سیدجواد سیدعباسیان روز سه شنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: شیوع کرونا و تعطیلی مدارس باعث کاهش خرید نوشت افزار توسط دانش آموزان از خرده فروشان شده است به طوری که حداقل این صنف ۵۰ درصد نسبت به قبل از شیوع کرونا کاهش فروش داشته اند.
وی بیان کرد: کاهش فروش نوشت افزار و کسادی کسب و کار باعث شد که سال گذشته حدود ۱۵ درصد از دارندگان پروانه کسب از اتحادیه صنف کتاب و نوشت افزار در مشهد پروانه خود را باطل کنند و از ابتدای امسال نیز تاکنون ۱۰ درصد از صنوف زیر پوشش این اتحادیه پروانه خود را باطل کرده اند.
وی اظهار داشت: آخرین امید صنف نوشت افزار، عرضه کتابهای درسی بود که به بهانه آن، دانش آموزان علاوه بر خرید کتابهای درسی، برخی نوشت افزار مصرفی خود را نیز از خرده فروشان خریداری کنند اما وزارت آموزش و پرورش فروش کتابهای درسی را به مدارس واگذار کرده است.
رییس اتحادیه صنف کتاب، نوشت افزار و صحاف مشهد گفت: اینکه فروش کتابهای درسی به مدارس واگذار شود، برخلاف اصل ۴۴ قانون اساسی است و باید دولتمردان در این زمینه تجدیدنظر کنند.
سیدعباسیان به معضل دیگری نیز اشاره و بیان کرد: رونق بازار صنف نوشت افزار، شهریور و مهرماه و همزمان با بازگشایی مدارس است، در همین زمان مساجد، فروشگاه های زنجیره ای و برخی مدارس اقدام به برپایی نمایشگاه موقت فروش نوشت افزار می کنند، بدون آنکه از اتحادیه مربوطه مجوزی بگیرند که با این اقدام، دیگر بازاری برای خرده فروشان نوشت افزار باقی نمی ماند.
وی فروش فصلی کتاب توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را طرحی مطلوب برای بازگشتن رونق به کسب و کار کتابفروشی ها دانست و گفت: این طرحها تا حدی ضررهای گذشته این صنف را جبران می کند لذا تقاضا می شود که این طرح در هر فصل دو نوبت برگزار شود.
رییس اتحادیه صنف کتاب، نوشت افزار و صحاف مشهد گفت: برای بهتر شدن وضعیت این صنف لازم است که مدارس حداقل برای یک ماه بازگشایی شوند و همچنین فروش کتابهای درسی به این صنف واگذار گردد.
به گزارش ایرنا، هزار واحد صنفی شامل ۲۳۰ کتابفروش، حدود ۷۰۰ فروشنده نوشت افزار و ۷۰ صحاف زیر نظر اتحادیه صنف کتاب، نوشت افزار و صحاف مشهد پروانه کسب و فعالیت دارند.
نظر شما