کامران اسلاملو، سه شنبه با اشاره به گرفتار شدن این ماهیان در رودخانه قره آغاج در محدوده شهرستان شیراز اظهار داشت : شامگاه گذشته همیاران محیط زیست با ادوات مورد نیاز برای نجات ماهیان، در مکان ذکر شده حضور پیدا کردند و از ساعت ۲۰ دیشب عملیات نجات ماهی ها آغاز شد و تا امروز نیز ادامه داشته است.
رئیس مدیریت بحران اداره کل حفاظت محیط زیست فارس اضافه کرد : در موقعیت فعلی با وجود بحران و وضعیت نابسامان آب در مناطق پایین دست، لکه های آب و آبگیرهای کوچک آخرین جان پناه و راه نجات ماهیان شده است که کارشناسان محیط زیست طی عملیاتی با شناسایی نقاط بحرانی، ماهیانی را که هنوز تلف نشده بودند، با همکاری همیاران و نیروهای محیط زیست به نقاطی که تا مدتی در امان باشند،انتقال دادند.
![ماموران و همیاران محیط زیست فارس،ماهیان را در رود قرهآغاج رها کردند](https://img9.irna.ir/d/r2/2021/08/31/3/169035862.jpg)
اسلاملو دلیل این بحران را عدم تخصیص حق آبه، استفاده بی رویه تانکرها برای مصارف باغ شهری و پمپ های بسیار زیادی که در مسیر رودخانه قره آغاج به صورت غیر مجاز برای مصارف کشاورزی و باغداری آب بر می دارند و همچنین عدم نظارت دستگاه های ذیربط را از جمله عوامل رخداد این مشکل زیست محیطی عنوان کرد.
این مقام مسوول بیان کرد: متاسفانه با عدم رعایت تخصیص حقابه و برداشت بی رویه آب از این رودخانه در آینده نه چندان دور با تبعات جبران ناپذیر بیشتری روبرو خواهیم شد.
![ماموران و همیاران محیط زیست فارس،ماهیان را در رود قرهآغاج رها کردند](https://img9.irna.ir/d/r2/2021/08/31/3/169035861.jpg)
رودخانه قره آغاج یا سکّان یکی از مهمترین رودخانههای استان فارس با طول ۷۰۰ کیلومتر است و از آب آن هماکنون برای مصارف نوشیدن و کشاورزی استفاده میشود.سد سلمان فارسی در حدفاصل شهرستانهای جهرم و قیر و کارزین بر روی این رود بنا شده است.
این رودخانه از به هم پیوستن چشمههای کان زرد، چهل چشمه کوهمره و سرخرک در خان زنیان تشکیل میشود و پس از خروج از بخش ارژن شیراز وارد شهرستان کوار میشود و پس از عبور از اراضی زراعی کوار، خفر، جهرم، قیر و کارزین از طریق رود مند وارد خلیج فارس میشود. رودهای شور جهرم، سیمکان و شور دهرم در میانه مسیر به این رود میپیوندند.
آب این رودخانه دائمی است و عرض آن در نواحی کوهستانی ۲۰ متر و در جلگه به ۴۰۰ متر میرسد. متوسط آب سالیانه این رودخانه ۱۸ متر مکعب در ثانیه در ایستگاه تنگ کارزین میباشد. حداقل دبی در این ایستگاه ۳٫۵ متر مکعب در ثانیه و حداکثر ۴۳ متر مکعب در ثانیه است.
نظر شما