به گزارش ایرنا، تیمهای عراق و ایران از ساعت ۲۲:۳۰ دقیقه به وقت تهران در چارچوب هفته دوم مرحله نهایی انتخابی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر در گروه A در ورزشگاه خلیفه دوحه به مصاف هم رفتند که در پایان این دیدار با برتری پرگل و مقتدرانه شاگردان دراگان اسکوچیچ با نتیجه سه بر صفر همراه شد.
ایران خیلی زود و قبل از اینکه بازی شکل بگیرد به گل اول رسید. مهدی طارمی از سمت راست به سمت دروازه عراق حرکت کرد و علیرضا جهانبخش را در آن سوی محوطه جریمه دید. ارسال دقیق شماره ۹ تیم ملی روی سر کاپیتان فرود آمد تا جهانبخش مانند دیدار اول گلزن ایران باشد. ضربه سر او بعد از برخورد به دست فهد طالب وارد دروازه شد تا عراق برای نخستین بار در این مرحله دروازهاش در دقیقه ۲ باز شود.
بعد از این گل بازی به تعادل کشیده شد و عراقیها کمی جلو کشیدند. برخورد طارمی با بازیکن عراق باعث شد تا طارمی در دقیقه هشت مصدوم شود و بازی را لنگان لنگان ادامه دهد. ۲ دقیقه بعد امجد اطوان، هافبک میانی عراقیها از داور چینی کارت زرد اول بازی را دریافت کرد.
در دقیقه ۱۸ یک ضربه ایستگاهی از سمت چپ برای ایران به دست آمد که ارسال جهانبخش در یک رفت و برگشت به نتیجه نرسید. در این فعل و انفعال برخوردی بین وحید امیری و فهد طالب، گلر عراقیها به وجود آمد/ یک دقیقه بعد این عراقیها بودند که در موقعیتی مشابه، از سمت راست صاحب ضربه آزاد شدند که مدافعین ایران با دقت بالا توپ را دور کردند.
بشار رسن، بازیکن سابق پرسپولیس به دلیل آسیب دیدگی که برای پای راستش به وجود آمد در دقیقه ۲۴ زمین بازی را ترک کرد. این بازیکن جای خود را به جاستین مرام، بازیکن عراقی-آمریکایی داد تا نخستین تعویض این مسابقه، اجباری باشد. این تعویض در حالی انجام شد که عراقیها حدود سه دقیقه منتظر بودند تا بازی از گردش بیفتد. در این مدت بازیکنان ایران با میدانداری فوقالعاده توپ را در زمین عراق به جریان در آورده بودند.
در دقیقه ۳۲ دومین موقعیت جدی گلزنی برای ایران به دست آمد. پاس کاتبک و عالی احمد نوراللهی از گوشه سمت راست به سردار آزمون رسید و ضربه تک ضرب سردار آزمون با واکنش خوب فهد طالب روبرو شد و گل دوم به ثمر نرسید. حرکت تمرین شده قرمزپوشان در این صحنه چشمنواز بود.
سعید عزتاللهی در دقیقه ۳۷ به دلیل خطا بر روی جاستین مرام کارت زرد گرفت تا نخستین اخطاری ایران شماره ۶ باشد. ۲ تیم در کارت زردها برابر شدند. ۲ دقیقه بعد احمد ابراهیم به دلیل خطا بر روی مهدی طارمی کارت گرفت تا بازی رسما وارد جنگ فیزیکی شدید شود.
در دقایق پایانی نیمه نخست شاهد سوتها فراوان و متعاقب آن درگیریهای فراوان بودیم. ۲ دقیقه وقت تلف شده برای نیمه نخست اعلام شد که در آن اتفاق خاصی روی دروازهها رخ نداد و ملیپوشان برنده نیمه اول شدند.
مهند علی و فرانس پوتروس، ۲ تعویض ابتدایی عراق در نیمه دوم بودند. این ۲ بازیکن به جای عماری و کریم به میدان آمدند. مهند در دقیقه ۲ نیمه دوم موفق شد با یک ضربه سر دروازه تیم ملی را باز کند اما این گل در موقعیت آفساید به ثمر رسید تا به درستی مردود اعلام شود. بررسی VAR هم تصمیم کمک داور بازی را تایید کرد.
ایمن حسین در دقیقه ۴۹ بازهم روی یک نبرد هوایی، یک بازیکن ایران را مصدوم کرد. او در نیمه اول کنعانیزادگان را مجروح کرد و این بار نوبت به سعید عزتاللهی رسید. شماره ۹ بلند بالای عراقیها از داور مسابقه کارت زرد دریافت کرد تا سومین اخطاری تیمش باشد. شماره ۶ تیم ملی در این درگیری دچار خونریزی از ناحیه بینی شد. او به هر زحمتی بود به زمین برگشت اما نتوانست به کار ادامه دهد تا مانند بازی با سوریه، اولین تعویض ایران اجباری باشد. سامان قدوس در دقیقه ۵۷ به جای عزتاللهی وارد زمین شد.
علیرضا جهانبخش در دقیقه ۶۳ به دلیل خطا بر روی همام طارق کارت زرد دوم ایران در این دیدار شد.
با حضور قدوس در زمین، ترکیب ایران دچار تغییر شد. وحید امیری به مرکز متمایل شد و در کنار نوراللهی ایستاد. طارمی هم کمی عقبتر آمد و به عنوان وینگر چپ به کارش ادامه داد. قدوس هافبک تهاجمی شد و جهانبخش به بازی در سمت راست ادامه داد تا آرایش تیم ملی از ۲-۴-۴ خطی به ۱-۳-۲-۴ تبدیل شود.
عراقیها برای جبران گل خورده نبض بازی را در اختیار گرفتند. در سوی مقابل ملیپوشان با وجود تلاش زیاد فروغ نیمه نخست را نداشتند. در دقیقه ۶۷ اما ارسال سامان قدوس از سمت چپ با ضربه سر شجاع خلیلزاده همراه شد تا بعد از زمان زیادی شاهد ایجاد یک موقعیت روی دروازه عراق باشیم که البته گرفتن توپ برای گلر عراقیها سخت نبود.
دقیقه ۶۹ ایران به زیباترین شکل ممکن به گل دوم رسید. حرکت از زمین خودمان شروع شد. احمد نوراللهی با پاسی زیبا سردار آزمون را در کنار زمین صاحب توپ کرد. سردار با نگاهی فوقالعاده و ارسالی بینظیر، مهدی طارمی را پشت مدافعان صاحب توپ کرد و مهاجم بوشهری تیم ملی با کنترلی عالی و ضربهای دقیق از بین پاهای فهد طالب، دومین گل بازی و بیست و پنجمین گل ملیاش را به ثمر رساند.
همام طارق بعد از گل دوم زمین مسابقه را ترک کرد و جای خود را به محمد قاسم داد که در بازی اول فیکس بود.
در دقیقه ۷۳ چیزی نمانده بود که گل سوم هم وارد دروازه عراق شود اما در لحظه آخر صفا هادی با تکلی بینظیر اجازه ضربه زدن را به سردار آزمون نداد تا بازی همچنان با ۲ گل در جریان باشد.
پنجمین و آخرین تعویض عراقیها در دقیقه ۷۸ انجام شد. علا عبدالزهرا به میدان آمد و صفا هادی از زمین خارج شد تا تمام مهرههای هجومی دیک ادووکات به زمین آمده باشند.
علی قلیزاده و کریم انصاریفرد در دقیقه ۸۷ به جای مهدی طارمی و علیرضا جهانبخش وارد زمین شدند. کریم در این دقیقه بازوبند کاپیتانی را بر بازو بست.
در دقیقه ۹۰ گل سوم هم وارد دروازه عراق شد. بازیکنان تعویضی درخشیدند. کریم انصاریفرد در سمت چپ ارسالی عالی به داخل محوطه داشت و علی قلیزاده بعد از کنترلی عالی، توپ را به راحتی به قعر دروازه فرستاد تا برد ایران شیرینتر شود.
مهدی قایدی در دقیقه ۹۳ به جای سردار آزمون به زمین آمد تا چهارمین تعویض هم انجام شود.
ایران با پیروزی در این دیدار در گروه اول ۶ امتیازی شد تا به صدرنشیناش ادامه دهد. تیمهای کره جنوبی(چهار امتیاز)، عراق(سه امتیاز)، امارات(۲ امتیاز)، لبنان( یک امتیاز) و عراق(یک امتیاز) در ردههای دوم تا ششم این گروه جای گرفتند. این نهمین پیروزی اسکوچیچ با تیم ملی در نهمین بازیای بود که سرمربیگری ایران را در اختیار دارد.
ترکیب ایران: علیرضا بیرانوند، محمدحسین کنعانیزادگان، شجاع خلیلزاده، وحید امیری، صادق محرمی، سعید عزتاللهی(سامان قدوس)، احمد نوراللهی، امید نورافکن، علیرضا جهانبخش(علی قلیزاده)، مهدی طارمی(کریم انصاریفرد) و سردار آزمون(مهدی قایدی).
ترکیب عراق: فهد طالب، احمد ابراهیم، علی فائز، شیرکو کریم(فرانس پوتروس)، ضرغام اسماعیل، صفا هادی(علا عبدالزهرا)، امجد اطوان، امیر العماری(مهند علی)، همام طارق(محمد قاسم)، بشار رسن(جاستین مرام) و ایمن حسین.
نظر شما