زهرا همتی روز جمعه به مناسبت روز جهانی پیشگیری از خودکشی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این اداره کل به عنوان یکی از اعضای کمیته فرهنگی و پیشگیری از خودکشی، ارایه آموزش و مداخله در مواردی که فرد قصد خودکشی دارد را به عموم مردم به عنوان یکی از راهکارهای پیشگیری از خودکشی در دستور کار دارد ولی این آموزشها و مداخلات به تنهایی برای کنترل این آسیب کافی نیست.
وی ادامه داد: آموزش ها توسط این اداره کل در دوران کرونا ادامه داشته و از طریق مجازی و محله محوری به تسهیلگران برای آگاه سازی مردم مناطق مختلف استان ارایه می شود.
همتی همچنین با اشاره به فعالیت شبانه روزی مرکز اورژانس اجتماعی این ادارهکل اظهار کرد: هر گونه تماس با خط ۱۲۳ در خصوص تصمیم اقدام به خودکشی منجر به مداخله سریع و پیشگیرانه مددکاران این سازمان می شود.
وی با ذکر اینکه خودکشی پدیده ای چند علتی است، اظهار کرد: بی شک یک ارگان بتنهایی کنترل کننده این آسیب اجتماعی نبوده و همه دستگاه های مرتبط با مسایل اجتماعی باید در این زمینه مشارکت و همراهی داشته باشند.
مدیر کل بهزیستی ایلام خودکشی را علاوه بر تاثیرپذیری از مسایل درون خانواده ناشی از مسایل اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و روانی جامعه دانست و گفت: علاوه بر آگاه سازی و آموزش خانواده ها، دستگاه های مختلف در زمینه اشتغال، درمان بیماران روانی وجمع اوری وسایل در دسترس جهت خودکشی و غیره در پیشگیری و کنترل این آسیب نقش دارند.
وی با ذکر اینکه بیان واژه خودکشی در برخی خانواده ها عادی شده، افزود: بیان کردن واژه خودکشی و اقدام به خودکشی در درون خانواده پس از بروز مشکلات بین فردی و خانوادگی باعث تاثیر گذاری و عادی شدن آن بویژه در بین نوجوانان به عنوان یک راهکار در ذهن آنها شکل خواهد گرفت.
۱۹ شهریورماه روز جهانی پیشگیری از خودکشی نامگذاری شده است.
نظر شما