به گزارش روز سه شنبه ایرنا از روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، فرید نجفی در دومین نشست مدیران ارتباط با صنعت و دانشگاههای علوم پزشکی با بیان اینکه انتظار نداریم در بازه زمانی کوتاه تغییرات بزرگی رخ بدهد، اظهارداشت: مساله توجه و نگاه ویژهای است که در مدیران صنایع و در دانشگاهها باید ایجاد شود. زمان آن رسیده تا بررسی کنیم چه مشکلاتی در ارتباط میان دانشگاه، صنعت و جامعه وجود دارد و چه فرصتها و راهکارهایی داریم.
وی افزود: یکی از مسایل به ماهیت دانشگاههای علوم پزشکی بازمیگردد، دانشگاههای علوم پزشکی بیشتر با رشتههای دندانپزشکی، داروسازی، پرستاری، پزشکی شناخته میشوند که خروجی اغلب فارغالتحصیلان آن ارایه خدمات است نه محصول، بنابراین در مقوله ارتباط با صنعت جای نمیگیرد، حتی شاید این تفکر در وزارت علوم هم وجود دارد. این در حالی است که بخش تحقیقات و فناوری در دانشگاههای علوم پزشکی کاملا با این مقوله مرتبط است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت تصریح کرد: چه بخواهیم چه نخواهیم برای ورود دانشگاهها به نسلهای سوم و عرصههای جدید چارهای نداریم جز اینکه نقش فناوری و ارتباط با صنعت پررنگتر شود.
اعطای گرنتهای تشویقی برای ارتباط صنعت با دانشگاه
نجفی با تاکید بر اینکه اگر نگاه وزارت بهداشت این است که اعضای هیات علمی با صنعت و جامعه ارتباط داشته باشد باید سازوکار تشویقی را هم در نظر بگیرد، خاطرنشان کرد: همانطور که یک محقق برای چاپ مقاله پاداش دریافت میکند باید برای دانشگاه و آن عضو هیات علمی که درآمدسازی میکند هم گرنتهای تشویقی در نظر گرفت. خوشبختانه این نکته در برنامه موسسه نیماد قرار گرفته است.
وی گفت: ارزشیابی دانشگاههای علوم پزشکی به زودی به روزرسانی میشود و عامل فناوری که یکی از بخشهای مهم آن کسب درآمد دانشگاه است لحاظ شده است و به طور قطع تغییرات اساسی را در رتبهبندی دانشگاههای علوم پزشکی کشور شاهد خواهیم بود.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه ارتباط با صنعت در بحث ارزشیابی مورد سنجش قرار میگیرد، ادامه داد: دانشگاه ها باید توجه کنند که از این پس تنها تعداد مقالات، اعضای هیات علمی، پژوهشگران، کوهورت یا زیرساختهای پژوهشی آنها شمرده نمی شود بلکه ارتباط با صنعت در بحث ارزشیابی مورد سنجش قرار میگیرد و دانشگاههایی که درآمدهای ناشی از ارتباط با صنعت داشتند در رتبههای بالایی قرار خواهند گرفت.
نجفی افزود: در بحث مراکز تحقیقاتی همکار که یکی از کانالهای ارتباط با دانشگاه با صنعت است، دعوت میکنم مدیران ارتباط با صنعت دانشگاهها این برنامه را با دقت بررسی کنند.
پیوند سیستماتیک صنعت و دانشگاه عامل بالندگی
وی تصریح کرد: در این دوره همگرایی خوبی میان معاونت تحقیقات و فناوری و معاونت آموزشی وزارت بهداشت برقرار شده است، اکنون ساختارها در دانشگاهها آماده است تا از مدیران مجرب در صنعت در برخی دروس دعوت کنیم اگر بخواهیم ارتباط مستمری داشته باشیم باید احترام متقابل داشته باشیم.
معاون وزیر بهداشت تاکید کرد: اینکه قرار نیست در قدم اولیه پله آخر را طی کنیم، این موضوع نیازمند اعتمادسازی است، ارتباط با صنعت و دانشگاه با عقد قرارداد یا پروپوزال شروع نمیشود. حضور یک عضو هیات علمی یا محقق به عنوان یک فرد تاثیرگذار در صنعت میتواند قدم اول باشد.
نجفی همچنین گفت: یکی از نکاتی که در این نشستها باید مدون شود چگونگی اجرای این درهم آمیختگی سیستماتیک صنعت و دانشگاه است. که نتایج آن بالندگی صنعت و دانشگاه باشد.
به گزارش ایرنا، دومین نشست مدیران ارتباط با صنعت و دانشگاههای علوم پزشکی کشور با حضور معاونان تحقیقات و فناوری دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور برگزار شد.
نظر شما