به گزارش ایرنا از "نیککی آسیا"، سرپرست دولت اتحاد ملی میانمار که توسط گروهی از سیاستمداران و فعالان مخالف ارتش این کشور پس از کودتای نظامی یکم ماه فوریه سال جاری میلادی تشکیل شد، از مردم میانمار خواست تا "در هر نقطه از کشور علیه حکومت نظامی به رهبری مین آنگ لانگ شورش کنند. "
وی همچنین از گروههای مسلح شبه نظامی در میانمار خواست برای مبارزه با ارتش با یکدیگر متحد شوند.
سرپرست دولت اتحاد ملی افزود: نیروی دفاع مردمی که شاخه نظامی دولت مردمی میانمار است از جان و مال مردم میانمار محافظت خواهد کرد.
اریوان یوس از برونئی که نماینده ویژه اتحادیه کشورهای جنوب شرقی آسیا (آسه آن) است، پیشتر خواستار آتش بس چهار ماهه میان ارتش و نیروهای مسلح مخالف شده بود.
اما سرپرست دولت اتحاد ملی میانمار اعلام کرد کشورهای همسایه، سازمان ملل و همچنین اتحادیه آ سه آن باید درک کنند میانمار درحال حاضر نمیتواند یک آتش بس داشته باشد.
وی همچنین از کارمندان و مقاماتی که در حکومت ارتش میانمار مشغول به کار هستند خواست تا محل کار خود را ترک کنند.
"دوا لشی لا" در این خصوص گفت: با توجه به شروع انقلاب مردمی، همه سربازان، نیروهای پلیس و کارمندان دولتی که توسط مین آنگ لانگ فریب خورده و سرکوب شدهاند باید بلافاصله به نیروهای مدافع خلق ملحق شده و به وزارت دفاع و وزارت امور داخلی دولت وحدت ملی گزارش دهند.
پس از کودتای نظامی در ماه فوریه، مردم در شهرها و شهرکها به صورت آشکار در برابر سرکوبهای شدید نظامی اعتراض کردند. به گفته گروههای حقوق بشری، شمار قربانیان اعتراضات میانمار تا ماه اوت به بیش از هزار نفر رسیده است.
بسیاری از اعضای ارشد دولت مخلوع همچنان در بازداشت هستند. درمیان این افراد آنگ سان سوچی، رهبر دولت مردمی از حزب اتحاد ملی برای دموکراسی قرار دارد که در انتخابات ماه نوامبر سال گذشته قاطعانه پیروز شد.
گفته میشود برخی از جوانان میانماری که علیه ارتش قیام کردهاند، توسط گروههای مسلح آموزش دیدهاند و درحال حاضر مخفی شده و آماده حمله به مواضع ارتش میانمار هستند.
این تحولات احتمال بروز یک جنگ تمام عیار داخلی در میانمار را افزایش میدهد.
ارتش میانمار در ماه فوریه قدرت را با ادعای تقلبِ وسیع در انتخابات ۲۰۲۰ که منجر به پیروزی حزبِ «اتحاد ملی برای دموکراسی» به رهبری آنگ سان سوچی شده بود به دست گرفت.
سوچی که از ۱ فوریه (۱۳ بهمن) با اتهاماتی از جمله سرپیچی کردن از محدودیتهای کرونا و واردات غیرقانونی بیسیم در بازداشت به سر میبرد، ممکن است به بیش از یک دهه حبس متهم شود.
در میان ناآرامیهای سراسری، ارتش میانمارحملات خود را در مناطق دور افتاده این کشور افزایش داده و نبردهای شدیدی را با شبه نظامیان نیروی دفاع محلی و دهها گروه شبه نظامی محلی که کنترل مناطق وسیعی از میانمار را در دست دارند، آغاز کرده است.
به گزارش ایرنا، این دومین بار است که ارتش میانمار که در زبان محلی این کشور به "تاماتاو" شناخته میشود، رای و خواسته مردم را نادیده گرفته و حکومت استبدادی خود را مستقر کرده است. در سال ۱۹۹۰ ارتش میانمار با خشونت اعتراضات را سرکوب کرد و نتیجه انتخابات که لیگ ملی برای دموکراسی در آن پیروز شده بود را مردود اعلام کرد.
از نظر ارتش میانمار، دولت لیگ مردمی برای دموکراسی در اهداف خود مبنی بر حفظ ارتباط با کشورهای جهان از جمله غرب پس از بحران مهاجران روهینگیا که در آن بسیاری از فرماندهان ارتش متهم به جنایت جنگی و نسل کشی شدهاند، موفق نبوده است.
با این حال، مقاومت سرسختانه مردم در مقابل کودتا، فرماندهان ارتش میانمار را غافل گیر کرده است. تحریمهای بین المللی نیز به منافع اقتصادی این نهاد آسیب جدی زده است. مردم میانمار قبلا نیز یک کودتا را تجربه کرده بودند.
دهلی نو- ایرنا- "دوا لشی لا" سرپرست دولت مردمی میانمار روز سه شنبه طی پیامی تصویری در رسانه اجتماعی "فیس بوک" اعلام کرد که "جنگ دفاعی" علیه حکومت نظامی این کشور آغاز شده است.
اخبار مرتبط
-
آوارگی صدها نفر در پی درگیریهای شدید میانمار
تهران- ایرنا- رسانهها و مردم محلی میانمار اعلام کردند که بر اثر درگیریهای شدید چهار روز گذشته…
-
سازمان ملل: شمار کشتهشدگان خشونتهای میانمار به ۹۶۲ تن رسید
تهران- ایرنا- نماینده سازمان ملل در میانمار سه شنبه شب اعلام کرد که از زمان کودتای نظامی در…
-
همکاری دولت در سایه میانمار با دیوان بین المللی دادگستری
تهران- ایرنا - دولت اتحاد ملی میانمار به عنوان دولت درسایه این کشور از دستور سال گذشته دیوان…
نظر شما