مجازات ورود و اقامت غیرمجاز اتباع خارجی در کشور متناسب نیست
سید مهدی قویدل (سمت چپ)

کرمان- ایرنا- معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان گفت: برای ورود و اقامت غیرمجاز اتباع خارجی به کشور تناسب مجازات وجود ندارد، ضمن اینکه کرمان، مهم‌ترین استان درگیر مشکلات اتباع است.

به گزارش ارسالی روز چهارشنبه روابط عمومی دادگستری کل استان کرمان به ایرنا، سیدمهدی قویدل در دیدار سرپرست اداره کل امور اتباع و مهاجران خارجی استان کرمان افزود: باوجود اینکه مساله ساماندهی اتباع خارجی در استان کرمان یک دغدغه جدی محسوب می شود اما تاکنون برنامه منسجمی دراین خصوص در سطح استان اجرا نشده است.
وی ادامه داد: حضور بدون ضابطه اتباع خارجی در سطح کشور، در کنار فرصت های آن می تواند تهدیدی نیز به دنبال داشته باشد اما تا به امروز در برخی موارد از کنار این مساله مهم عبور کرده‌ایم و توجه راهبردی به آن نشده است.
معاون دادگستری کرمان سپس با اشاره به اینکه برخی موضوعات در عمق جامعه ریشه دوانده و تغییر فرهنگ آن بسیار دشوار است بیان کرد: متاسفانه نگرشی در کشور ایجاد شده است مبنی بر اینکه برخی مشاغل صرفا باید توسط اتباع خارجی انجام شود در حالی که نیروی کار ایرانی توان انجام آن کار را دارد و این امر آسیب جدی به فرصت های شغلی جامعه وارد کرده است و می طلبد در این زمینه آسیب شناسی جدی از وضعیت کار کشور و کار تحقیقاتی با پشتوانه علمی و آمارهای واقعی انجام شود.
قویدل با تاکید بر اینکه به مقوله اتباع باید نگاه همه جانبه صورت گیرد تصریح کرد: اداره امور اتباع و مهاجران خارجی استان کرمان می توانست مدیریت بهتری درخصوص ساماندهی و استفاده از این ظرفیت داشته باشد و صرفاً به مسائل روزمره ای همچون برآورده کردن حوائج اتباع اکتفا نکند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان افزود: آمایش و ساماندهی اتباع قطعاً ما را با چالش مواجه می‌کند چراکه در این زمینه برنامه جامع و منسجمی وجود ندارد و در این زمینه یکی از مواردی که ضرورت دارد به آن توجه شود بررسی چالش‌های حضور اتباع است که هزینه‌های زیادی را به دستگاه های مختلف تحمیل کرده است.
قویدل یادآور شد: باتوجه به تعامل معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان با مجامع علمی، نهادهای مردمی و سازمان‌های مردم‌نهاد، این ظرفیت وجود دارد تا در راستای موضوعات مربوط به آسیب ها و جرایم ورود، اقامت، نحوه ساماندهی و شناسایی خلاءها و چالش های احتمالی قانونی و رویه ای، طرح ها و برنامه های کاربردی تدوین شود.

وی همچنین پیشنهاد کرد که سامانه ای تعریف و طراحی شود تا همه مهاجران داخلی و خارجی در آن ثبت‌نام کنند و دلایل مهاجرت، توانمندی و اهداف آنها از مهاجرت مشخص شود و چنانچه مهاجران در این سامانه ثبت نام کنند بتواند خدمات فرهنگی و اجتماعی را دریافت کنند.
مردم از پیامدهای ازدواج و ارتباطات مالی بدون ضابطه با اتباع خارجی آگاه شوند
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان در ادامه با اشاره به اینکه در انعکاس واقعیت‌های مربوط به چالش ها و آسیب های حضور اتباع بیگانه در استان کرمان باید اهتمام و جدیت بیشتری باشد اظهار داشت: باتوجه به اینکه درصدی از جرایم در کشور و استان کرمان مربوط به اتباع خارجی است ضرورت دارد ماهی یک بار وضعیت جرایم آنها رصد و اطلاع رسانی شود و مردم نیز از پیامدهای ازدواج با اتباع خارجی، بکارگیری اتباع و در اختیار گذاشتن منازل، اماکن، برخی ارتباطات مالی و معاملاتی بدون ضابطه با آنها و سایر موارد آگاه شوند.
قویدل با ابراز خرسندی از روحیه جهادی سرپرست اداره کل امور اتباع و مهاجران خارجی استان کرمان یادآوری کرد: در خصوص بررسی فرصت ها و تهدیدات حضور اتباع خارجی در استان کرمان و فرهنگ سازی مناسب با آن لازم است از ظرفیت اداره پیشگیری های فرهنگی- اجتماعی، وضعی- امنیتی، حقوقی- قضایی و مشارکت‌های مردمی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان و همچنین از ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد، نخبگان علمی، فرهنگی و اجتماعی، برنامه‌های رشدمدار و سامانه جامع ارتباط مردمی(سجام) بهره گرفت.
وی با اشاره به برگزاری همایش منطقه‌ای با هدف پیشگیری از معضلات و آسیب‌های اجتماعی گفت: معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان در نظر دارد همایش منطقه ای با مشارکت استان‌های سیستان و بلوچستان، یزد، هرمزگان و خراسان جنوبی برگزار کند و جرایمی نظیر قاچاق سوخت، قاچاق انسان، حمل و توزیع مواد مخدر و ورود غیرمجاز اتباع خارجی را بررسی کند به همین علت ضرورت مشارکت اداره اتباع و مهاجران خارجی استان کرمان در این خصوص احساس می شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha