ترسیم نقشه راه برای توسعه کشور در سیاست خارجی ایران مشخص است

ساری- ایرنا- دکتری روابط بین الملل و استاد دانشگاه گیلان گفت: ترسیم نقشه راه برای توسعه و اقتدار روزافزون کشور در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران نمایان و مشخص است.

  دکتر دانیال رضاپور روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: مواضع اخیر رییس جمهوری در ارتباط با سیاست خارجی و مذاکره با غرب در نخستین گفت و گوی زنده تلویزونی با مردم بسیار منطقی و آگاهانه بود و حفظ عزت نظام جمهوری اسلامی ایران در برقراری روابط دیپلماتیک همواره در اولویت است.

وی خاطر نشان کرد: با ارزیابی درست از سیاست‌ خارجی کشورهای اروپایی و ایالات متحده آمریکا در سال های گذشته، ایران اسلامی با اقتدار و صلابت در هر مذاکره‌ای حضور خواهد یافت.

دکتری روابط بین الملل و استاد دانشگاه گیلان با اشاره به تماس تلفنی اخیر امانوئل ماکرون، رییس جمهوری فرانسه با آیت الله سید ابراهیم رئیسی  رییس جمهوری، گفت: توجه به مذاکرات عزتمندانه و رفع تحریم‌های ظالمانه در اولویت کاری وزارت امور خارجه در دولت سیزدهم قرار دارد.

رضاپور تصریح کرد: سیاست خارجی از سیاست داخلی تاثیر می پذیرد و در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به برقراری ارتباط با کشورهای مختلف جهان با حفظ عزت و کرامت تاکید شده است.

وی اضافه کرد: احیای توافق هسته‌ای و رفع تحریم‌های ظالمانه به شرط حفظ عزت و اقتدار ایران اسلامی دارای اهمیت است و با تکیه برتوان داخلی و حفظ اقتدار بین المللی، ایران در مسیر توسعه پیش خواهد رفت.

دکتری روابط بین الملل ادامه داد: راهبرد سیاست خارجی در دولت سیزدهم آن است که فشار و لابی در مذاکرات از سوی کشورهای غربی به هیچ عنوان پذیرفتنی نیست و مذاکرات باید هدفمند و منجر به حفظ کرامت مردم ایران، رفع تحریم ها و انجام تعهدات کشورهای غربی باشد.

رضاپور تصریح کرد: صلابت در گفتار و ارایه برنامه کاری هدفمند و عملیاتی در موضع گیری اخیر رییس جمهوری در بُعد سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران وجود دارد و صحبت‌های ایشان این پیام را دارد که غرب نمی تواند با زبان زور با ملت ایران سخن بگوید.

رییس جمهوری در ۱۳ شهریور ۱۴۰۰ در نخستین گفت وگوی زنده تلویزیونی با مردم درباره موضوع مذاکرات هسته‌ای اظهار داشت : مذاکره و گفتگو همیشه به عنوان یکی از ابزارهای دیپلماسی مطرح بوده و باز هم مطرح است. به هیچ عنوان ابایی از گفتگو و مذاکره نخواهیم داشت، اما آنچه غربی‌ها و آمریکایی‌ها دنبال آن هستند، یعنی اینکه گفتگو همراه با فشار باشد، آیا این به معنای گفتگو است؟ اگر قرار باشد در کنار گفت وگو فشار باشد این چه نوع گفت وگویی است؟

دکتر رئیسی با تاکید بر اینکه گفت وگو برای آن است که فشاری در کار نباشد، اضافه کرد: تهدیدها و فشارها و تحریم‌های ظالمانه‌ای که نسبت به ملت ایران روا می‌دارند، متناسب با بحث گفت وگو نیست. قبلا هم اعلام کردم که حتما گفت وگو و مذاکره را در دستور کار دولت خواهیم داشت، اما نه با فشاری که دنبال می‌کنند. فشار آوردن همراه با گفت وگو قبلا هم امتحان شده و جواب نداده است. آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها بارها آن را تجربه کردند که گفت وگوها همراه با فشار جواب نمی‌دهد.

رئیس جمهور تصریح کرد: در این گفت وگوها به دنبال رفع تحریم‌های ظالمانه هستیم. محور گفت وگوها تامین منافع ملت بزرگ ایران خواهد بود. از منافع ملت بزرگ ایران یک قدم عقب نشینی نخواهیم کرد. چرا باید با تحریم ظالمانه بخواهند ملت ایران را تحت فشار قرار دهند؟ موضوع گفت وگو در دستور کار است و دنبال خواهد شد، منتها نه گفت وگو برای گفت وگو، نه مذاکره برای مذاکره، بلکه مذاکره نتیجه محور خواهد بود. مذاکره باید نتیجه داشته باشد، یعنی دنبال آن این باشد که تحریم‌ها برای ملت ایران رفع شود و ملت بزرگ ما انشاءالله با رفع تحریم‌ها زندگی‌شان بهتر از پیش رونق بگیرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha