«ذبیح الله اعظمی ساردویی» در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا درباره اولویتهای وزارت جهاد کشاورزی در دوره جدید اظهار کرد: یکی از مسائل مهم برای بهبود منابع آبی کشور، توسعه سیستمهای آبیاری قطرهای برای افزایش بهره وری و کمک به صرفهجویی منابع آبی است.
وی با اشاره به حمایت و تسهیلات دولت ادامه داد: تاکنون دولت برای توسعه سیستمهای آبیاری مدرن و بهینه سازی مصرف آب در بخش کشاورزی ۸۰ درصد منابع مورد نیاز کشاورزان را تامین می کرد و ۲۰ درصد منابع بر عهده کشاورز بود امیدواریم در دوره جدید سهم دولت به ۱۰۰ درصد برسد.
اعظمی ساردویی همچنین از وزیر جهاد کشاورزی خواست لایحه الگوی کشت را تقدیم مجلس کند و گفت: این لایحه بر اساس آمایش سرزمین استانهای مختلف و تنوع اقلیمی انتخاب نوع کشت و تعیین جایزه برای کشاورزان تدوین میشود.
وی با ذکر مثالی ادامه داد: اینکه از کشاورزان بخواهیم هندوانه را به دلیل میزان زیاد مصرف آب کاشت نکنند، باید کشت جایگزین ارائه شده والبته شرایط لازم برای فروش محصول نیز مشخص شده باشد. واقعیت این است که کشاورز محصولی نمیکارد مگر اینکه پیش از آن محصول را فروخته باشد یا به فروش آن اطمینان داشته باشد.
دبیر کمیسیون کشاورزی مجلس تعیین تکلیف اسناد کشاورزی را یکی دیگر از اولویتهای مهم ساداتی نژاد عنوان کرد و گفت: بیش از ۹۰ درصد کشاورزی کشور به شکل خرده مالک است و از طرفی حدود ۹۰ درصد اراضی کشاورزی نیز جزو اراضی ملی است. بیشتر این اراضی فاقد سند هستند در حالی که کشاورز برای گرفتن وام باید سه ضامن را به بانک معرفی کند.
ساردویی با بیان اینکه کشاورزی قراردادی یکی از مواد مهم است که باید در دستور کار قرار بگیرد، عنوان کرد: کشاورزی قراردادی به انتخاب نوع محصول و پشتیبان آن کمک میکند. به عنوان مثال انعقاد قرارداد کامل با پشتیبان و یا دولت برای برای کشت گندم، جو، سویا و نهادههای روغنی سبب حذف دلالها میشود.
وی با تاکید بر لزوم ساماندهی ناوگان حمل و نقل محصولات کشاورزی اظهار کرد: بهبود حمل و نقل جادهای، ریلی و هوایی از موارد مهمی است که وزیر جهاد کشاورزی باید در دستور کار قرار دهد.
عضو کمیسیون کشاورزی، بهبود افزایش عملکرد در واحد سطح علوم باغبانی، زراعی، گیاهان دارویی را از دیگر اولویتهای وزارت جهاد کشاورزی در دوره جدید ذکر کرد و گفت: آمریکا در هر هکتار حدود ۴ تن پسته و ترکیه حدود ۳.۵ تن در هر هکتار پسته برداشت میکند. اما در شهرهای پسته خیز ایران میزان برداشت در هر هکتار حدود ۵۰۰ کیلو تا یک تن است.
دبیرکمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی افزود: برای سایر محصولات مانند گندم، جو و... نیز افزایش عملکرد در واحد سطح باید در نظر گرفته شود و برای کشت دیم نیز نیازمند برنامه ریزی مناسب هستیم.
نظر شما