به گزارش ایرنا، برگزیدگان بیست و چهارمین جشنواره شهید رجایی استان که عملکرد آنها در سال ۱۳۹۹ در چهار محور «خدمات برتر»، «گروهبندی اعلامی سازمان اداری و استخدامی کشور»، «شاخصهای عمومی» و «شاخص های عمومی و اختصاصی» مورد ارزیابی قرار گرفته بود، معرفی شدند و سموولان آنها مورد تقدیر قرار گرفتند.
بر اساس این گزارش در حوزه خدمات برتر «دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی تبریز»، ادارات کل «ثبت اسناد و املاک»، «جهاد کشاورزی» و «فرودگاه های استان» و شرکت «توزیع نیروی برق» مورد تقدیر قرار گرفتند.
ادارات کل «آموزش و پرورش»، «امور عشایر»، «راهداری و حمل و نقل جاده ای»، «تعاون، کار و رفاه اجتماعی» و اداره کل «امور اقتصادی و دارایی» به عنوان دستگاههای اجرایی برتر بر اساس گروهبندی اعلامی سازمان اداری و استخدامی کشور معرفی شدند.
در بعد شاخصهای عمومی، ادارات کل «امور مالیاتی» و «بهزیستی» استان عناوین برتر را به خود اختصاص دادند.
شرکت های «آب منطقهای» و «آب و فاضلاب شهری» و اداره کل «دامپزشکی» استان نیز موفق شدند در بعد شاخص های عمومی و اختصاصی(کل) به عنوان دستگاههای اجرایی برتر آذربایجان شرقی شناخته شوند.
استاندار آذربایجان شرقی: تمرکزگرایی مانع توسعه است
استاندار آذربایجان شرقی در آیین تجلیل از مدیران دستگاه های برگزیده جشنواره شهید رجایی در استان، تمرکزگرایی را مانع توسعه خواند و بر لزوم ارائه اختیار کافی به استانها تاکید کرد.
محمدرضا پورمحمدی با بیان اینکه بخشی از موانع توسعه ناشی از تمرکزگرایی و نظام برنامهریزی بخشی است، تصریح کرد: تا زمانی که اختیار کافی به استانها داده نشود و نظام برنامهریزی منطقهای عملیاتی نشود، دشواریهای زیادی در مسیر توسعه خواهیم داشت.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از امور مربوط به توسعه در حیطه اختیار استانها نیست، افزود: سیاستهای توسعه به شکل بخشی، ابلاغ و اجرایی میشود و سازوکارهای کافی در سطح منطقهای وجود ندارد.
وی ادامه داد: بیشتر ناملایمات و موانع توسعه ناشی از تمرکزگرایی در حوزه برنامهریزی است و برای رسیدن به اهداف توسعه باید در این فرایند تجدیدنظر اساسی صورت گیرد.
پورمحمدی اظهار داشت: انتظار داریم وقتی از خلیج فارس به مناطق مرکزی کشور آبرسانی میشود، اجرای یک خط انتقال 100 کیلومتری در استان ما گرفتار هفتخوان نشود و یا برای صدور مجوز احداث نیروگاههای کوچک که میتواند مشکل کمبود برق را تا حدود زیادی رفع کند، معطل صدور مجوز از مرکز نباشیم.
وی تصریح کرد: همه این مشکلات ناشی از نظام برنامهریزی متمرکز و سیستم تمرکزگراست، در حالی که تجربه نشان داده هر زمان به استانها اختیار داده شده کارها بهتر انجام شده است.
پورمحمدی با اشاره به انتصاب استاندار ویژه برای استان خوزستان، گفت: این کار برای سایر استانهای با شرایط ویژه مانند آذربایجان شرقی هم باید انجام شود و تمرکززدایی تبدیل به رویکرد و راهبرد در حوزه برنامهریزی و تصمیمگیری شود.
وی خاطرنشان کرد: آذربایجان شرقی با داشتن 270 کیلومتر مرز مشترک با کشورهای همسایه، ظرفیت بسیار خوبی برای دادوستد و توسعه تجارت دارد که اگر اختیار کافی به استان داده شود این کار با سرعت بیشتری انجام میشود.
استاندار آذربایجان شرقی در بخش دیگری از سخنان خود از دستاندرکاران جشنواره شهید رجایی در استان قدردانی کرد و گفت: دستگاههای اجرایی در اولین قدم باید ارزیابی درونی داشته باشند و به طور مرتب عملکرد خود را پایش کنند.
وی افزود: در کنار این، ارزیابی بیرونی هم لازم است و این ارزیابی باید مبنای برنامهریزی، تصمیمگیری و سیاستگذاری قرار گیرد.
پورمحمدی با بیان اینکه تجلیل از چند دستگاه به معنی کمکار بودن سایر دستگاهها یا نادیده گرفتن زحمات آنها نیست، افزود: متأسفانه فضای نقد و گلایه باعث شده است که موفقیتها کمتر دیده شود، در حالی که با وجود همه تنگناها و مشکلات، کارهای خیلی بزرگی هم انجام شده است.
نظر شما