درباره گونه لامبدای ویروس کرونا چه می‌دانیم؟

تهران- ایرنا- هنوز اطلاعات قطعی در مورد گونه لامبدای ویروس کرونا که با نام C.۳۷ نیز شناخته می‌شود، وجود ندارد. محققان به منظور دستیابی به اطلاعات دقیق در حال بررسی و آزمایش این گونه هستند.

گونه لامبدا تا تاریخ ۲ سپتامبر سال ۲۰۲۱ میلادی در ۲۹ کشور گزارش شده و در فهرست سازمان جهانی بهداشت به عنوان یکی از گونه‌های ویروس کرونا قرار گرفته است. 
 
گونه لامبدا اولین بار در کجا دیده شد؟
گونه لامبدای ویروس کرونا، اولین بار در آگوست سال ۲۰۲۰ میلادی در پرو شناسایی شد. متخصصان سازمان جهانی بهداشت در سراسر جهان بر این گونه نظارت مستمر دارند؛ چراکه معتقدند از نوع دلتا مسری‌تر است.

بر اساس مطالعات، نوع لامبدا منجر به عفونت بیشتری می‌شود و دلیل آن نیز یک جهش خاص در ویروس به نام L۴۵۲Q است.

آیا واکسیناسیون در مقابل نوع لامبدا موثر است؟
مطالعات نشان می‌دهد واکسن‌های mRNA در مقابل نوع لامبدا موثر هستند. در مورد واکسن‌های دیگر مطالعات بیشتری مورد نیاز است.

نتایج یک مطالعه دیگر نشان می‌دهد این گونه دارای جهش‌هایی است که توانایی فرار از آنتی بادی‌های خنثی‌کننده ناشی از واکسن CoronaVac را دارد که در برخی کشورهای آسیایی استفاده می‌شود.

درباره گونه لامبدای ویروس کرونا چه می‌دانیم؟

آیا گونه لامبدا قابلیت انتقال بیشتری دارد؟
در حالی که هنوز به طور قطعی نمی‌توان گفت که آیا این گونه قابلیت انتقال بیشتری دارد، محققان معتقدند گونه لامبدا دارای جهش‌هایی است که به طور بالقوه می‌تواند منجر به قابلیت انتقال بیشتر یا افزایش مقاومت در برابر آنتی‌بادی‌های ناشی از واکسیناسیون باشد.

یکی از جهش‌های شناسایی شده در گونه لامبدا T۸۵۹N نام دارد که «Iota» نیز نامیده می‌شود و در برخی نقاط جهان دیده شده است. جهش‌ L۴۵۲Q نیز شبیه به جهش دلتا و اپسیلون است.

تاکنون شواهد اندکی در مورد گونه لامبدا و مقایسه آن با گونه‌های دیگر وجود دارد و برای اظهارنظر قطعی باید مطالعات بیشتری انجام شود.

مهمترین نشانه‌های ابتلا به گونه لامبدا چیست؟
تاکنون شواهدی در دست نیست که نشان دهد علائم ابتلا به این گونه با گونه‌های دیگر متفاوت است. علائم ابتلا به این گونه نیز کم و بیش مشابه گونه‌های دیگر است و شامل افزایش دمای بدن، سرفه‌های مداوم و از دست دادن حس بویایی و چشایی می‌شود.

محققان بر این باورند که واکسیناسیون و رعایت کامل پروتکل‌ها مهمترین راهکار برای مقابله با این گونه است.
منابع :
پایگاه خبری کلینیک مایو
پایگاه خبری ساینس فوکس

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha