تحقق واکسیناسیون به‌هنگام، نیازمند اقدام تشویقی رسانه‌ها و شخصیت‌ها

مشهد- ایرنا- مسوولان و کارشناسان معتقدند همزمان با افزایش سهمیه واکسن کرونا در خراسان رضوی و شتاب در تزریق عمومی آن، باید شخصیت‌های فرهنگی، مذهبی، سیاسی، هنری و ورزشی با یاری رسانه‌ها به منظور تشویق مردم به نظم در واکسیناسیون به‌هنگام، وارد عمل شوند.

به گفته کارشناسان دست‌اندرکار ایمن‌سازی عمومی علیه ویروس کرونا با تزریق واکسن، برخی مراکز واکسیناسیون به علت مراجعه مردم بدون هماهنگی قبلی برای نوبت گیری تزریق واکسن و نیز  بی‌توجهی نسبت به فراخوان های صورت گرفته برای تزریق نوبت های نخست و دوم، با ازدحام خطرآفرین جمعیت روبه‌رو هستند. 

مدیر دفتر پیشگیری و مبارزه با بیماریها در دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: لازم است رسانه‌ها با همکاری شخصیت های شناخته شده و تاثیرگذار بر افکار عمومی،  نسبت به فرهنگ‌سازی عمومی برای عملیات منظم واکسیناسیون به‌موقع وارد صحنه شوند. 

دکتر محمدجعفر صادقی افزود: این افراد مورد وثوق افکار عمومی باید خود به عنوان الگوی عملی، به طور منظم و به‌هنگام اقدام به تزریق واکسن کرونا نموده و آن را از طریق رسانه‌ها به اطلاع مردم برسانند. 

تخصیص به‌هنگام سهمیه واکسن

وی ادامه داد: تخصیص به‌هنگام سهیمه و تزریق عمومی واکسن بر اساس برنامه‌ریزی و با شتاب نسبی در حال انجام است و در این زمینه هیچ مشکلی وجود ندارد اما لازم است تا در زمان مناسب طیف های مشخص شده جمعیتی استان با برنامه های از قبل اعلام شده، واکسینه شوند و این روند دچار اختلال نشود تا بتوانیم در زمان معین همه جمعیت واجد شرایط استان را علیه بیماری کووید ۱۹ واکسینه کنیم.

مدیر دفتر پیشگیری و مبارزه با بیماریها در دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تاکنون در مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ۱۷ شهرستان یک میلیون ۶۱۲ هزار و ۷۸۹ دُز واکسن به واجدان شرایط تزریق شده که از این میزان یک میلیون و ۱۴۴ هزار و ۷۹۲ دُز در قالب واکسن نوبت اول و بقیه نوبت دوم بوده است و با توجه به افزایش تخصیص سهمیه واکسن استان روند واکسیناسیون در روزهای آینده شتاب بیشتری خواهد یافت.

عضو کمیته بهداشت ستاد اجرایی مبارزه با کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به اختصاص ۲۵۰ هزار دُز واکسن جدید به این دانشگاه اشاره و بیان کرد: با اختصاص این تعداد واکسن، روند واکسیناسیون بیش از پیش شتاب می گیرد.
دکتر زهرا نهبندانی افزود: همه دُزهای واکسن در میان پایگاهها و مراکز واکسیناسیون توزیع شده و پیرو پیگیریهای صورت گرفته سهمیه محموله جدید تحویلی به دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۲.۵ برابر حجم محموله‌های پیشین است.

مراجعه به‌هنگام

وی ادامه داد: از همه گروههای هدف مردمی که بر اساس اعلامیه مشمول دریافت واکسن نوبت های نخست و دوم شناخته می‌شوند درخواست داریم تا به موقع برای دریافت واکسن طبق نوبت‌دهی صورت گرفته به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند تا شاهد ازدحام جمعیت در این مراکز نباشیم.
عضو کمیته بهداشت ستاد اجرایی مبارزه با کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در محموله دریافتی جدید سهمیه‌ای هم برای مناطق حاشیه شهر مشهد لحاظ شده و عملیات واکسیناسیون ساکنان این محدوده توسط اعضای بسیج جامعه پزشکی در حال انجام است.
وی افزود: ۳۰ پایگاه تجمیعی در چهارچوب مراکز واکسیناسیون، با مشارکت ارگانهای مختلف به منظور گسترش خدمات و دسترسی آسان شهروندان به پایگاههای تزریق واکسن کرونا در سطح کلانشهر مشهد فعال شده‌اند. 

دکتر زهرا اباصلتی ادامه داد: هم‌اینک توان اجرایی واکسیناسیون در مشهد از روزانه ۳۵ هزار دُز فراتر رفته که موجب افزایش خدمات‌رسانی به گروههای هدف شده است. 
وی گفت: روزانه هفت هزار و ۷۰۰ تماس مردمی با سامانه تلفنی ۱۹۱ پاسخگویی به سؤالات کرونایی این دانشگاه برقرار می‌شود که بیشترین موارد مطرح شده مردم در خصوص واکسیناسیون است.
عضو کمیته بهداشت ستاد اجرایی مبارزه با کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: با وارد شدن محموله جدید واکسن، بزودی دُز دوم واکسن کسانی که دریافت نکرده‌اند هم تزریق می شود و درخواست ما از مردم این است که تنها به یک مرکز خاص مراجعه نکنند زیرا بیشتر مراجعان افراد سالمند هستند و حضور آنان در نواحی پرازحام برایشان خطرناک است لذا موکدا از مردم می‌خواهیم که طبق نوبت‌دهی مراجعه کنند.

تست کرونا !

وی ادامه داد: نکته دیگری که در تماس‌های مردم عنوان شده بحث تست برای افراد مشکوک و بهبودیافته بوده که البته برای افراد بهبودیافته الزامی نیست چون تایید پزشک کافی است.
دکتر اباصلتی گفت: شهروندانی که ظرف ۲ هفته اخیر با فرد مبتلا به کرونا ارتباط چهره‌به‌چهره داشته‌اند، نباید واکسن بزنند. همچنین افراد مبتلا به بیماری کووید ۱۹ نباید تا ۶ هفته پس از بهبودی کامل به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند.

وی افزود: نکته بسیار مهم در هر دو صورت ذکر شده این است که برای انجام واکسیناسیون نیازی به آزمایش تشخیصی طبی یا تست کرونا نیست لذا شهروندان از مراجعه به مراکز منتخب کرونا با این بهانه، اکیدا پرهیز کنند. 
این پزشک ادامه داد: توصیه مکرر ما به مردم این است که در صورت مشاهده هرنوع علائم مشکوک به کرونا قبل از هر اقدامی با سامانه تلفنی ۱۹۱ تماس بگیرند و راهنمایی لازم را از کارشناسان مستقر در پشت خطوط این سامانه تلفنی دریافت کنند که اگر نیاز به پیگیری بیشتر باشد به مراکز منتخب کرونا ارجاع می‌شوند و نیازی به مراجعه مستقیم به بیمارستان وجود ندارد.
واکسیناسیون موثر بر سلامت ساکنان مناطق حاشیه شهر
مسوول بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: واکسیناسیون ساکنان مناطق حاشیه شهر مشهد نقش قابل توجهی در حفظ سلامت ساکنان این مناطق داشته است و اعضای بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی که در مسیر خروج از بحران کرونا با تمام توان پای کار آمده‌اند، به حضور خود تا پایان این بحران ادامه خواهند داد.
دکتر محسن ذاکریان افزود: در شرایطی که ویروس کرونا بلای جان مردم شده است، بسیج جامعه پزشکی قدم به صحنه گذاشته تا در خدمت‌رسانی به بیماران کرونایی مشارکت کند و آنچه که در توان دارد در مسیر سلامت مردم به‌کار بگیرد.
وی ادامه داد: بسیج جامعه پزشکی در راستای رفع مشکلات اقشار مختلف جامعه در حوزه سلامت به ویژه اقشار محروم تشکیل شده است. 

مسوول بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی گفت: گسترش و اشاعه تفکر دینی، ایثار، شهادت و فرهنگ مقدس و معنوی بسیج در جامعه پزشکی، تلاش در راه گسترش و ارتقای ‏اخلاق پزشکی و ارائه الگوهای علمی و عملی در جامعه پزشکی از جمله مهمترین اهداف این سازمان است و این مجموعه در کنار تمامی دانشگاه‌های علوم پزشکی خراسان رضوی از جمله مشهد اقدامات موثر و قابل توجهی را در دوره‌های مختلف از جمله ایام بحران کرونا داشته است.
وی افزود: فعالیت بسیج جامعه پزشکی با توجه به نیاز کشور و استان ظرف ۲ سال اخیر بر روی مبارزه و مقابله با ویروس کرونا متمرکز شده است.

دکتر ذاکریان ادامه داد: یکی از مهمترین اقدامات صورت گرفته در این بازه زمانی واکسیناسیون ساکنان مناطق حاشیه شهر مشهد، به عنوان مهمترین اقدام اعضای بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی بوده که نقش قابل توجهی در حفظ سلامت ساکنان این مناطق داشته است و تا این لحظه نزدیک به ۳۵ هزار نفر واکسینه شده اند و این کار تا واکسینه کردن آخرین نفر در گروه هدف ادامه می‌یابد.
وی گفت: مبارزه با اپیدمی‌ یک اقدام جمعی است لذا کار یک فرد، یک گروه و یا یک صنف خاص نیست، پس باید همگان در این مسیر همکاری هم‌افزایانه داشته باشند. 

مسوول بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی افزود: اعضای این نهاد در مسیر خروج از بحران کرونا با تمام توان پای کار آمده‌اند و به حضور خود تا پایان این بحران ادامه خواهند داد.

مرکز واکسیناسیون پاک

مدیر دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس در دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از آغاز واکسیناسیون مادران باردار در برابر ویروس کرونا در مناطق زیر پوشش این دانشگاه در استان خراسان رضوی خبر داد.
دکتر محمد احمدیان افزود: مراکز بهداشتی با عنوان "پاک" بر اساس میزان واکسن موجود، مادران باردار را با اولویت های مربوطه فراخوانی می کنند و در شرایط کنونی مادران باردار بالای ۳۵ سال یا دارای بیماری زمینه ای در اولویت تزریق واکسن هستند.
وی ادامه داد: در هر شهرستان زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد مراکز واکسیناسیون پاک که خطری برای مادر باردار نداشته باشند، به این امر اختصاص یافته اند.
مدیر دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس در دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ۱۵ مرکز واکسیناسیون پاک در مشهد برای تزریق واکسن به مادران باردار پیش‌بینی شده است.
وی واکسن مجاز مورد استفاده برای مادران باردار را از نوع "سینوفارم" اعلام و بیان کرد: تزریق واکسن به مادران باردار از هفته ۱۲ بارداری به بعد بلامانع است و برای زنان بارداری که زایمان کرده اند، واکسناسیون تا ۴۲ روز پس از زایمان توصیه می شود.
دکتر احمدیان افزود: سالانه انجام  ۸۵ تا ۹۰ هزار زایمان در مناطق زیر پوشش این دانشگاه در استان خراسان رضوی گزارش می شود.

"نشان" مراکز تجمیعی واکسیناسیون

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ۴۲ پایگاه و مرکز تجمیعی واکسیناسیون در مناطق زیر پوشش این دانشگاه راه‌اندازی شده است. 
دکتر مهدی قلیان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این پایگاه ها در مشهد، فریمان، سرخس، قوچان، چناران، کلات، طرقبه، خواف، کاشمر، گلبهار، بردسکن، تایباد و کاشمر راه اندازی شده است.
وی ادامه داد: متولدین سالهای ۱۳۵۵ و پیش از آن مشمول دریافت واکسن کرونا هستند. واکسیناسیون گروههای سنی بر اساس سند ملی انجام می‌شود و تاکنون ۳۹ درصد جمعیت خراسان رضوی زیر پوشش آن قرار گرفته‌اند. 
معاون دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین به تجهیز مراکز واکسیناسیون کرونا به نقشه و مسیریاب با نام "نشان" اشاره و بیان کرد: کاربران نقشه و مسیریاب "نشان" می‌توانند به نشانی دقیق مرکز واکسیناسیون کرونا دسترسی داشته باشند و در زمان فراخوان با توجه به منطقه مسکونی خود به نزدیکترین محل واکسیناسیون مراجعه کنند. 

بر اساس آخرین اعلام وزارت بهداشت در شبانه روز گذشته ۶۳۵ بیمار کرونایی در کشور جان باخته و ۲۷ هزار و ۱۳۸ بیمار جدید شناسایی شده اند.

با گذشت حدود ۱۸ ماه از شیوع ویروس کرونا در کشور هم اکنون ۲۴۶ شهر در وضعیت قرمز، ۱۴۴ در وضعیت نارنجی و ۵۸ شهر در وضعیت زرد قرار دارند و هیچ‌یک از شهرهای کشور رنگ آبی ندارد.

تاکنون ۳۰ میلیون و ۳۳۸ هزار و ۲۵۴ دُز واکسن در کشور تزریق شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha