بهروز آقایی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بندر چابهار با تجهیزات مدرن و روز دنیا و ظرفیت تخلیه و بارگیری سالانه هشت و نیم میلیون تن انواع کالای فله، کانتینری، یخچالی آماده صادرات و واردات هر نوع کالا است و نقش مهمی در توسعه دارد.
وی به معافیت سه ماهه در تعرفه انبارداری کالای معدنی و ساختمانی برای تمامی رویههای گمرکی در راستای کمک به توسعه صادرات مواد معدنی از طریق بندر چابهار اشاره کرد و افزود: روزانه چهار هزار تن مواد معدنی کلینکر وارد بندر میشود که از معادن استان سیستان و بلوچستان استخراج و تاکنون ۱۱۵ هزار تن مواد معدنی در بندر تخلیه شده است.
«کارخانههای تولید کننده سیمان، کلینکر را برای تولید سیمان در مناطقی که مواد خام اولیه کمیاب و یا موجود نیست خریداری میکنند»
مدیر کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه این مقدار مواد معدنی ( یک میلیون تن ) طی چند مرحله صادر خواهد شد افزود: دسته نخست شامل محموله ۱۱۵ هزار تنی کلینکر با سه فروند کشتی حمل کالای فله صادر خواهد شد.
وی ادامه داد: ویژگیهای بندر چابهار، تجهیزات استراتژیک تخلیه و بارگیری، تخفیفهای قابل توجه در حقوق عوارض و هزینههای بندری و خطوط منظم کشتیرانی از مبدا چابهار موجب تسهیل صادارات کالاهای متنوع از طریق این بندر شده است
آقایی گفت: برای استفاده بهینه از ظرفیتهای بندر چابهار در زمینه صادرات و واردات فرآوردههای معدنی، محصولات تولیدی و همچنین واردات تجهیزات مورد نیاز زنجیره تولید تفاهمنامه امضا شده است.
وی ادامه داد: ظرفیتهای مناسب بندر چابهار به منظور توسعه اقتصادی منطقه و کاهش هزینههای انتقال و لجستیک کالای صادراتی و وارداتی موجب شده تا "نظام جمهوری اسلامی" نسبت به سرمایهگذاری توسعه بندرچابهار بیش از یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار هزینه کند.
او با بیان اینکه وجود معادن غنی و کارخانههای تولید سیمان و کلینکر، ظرفیتهای صادراتی محصولات شیلاتی و کشاورزی در استان سیستان و بلوچستان و مسافت زمینی کوتاه فرصت مناسبی برای صادرات از طریق این بندر است، اضافه کرد: با توجه به موقعیت ممتاز بزرگترین بندر اقیانوسی کشور در بنادر منطقه، صادرات از طریق بندر چابهار مهمترین اولویت سال ۱۴۰۰ است.