هفته نخست ابتلا، زمان طلایی برای درمان کرونا است

شیراز - ایرنا- متخصصان دانشگاه علوم پزشکی شیراز معتقدند که زمان طلایی درمان کرونا، یک هفته تا ۱۰ روز اول ابتلا است که ویروس در بدن انسان شروع به تکثیر می کند و اگر بتوان در همان روزهای اول جلوی تکثیر یا شدت تکثیر ویروس را گرفت بعد از آن، عوارض ناشی از تکثیر ویروس به مراتب کمتر خواهد بود.

برآیند مصاحبه ها و نظرخواهی از بیماران کرونای بستری در بیمارستان های شیراز بیانگر آن است که متاسفانه بیماران مبتلا به کووید ۱۹ به منظور درمان خود دیر به مراکز درمانی و پزشک مراجعه می‌کنند ،  وقتی بیمار دیر مراجعه می‌کند، درگیری آن با ویروس بیشتر شده و در نتیجه احتمال بستری شدن آنها نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

 در روزهای اخیر مراجعات به مراکز درمانی و بیمارستان های شیراز و دیگر شهرهای فارس  روند افزایشی پیدا کرده است و طبیعتا این مراکز با توجه به محدودیت های کادر درمانی و تجهیزات پزشکی، جوابگوی این همه مراجعه کننده به صورت همزمان نخواهند بود.

 در این مدت خیلی‌ها مجبور شدند پشت درهای بسته بمانند تا تخت خالی شود و بتواند امکانات پزشکی را دریافت کنند هر چند توصیه اکید شده است بیماران زمان طلایی را از دست ندهند از دست دادن این زمان ممکن است حتی به گرفتن جان بیمار منجر شود .

مراجعه به موقع و تکمیل دوره درمان اولیه

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز روز چهارشنبه در سیصد و نود و ششمین نشست ستاد مدیریت بیماری کووید ۱۹ در دانشگاه، مراجعه به هنگام به مراکز درمانی و تکمیل دوره درمان اولیه را دو عامل اصلی و مهم در راستای جلوگیری از عارضه و پیشرفت بیماری کووید۱۹ در بیماران کرونایی دانست.

مهرزاد لطفی که پس از بستری چند روزه در بیمارستان به دلیل ابتلا به کرونا، به تازگی مرخص شده و هم اکنون در ایزوله خانگی به سر می برد، از طریق ویدئو کنفرانس در نشست ستاد مدیریت بیماری کووید ۱۹ در دانشگاه شرکت کرد و با بررسی آخرین وضعیت کرونا در فارس، مصوبات پیشین این ستاد را ارزیابی و دستورهای لازم را صادر کرد.

او تاکید کرد: داروهای کووید۱۹ که از سوی پزشکان به بیماران مبتلا به کرونا تجویز می شود، باید طبق دستور پزشک تا تکمیل دوره اولیه استفاده شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ادامه از پذیرش دو هزار و ۱۴۸ مورد جدید بیمار مشکوک به کرونا در مراکز تشخیص و درمان سرپایی کرونا (۱۶ ساعته) استان طی روز سه‌شنبه نهم شهریور خبر داد و افزود: همچنان با آمار بالای مراجعه به بیمارستان ها، مراکز درمانی و مراکز ۱۶ ساعته در فارس مواجهیم که این تعداد نشان دهنده شدت بحران کووید۱۹ و ضرورت جدی تر رعایت اصول بهداشتی از سوی مردم است.

 لطفی با تاکید بر اینکه به محضِ بروز علائم، زمان طلایی درمان کرونا را از دست ندهیم و هرچه سریعتر برای درمان اقدام کنیم، از مردم خواست تا با رعایت فاصله فیزیکی با دیگران، استفاده مداوم از ماسک، پرهیز از حضور در دورهمی‌های خانوادگی و اماکن شلوغ و پُر تردد و همچنین تزریق به موقع واکسن کرونا در مراکز واکسیناسیون، از انتشار بیماری کووید۱۹ جلوگیری کنند.

شمار جانباختگان کرونا در شیراز به ۲هزار و ۹۳۲ نفر رسید

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز نیز با اعلام آخرین وضعیت کرونا در استان فارس تا چهارشنبه دهم شهریور، از افزایش آمار جانباختگان کرونا در شیراز به مرز سه هزار نفر خبر داد.

عبدالرسول همتی گفت: از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون، یک میلیون و ۲۴۶ هزار و ۵۱۴ تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاه های استان تهیه شده که با بررسی نمونه های انجام شده، ۳۷۷ هزار و ۹۵۵ بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.

همچنین از ابتدای آغاز طرح شهیدحاج قاسم سلیمانی تاکنون، ۱۶۱ هزار و ۷۶۵ مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد ۳۴ هزار و ۵۶۶ بیمار مثبت شناسایی شده است و در مجموع از ابتدا تاکنون، ۴۱۲ هزار و ۵۲۱ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در استان فارس شناسایی شده است.

وی با اشاره به بستری ۵۲۱ بیمار جدید طی ۲۴ ساعت گذشته، مجموع بیماران بستری مثبت و مشکوک دارای علایم که هم اکنون در بیمارستان های استان بستری هستند را چهار هزار و ۴۱۱ نفر اعلام کرد و افزود: از این تعداد، ۳۸۲ بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی، در بخش های ICU، مراقبت های ویژه درمانی دریافت می کنند.

 همتی در ادامه با اعلام جان باختن ۳۳ هم استانی دیگر در اثر این بیماری طی روز گذشته تاکنون، مجموع جانباختگان ناشی از کووید ۱۹ از ابتدای شیوع بیماری تا کنون را ۶ هزار و ۱۷۶ نفر اعلام کرد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین از بهبودی ۳۶۲ هزار و ۳۷۸ نفر از ابتدا تاکنون خبر داد که از بیمارستان ها ترخیص شده و یا از ایزوله خانگی خارج شده اند.

وی با بیان اینکه تاکنون در فارس، بیش از یک میلیون و ۶۱۴ هزار دز واکسن کرونا تزریق شده است، عنوان کرد: فعالیت مراکز واکسیناسیون در سطح استان در حال انجام است و به زودی با دریافت محموله جدید واکسن، این فعالیت به صورت گسترده تری ادامه می یابد.

این مقام مسوول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بهترین راه حمایت از مدافعان سلامت و کنترل بیماری و رهایی از این بحران را تعهد به اصول و رعایت شیوه نامه های بهداشتی به ویژه استفاده مداوم از ماسک، حفظ فاصله فیزیکی با دیگران و پرهیز از حضور در تجمعات، دورهمی های خانوادگی و مراکز شلوغ و پرتردد دانست.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha