مدیر کل نظارت بر زندان‌ها: زمینه مهارت آموزی زندانیان را فراهم کنیم

شیراز- ایرنا- مدیر کل نظارت بر زندان‌ها و بازداشتگاه‌های دادستانی کل کشور گفت: باید شرایط و زمینه را برای مهارت آموزی زندانیان فراهم کنیم تا پس از آزادی بتوانند علاوه بر کسب درآمد، افرادی مفید برای جامعه باشند.

روابط عمومی اداره کل زندن‌های فارس در گزارش روز پنجشنبه خود به نقل از رسول جلالی در جریان بازدید از کانون اصلاح و تربیت شیراز افزود: با راه اندازی کارگاه‌های حرفه آموزی و اشتغال در زندان‌ها، علاوه بر اینکه اوقات فراغت زندانیان پر می‌شود، یک منبع درآمد برای زندانیان و خانواده هایشان نیز فراهم خواهد شد.
او ادامه داد: اقدام سازمان زندان‌ها در این زمینه گامی مهم در جهت اصلاح، تربیت و باز اجتماعی کردن زندانیان است.
وی، زندانبانی را کاری بسیار سخت و طاقت فرسا دانست و تصریح کرد: در استان فارس نیز تمام کارکنان به ویژه مدیرکل زندان‌های استان خالصانه به دنبال خدمت به افرادی هستند که به دلیل ارتکاب جرم یا تحت تاثیر مسائل مالی و اقتصادی محکوم به تحمل زندان شده‌اند.
مدیرکل نظارت بر زندان‌ها و بازداشتگاه‌های دادستانی کل کشور ادامه داد: در جریان این بازدیدها، از نزدیک با زندانیان نیز ملاقات داشتیم که ضمن شنیدن مشکلات عمومی آنها، آن دسته از مشکلاتی که امکان حل و فصل و پیگیری در فارس باشد با حضور مسؤولان قضایی این استان پیگیری و بررسی خواهد شد و مسائلی که حل و فصل آنها در حیطه اختیارات قوه قضائیه است در مرکز و از طریق مراجع مربوطه پیگیری خواهیم کرد.
جلالی گفت: همین که زندانی بداند گوش شنوایی هست تا مشکلاتش را بشنود و نسبت به حل آن اقدام می شود این خود یک نقطه امید برای زندانیان است.
وی، بیشترین تعداد زندان‌های کشور را متعلق به استان فارس دانست و گفت: در این بازدیدها شاهد وضعیت خوب زندان‌های این استان بودیم و زندانیان از نظر پوشاک، خوراک و بهداشت عموما اعلام رضایت می‌کردند.
او افزود: بیشتر درخواست‌هایی که زندانیان در این بازدیدها مطرح می‌کردند مربوط به مسائل حقوقی و قضایی بود چرا که آنها فاقد اطلاعات حقوقی کافی هستند که مددکاران و همکاران قضایی ما باید در این زمینه به آنها مشاوره دهند.
جلالی ادامه داد: بیشتر زندانیان از قشر ضعیف جامعه و تحت تأثیر مسائل اقتصادی گرفتار زندان شده‌اند و قاضی برای آنها قرار وثیقه و یا کفالت صادر می‌کند اما زندانی در تامین مناسب، تضمین و یا پرداخت اقساط عاجز است که همکاران قضایی باید  با ملاطفت بیشتری در این زمینه برخورد کنند.
وی، با اشاره به نبود زندان در برخی شهرهای فارس گفت: به عنوان مثال، فاصله شهرستان لامرد تا لارستان بیش از ۱۵۰ کیلومتر است و اعزام زندانی از مراجع قضایی لامرد به زندان لارستان تبعاتی دارد و خانواده زندانی نیز برای ملاقات با مشکل مواجه هستند که مسئولان اجرایی باید در تخصیص اعتبار برای ساخت بازداشتگاه در شهرستان لامرد همکاری داشته باشند.
او اضافه کرد: علاوه بر این، تعدادی از زندان‌های استان یا در مرکز شهر و در نزدیک مراکز آموزشی قرار دارند یا دچار فرسایش شده‌اند که این مسائل بار منفی برای جامعه به دنبال دارد که مسؤولان قضایی این شهرستان‌ها با ارفاقات قانونی و اعطای مرخصی زمینه آزادی تعداد قابل توجهی از زندانیان را فراهم کرده‌اند تا جمعیت کیفری کاهش یابد اما لازم است اعتبارات لازم تخصیص داده شود تا پروژه‌های در حال ساخت تکمیل شوند و فضا برای اصلاح و تربیت و بازاجتماعی کردن زندانیان و بازگشت مفید آنها به جامعه فراهم شود.
مدیرکل نظارت بر زندان‌ها و بازداشتگاه‌های دادستانی کل کشور افزود: هم‌اینک در بندهای قرآنی زندان‌ها، کلاس‌های قرائت، روخوانی، روان خوانی و حفظ قرآن برای زندانیان به ویژه زندانیان بی‌سواد برگزار می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha