به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری افه، پیامدهای ناشی از بحران آبوهوایی در گوشه و کنار جهان احساس میشود و همه شواهد و پیشبینیها نه از توقف بلکه از تداوم این روند خبر میدهند.
نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد که خشکسالیهای تابستانی در اروپا به طور فزاینده ای تشدید شده و تاثیرات آن، به ویژه در شبه جزیره ایبری مشهود خواهد بود. به این ترتیب نه تنها تا پایان قرن حاضر، این وضعیت بسیار وخیم تر خواهد شد بلکه فرانسه، منطقه آلپ، مدیترانه و شبه جزیره ایبری به عنوان چهلر «نقطه داغ» در نظر گرفته شده است.
این تحقیق که توسط دانشمندان دانشگاه آلمانی «لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ» انجام شده است ضمن یادآوری «هزینههای اجتماعی، اقتصادی و زیستمحیطی قابل توجه» خشکسالیهای سالهای ۲۰۰۳، ۲۰۱۰ و ۲۰۱۸ در اروپا، بر اهمیت و لزوم بررسی تحولات خشکسالی به منظور ارائه پاسخ مناسب به بحران آبوهوایی در آینده تاکید کرد.
نتایج این مطالعه همچنین پیشبینی میکند که در بازه زمانی سالهای ۲۰۸۰ تا ۲۰۹۹میلادی، اروپا افزایش دفعات و شدت خشکسالیهای تابستانی را تجربه خواهد کرد.
به این ترتیب وقوع خشکسالی شدید در اروپای مرکزی ۲۵ درصد، شرق اروپا ۲۰ درصد و کوههای آلپ ۴۰ درصد افزایش خواهد یافت. این مطالعه همچنین افزایش دفعات خشکسالی شدید در فرانسه را تا ۶۰ درصد پیشبینی میکند.
محققان این مطالعه از افزایش خشکسالیها در مدیترانه در فصل تابستان تا ۸۰ درصد و در شبه جزیره ایبری تا ۹۶ و ۸۰ درصد در ماههای ژوئیه و اوت خبر داده اند.
«ماگدالنا میتِرمایر» نویسنده اصلی این مقاله میگوید: از منظر کاهش بارندگیها، روندی روشن از خشکسالیهای تابستانی طولانیتر و شدیدتر به وضوح مشاهده میشود.
بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، خشکسالی جدیترین خطر برای محصولات زراعی و دامی در همه نقاط جهان به شمار رفته و طبق برآوردها، سالانه حدود ۵۵ میلیون نفر در سراسر جهان تحت تاثیر آن قرار میگیرند.
نظر شما