به گزارش عصر چهارشنبه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، در این پیام آمدهاست: حوزههای علمیه مجموعههای مبارکی هستند که مانند شجره طیبه با ریشههایی مستحکم در زمین و شاخساری برافراشته در آسمانها مردم را از معارف الهی و توحیدی مستفیض و بهرهمند میکنند. این هویت و عظمت حاصل سالها مجاهدت و مبارزه عالمان دین است و حفظ ریشهها و شاخسار آن در زمانهی مملو از لوابس، شبهات، و نادانیها کاری سترگ و پرمخاطره است.
پیام حاکیست: جامعه مدرسین حوزه علمیه قم که در برهههای حساس حیات نظام اسلامی، هویت مستحکم و تأثیرگذار دینی، علمی و سیاسی خود را حفظ کرده و در ارتباط مستمر با مراجع معظم تقلید، علمای اعلام، طلاب و فضلای نخبه حوزه است وظیفه خود میداند در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید حوزههای علمیه که مقارن با ایام حزن و عزای اهلبیت عصمت و طهارت (ع) است توجه طلاب گرامی و فضلای عظام را به نکاتی معطوف می دارد.
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم دراین پیام آوردهاست: درس خواندن و علمآموزی برای طلاب یک فرایند مستمر و پایانناپذیر است. طلاب جوان هیچگاه تحقیق و تفقه را متوقف به زمان و مکان خاصی ندانند و برای تعمیق مباحث فقهی تلاش کنند.ب رای ملا شدن وتاثیرگذاری در جامعه باید درس را با جدیت بخوانید. اکنونکه در شرایط شیوع ویروس کرونا فرصت مغتنم و استثنایی حضور در مدرسها فراهم نیست عزیزانی که میتوانند با رعایت شیوهنامههای بهداشتی ولو اندک در مکانهای مناسب جمع شوند و مباحثه و گفتگوی علمی را دنبال کنند.
پیام حاکی است: میدان کار و میدان عمل با آنچه در عرصه ذهنیت و مطالعه شکل میگیرد، فاصلهی کاملا آشکاری دارد؛ در مقام عمل، معمولا کارها درگیر مسائلی میشود که پیشبرد امور را مختل میکند. لذا لازم است با تلاش، مجاهدت، گفتگو و همفکری، مدیران حوزه را یاری و برای تحقق اهداف حوزه تسهیل گری کنید. نگاه ناظر و مطالبه گر شما به برنامهها و چارچوبهای طراحیشده بر استواری و اتقان آنها میافزاید و موفقیت برنامهها را تضمین میکند.
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تاکید کردهاست: آزاداندیشی و بحثهای عالمانه از امتیازات فضای علمی حوزههاست. بزرگان فقه، فلسفه و عرفان حوزه، در مسائل عملی، جهتگیریهای فکری و مسائل سیاسی با وجود اختلافات از جدل دوری میکردند و با رعایت تقوا و تمسک به «التی هی احسن» از درگیری و تشنج پرهیز داشتند. لازم است طلاب جوان و انقلابی با شادابی سیاسی و حفظ روحیه مطالبه گری برای تحقق حوزه انقلابی تلاش کنند و با عمق فکری و سطح بالای اندیشه با مسائل برخورد کنند.
این نهاد حوزوی دراین پیام آوردهاست: مراجع معظم و بزرگان حوزهها، الگوها و استوانههای حوزههای علمیه هستند که با حلم و علم به بیان توصیهها و ارشادات میپردازند. التزام به توصیهها و رهنمودهای آن بزرگواران و رعایت ادب و اطاعت، چراغ راه طلاب عزیز است. سعی کنید از این میراثهای معنوی و ارزشمند حوزهها استفاده کنید و از شهد تجربه و دانش آنان کام بگیرید.
پیام ادامه داده است: در فضای اقتصادی امروز و مشکلات معیشتی، طلاب در فشار و مضیقه مضاعفی هستند، رنج ها را تحمل میکنند و با زیستی زاهدانه و مومنانه خود را وقف ترویج معارف مکتب اهلبیت (ع) کردهاند. با اینهمه نقش حوزه در گرهگشایی از مشکلات جامعهی اسلامی پابرجاست و لزوم ارتباط گستردهتر حوزه با مردم و تبیین مسائل همچنان بر دوش عالمان دین است. سعی کنید با حضور پیوسته و مستمر در میان مردم، بذر امید را در دلها بکارید و مروج سبک زندگی اسلامی باشید. مبارزه با اشرافیگری و سوق دادن جامعه به فعالیت در جهت قسط و عدل با حضور شما باید هدایت و صیانت شود. حوزههای علمیه مبارزه پیگیری را جهت ایجاد نظام اسلامی داشتهاند اکنون در گام دوم انقلاب اسلامی و با پیچیدهتر شدن فتنهها و دشمنیها حضور طلاب در تحکیم و تقویت نظام اسلامی و نقش آفرینی ضروریتر و حیاتیتر شده است.
این نهاد حوزوی توصیه کردهاست: سعی کنید با رفتار خود مبلغ دین باشید. سلوک درراه پیامبر اعظم و ائمه طاهرین (ع) برای تبلیغ و ترویج دین احتیاج به سلاح تقوا و طهارت روح دارد. فرصت استفاده از سحرها و همنشینی با ادعیه مأثوره و پرهیز از گناه موجب میشود انسان در پذیرش دستورات الهی خاضع و اهل طاعت باشد. خودسازی و تربیت نفس و التزام به عبودیت و رفتار متقیانه بهترین تبلیغ است.«مَن نَصَبَ نَفسَهُ لِلنّاسِ اِماماً فَلیَبدَأ بِتَعلِیمِ نَفسِهِ قَبلَ تَعلیمِ غَیرِه».
دربخش دیگری ازاین پیام آمده است: امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری در مقام حمایت و هدایت حوزههای علمیه سخنان ارزشمندی دارند و منشور روحانیت و بیانات رهبری معظم انقلاب ما را با کار ویژههای نظام اسلامی آشنا میکند و مخاطرات و چالشها را روشن و صریح تبیین میکند. تلاش کنید در تمام دوران طلبگی از پرتوهای این چراغ بهره بگیرید و بدان التزام داشته باشید.
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در پایان این پیام تاکید کردهاست: امیدواریم که تحت توجهات حضرت ولیعصر (عج)، همه شما و همه ما، توفیق پیدا کنیم، بتوانیم به وظایف خودمان در کسوت روحانیت و عالم دین عمل کنیم و تکالیفمان را انجام دهیم و سعی کنیم هرچه بیشتر قدردان فرصت مغتنم شاگردی مکتب اهل بیت (ع) باشیم.
نظر شما