۱۷ شهریور ۱۴۰۰، ۱۰:۴۶
کد خبرنگار: 2581
کد خبر: 84463897
T T
۶ نفر

برچسب‌ها

اهالی ۴۰ روستا در گالیکش صاحب تعاونی فراگیر می‌شوند

گنبدکاووس - ایرنا - رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی گالیکش در شرق استان گلستان گفت که امسال بر اساس هدف‌گذاری انجام شده و با مشارکت ناحیه مقاومت بسیج سپاه تعداد ۴۰ تعاونی فراگیر برای اهالی ۴۰ روستای این شهرستان راه‌اندازی می‌شود.

حسین  روانبخش روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: طبق تفاهم‌نامه استانی اداره کل تعاون‌، کار و رفاه اجتماعی و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، امسال تعداد قابل توجهی تعاونی فراگیر در مناطق روستایی گلستان راه‌اندازی می‌شود که سهم گالیکش ۴۰ تعاونی فراگیر است.

وی افزود: به‌مناسبت هفته تعاون ( ۱۳ تا ۱۹ شهریور) با حضور مسوولان محلی، امروز چهارشنبه نخستین تعاونی فراگیر گالیکش با ۱۰۰ نفر عضو در روستای پاسنگ بالا افتتاح می‌شود.

روانبخش با اشاره به اینکه سه تعاونی فراگیر دیگر با ۱۹۶ عضو در روستاهای تراجیق، تلوستان و قلی‌تپه گالیکش در مرحله اداری ثبت شرکت است، اضافه کرد: این تعاونی‌ها که حوزه فعالیت بیشتر آنها "کشاورزی، دامداری و صنایع دستی" است به‌منظور توسعه روستا و ایجاد اشتغال می‌توانند با معرفی طرح‌های اقتصادی خود از ۱۰۰ میلیون ریال کمک بلاعوض و تسهیلات ارزان قیمت اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان و صندوق‌های قرض الحسنه روستایی سپاه استفاده کنند.

رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی گالیکش همچنین از ثبت ۴۰۱ شرکت تعاونی با پنج هزار و ۶۲۴ نفر عضو و ایجاد هزار و ۹۲۶ فرصت شغلی در این شهرستان خبر داد و بیان داشت که هم اکنون فقط ۴۰ درصد تعاونی‌های ثبت شده معادل ۱۶۰ تعاونی در بخش‌های مختلف خدماتی، تولیدی و صنعتی با بیش از هزار عضو فعال هستند.

به گفته وی، بقیه تعاونی‌های گالیکش به دلایل مختلف از جمله قوانین سخت بانکی و کمبود تسهیلات ارزان قیمت فعلا غیرفعال هستند.

روانبخش همچنین از اختصاص ۱۴ میلیارد ریال تسهیلات ارزان قیمت درسال جاری برای راه‌اندازی کسب و کارهای خُرد و مشاغل خانگی در گالیکش خبر داد و یادآور شد که تسهیلات این بخش پارسال فقط ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال بود.

وی افزود: ۶۰ درصد از تسهیلات مشاغل خانگی به کارآفرینان یا شرکت‌های پشتیبان که اقدام به اشتغال برای گروه هدف نمایند تا سقف ۷۰۰ میلیون ریال و ۴۰ درصد دیگر به‌صورت مستقل به هر فرد تا سقف ۲۰۰ میلیون ریال پرداخت می‌شود.

به گفته رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی گالیکش، کارمزد و بازپرداخت تسهیلات مشاغل خرد و خانگی به ترتیب چهار درصد و پنج سال است.

گالیکش سال ۱۳۸۹ با جدا شدن از مینودشت به عنوان شهرستانی مستقل معرفی شد.

شهرستان گالیکش حدود ۶۴ هزار نفر جمعیت مشکل از اقوام و مذاهب مختلف دارد که ۵۵ درصد آن در ۶۳ روستا زندگی می‌کنند و اقتصاد اصلی ساکنان آن بر پایه کشاورزی استوار است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha