دکتر محمدحسن فلاح مهرآبادی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا افزود: وزیر بهداشت چند روز پیش در حاشیه بازدید از سایت تزریق واکسن در بیمارستان رسول اکرم (ص) قول داد که حمایت مالی خوبی از مجموعه های تولیدکنندگان داخلی از جمله موسسه رازی انجام می شود.
وی ادامه داد: اگر حمایت مالی مناسب از این مجموعه انجام نگیرد، تولید موسسه رازی در نهایت به ۲ تا سه میلیون دز در ماه خواهد رسید.
معاون تحقیقات و فناوری مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، ظرفیت تولید این مجموعه را پنج میلیون دز در ماه اعلام کرد و گفت: از مهر ماه امادگی داریم این ظرفیت را به فعلیت برسانیم اما هزینه ها از جمله مواد اولیه گران است و باید حمایت شویم.
فلاح تاکید کرد: هزینه های زیادی باید صرف تهیه و تولید این واکسن شود که نیاز است حمایت مالی مناسبی انجام گیرد.
وی توضیح داد: اگر حمایت مالی مناسبی از این مجموعه انجام گیرد آمادگی داریم تا پایان سال تا ۳۰ میلیون دز واکسن رازی کوو پارس را تولید و تحویل وزارت بهداشت دهیم.
معاون تحقیقات و فناوری مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی اضافه کرد: یک میلیون دز هم در شهریور ماه تولید و بعد از آزمایش کنترل کیفی در اختیار وزارت بهداشت قرار خواهد گرفت.
وی گفت: در واقع قول داده بودیم یک میلیون دز در این ماه واکسن رازی کوو پارس تولید شود که این موضوع محقق خواهد شد.
فلاح توضیح داد: مجوز مرحله سوم تست بالینی واکسن رازی کوو پارس از سوی مسوولان وزارت بهداشت صادر شده است و امروز یکشنبه ۱۴ شهریور ماه تزریق واکسن به داوطلبان آغاز خواهد شد.
به گزارش ایرنا، واکسن "رازی کوو پارس"، دومین واکسن ایرانی کرونا است که با سعی و تلاش محققان ایرانی وارد کارآزمایی بالینی شده است تا ضمن حفظ سلامتی هموطنان از نگرانیهای آنان در این زمینه بکاهد.
مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با حدود یکصد سال سابقه در تولید واکسن، از اواخر اسفند ۹۸ پای به عرصه ساخت واکسن کرونا نهاد.
این مؤسسه که از سال ۱۳۰۳ وارد عرصه تولید واکسن اعم از انسانی و دامی شده است، با بهره گیری از این تجربیات و اندوخته های علمی محققان خود، در تلاش است گامی ارزشمند برای حفظ سلامتی و تندرستی هموطنان خود بردارد.
واکسن رازی کووپارس نخستین واکسن تزریقی - استنشاقی پروتئین نوترکیب کرونا است که مطابق با دستورالعمل سازمان جهانی بهداشت و سخت ترین پروتکل های داخلی درحال ساخت است. این موسسه از روش پروتئینی نوترکیب که از ایمن ترین واکسن ها است، برای تولید آن استفاده کرده است.
این موسسه در فاصله زمانی اسفند ۹۸ تا اوایل فروردین ۹۹، کار طراحی این واکسن را به پایان رساند، فروردین ماه دوزسنجی و فرمولاسیون انجام و آزمایش این واکسن روی ۵۰۰ حیوان آغار شد. در خرداد ماه تزریق در میمون و ارزیابی ایمنی زایی و بی خطری در این حیوان انجام گرفت و اواخر مرداد ماه پرونده به سازمان غذا و دارو ارسال شد.
کارآزمایی بالینی واکسن رازی کوو پارس با تزریق به ۲ داوطلب مرد با حضور کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی، جلیل کوهپایه زاده رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران و جمعی از مسوولان و محققان دهم اسفند ماه ۹۹ در بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) تهران آغاز شد.
نظر شما