیار موثر است.
این مسوول خاطرنشان کرد: در زمان حاضر ۶۷۲ بیمار کرونایی در بیمارستانهای استان بستری هستند که از این تعداد ۴۹ مورد، مثبت بستری روز گذشته را شامل می شود و سه نفر نیز بر اثر ابتلا به این بیماری فوت شدند.
نظر شما