۱۳ شهریور ۱۴۰۰، ۱۷:۱۲
کد خبرنگار: 808
کد خبر: 84459957
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

افزایش بدبینی به پذیرش پناهجویان افغان در آمریکا

۱۳ شهریور ۱۴۰۰، ۱۷:۱۲
کد خبر: 84459957
افزایش بدبینی به پذیرش پناهجویان افغان در آمریکا

تهران – ایرنا – نظرسنجی تازه یاهونیوز و یوگاو نشان می دهد که تردید و بدبینی هواداران حزب جمهوریخواه آمریکا تحت تاثیر تبلیغات ضدمهاجرتی شبکه فاکس نیوز و دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین درباره ورود و پذیرش پناهندگان افغان به ایالات متحده، بیشتر شده است.

به گزارش روز شنبه ایرنا از تارنمای یاهونیوز؛ به نظر می رسد تغییر دیدگاه جمهوریخواهان برای کمک رسانی به افغان های آسیب پذیر در پی عقب نشینی ارتش آمریکا از افغانستان، بیانگر و بازتاب دهنده تبلیغات و شعارهای ضدمهاجرتی مقام های برجسته و نهادهای محافظه کار ایالات متحده باشد.

شخصیت های مانند ترامپ، کوین مک کارتی رهبر اقلیت مجلس نمایندگان و مارجوری تیلور گرین عضو جمهوری خواه کنگره، تلاش کرده اند با بهره برداری از بحران پناهجویان افغان برای تشدید برنامه ها و شعارهای ضد مهاجرتی خود، افرادی را که از افغانستان می گریزند به عنوان بررسی نشده و تروریست های بالقوه وانمود کنند که شهروندان آمریکا را تهدید می کنند.

نظرسنجی از بیش از یک هزار شهروند بزرگسال ایالات متحده در بازه زمانی میان ۳۰ اوت تا اول سپتامبر (۸-۱۰ شهریور ماه) نشان داد که حمایت کلی از اسکان دوباره پناهندگان افغان در خاک ایالات متحده در ۲ هفته گذشته از ۴۹ درصد به ۴۴ درصد کاهش یافته و هم زمان بی اعتمادی به پناهجویان تا هفت درصد بالا رفته است.

۳۴ درصد پرسش شوندگان گفته اند که اطمینان ندارند که باید به پناهندگان افغان اجازه ورود به خاک ایالات متحده داده شود، در حالی که این نسبت در ۲ هفته پیش از این ۲۷ درصد بود. تقریبا تمامی این تغییر دیدگاه در میان جمهوری خواهان بوده که حمایتشان از پناهندگان افغان که وارد ایالات متحده شده اند از ۴۰ درصد به ۳۲ درصد کاهش و بی اعتمادی آنان تا ۱۲ درصد افزایش یافته و به طور کلی از ۲۴ درصد به ۲۲ درصد رسیده است.

مخالفت کلی شهروندان با کمک رسانی به پناهندگان افغان نیز در همین دوره زمانی کاهش یافته و از ۲۴ درصد به ۲۲ درصد و در میان جمهوری خواهان از ۳۷ درصد به ۳۱ درصد رسیده است.

سرنوشت افغان های آسیب پذیر به ویژه شهروندانی که در ۲۰ سال گذشته به ائتلاف نظامی به فرماندهی آمریکا کمک می کرده اند از هنگام اعلان تصمیم جو بایدن رئیس جمهوری در آوریل در باره عقب نشینی نیروهای ارتش از افغانستان تا ۳۱ اوت (۲۲ شهریور ماه)، موجب نگرانی های فزاینده و عمدتا در میان هر دو حزب بزرگ ایالات متحده بوده است.

در پی فروپاشی دولت و ارتش افغانستان در ماه گذشته (اوت) و به قدرت رسیدن سریع طالبان در کابل؛ جمهوری خواهان و دمکرات همزمان از بایدن به علت زودتر آغاز نکردن عملیات تخلیه گسترده انتقاد کردند و حتی برخی از او خواستند عقب نشینی را به منظور تضمین امنیت مترجمان، رانندگان، راهنمایان و دیگر همکاران ارتش آمریکا به همراه خانواده هایشان، به تعویق اندازد.

نیروهای طالبان در پی خروج نیروهای بین‌المللی از افغانستان، در ۱۵ اوت (۲۴ امرداد ماه) بر کابل پایتخت تسلط یافتند.

اخبار مرتبط