حسین خسروی اسفزار جمعه شب در نشست شورای اداری استان خراسان جنوبی که با حضور رییس جمهوری در محل استانداری برگزار شد افزود: از جنابعالی درخواست داریم به زیرمجموعه دستور دهید وقتی اولویتها مشخص شود، زمانبندی مشخصی را برای هر مساله بیان کنند.
وی اظهار داشت: در این صورت هم مردم امیدوار میشوند که در آینده چه کار خواهد شد و هم رسانهها بتوانند پیگیر باشند.
نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی گفت: برای مثال تاکنون چندین بار گفته شده دوبانده سازی جاده بیرجند - قاین با این مقدار پیشرفت فیزیکی تا پایان سال به بهرهبرداری میرسد اما محقق نشد.
وی افزود: ۱۰ ماه قبل وزیر راه و شهرسازی پیشرفت پروژه راهآهن بیرجند را ۲۰ درصد اعلام کرد، اکنون نیز همان میزان اعلام میشود لذا زمان مشخصی اعلام شود تا هم ما و هم رسانهها بتوانند پیگیری کنند.
خسروی گفت: آنچه ما از مردم میشنویم، مردم خراسان جنوبی امیدوارند به لطف خدا و توجه ویژه شما و دولت مردمی به خصوص در زمینه اعتبارات، همدلی و تلاش مسوولان با محوریت نماینده ولی فقیه در استان، در یکی دو سال اول جهشی محسوس و ملموس را در خراسان جنوبی ببینند.
وی بیان کرد: گاهی اعتبارات در یک شهرستان در حد چند آپارتمان است و این موضوع باید مورد توجه ویژه دولت سیزدهم قرار گیرد.
طرح انتقال آب نیازمند بهروز رسانی است
نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی هم گفت: انتقال آب از دریای عمان یا خلیج فارس به خراسان جنوبی میخواهد اتفاق بیفتد که باید متناسب با خواستههای مردم و قابلیتهای استان تغییر، تدوین و مجدد بهروز رسانی و اجرا شود.
مصطفی نخعی با اشاره به سفر مقام معظم رهبری و تدوین سند توسعه نهبندان در ۲۲ سال قبل افزود: بعد از ۲۲ سال سند توسعه نهبندان نتوانسته چهره این شهرستان را دگرگون کند لذا این سند باید مجدد مصوبه هیات وزیران را گرفته و بهروز رسانی شود.
وی تصریح کرد: شرکتهای توسعهای و سرمایهگذاری میتوانند در دگرگون کردن چهره شهرستانهای سربیشه و نهبندان تاثیرگذار باشند لذا لازم است این شرکتها برای رونق تولید به استان ورود کنند.
نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به کمبودها و مشکلات استان خراسان جنوبی تصریح کرد: موضوع آب بزرگترین چالش حال حاضر و آینده استان است.
وی ادامه داد: مسیر فعلی آب که از طریق خلیج فارس برای استان در نظر گرفته شده، بیشتر شبیه مزاح است و هیچ تناسبی با ظرفیتهای استان و خواستههای مردم ندارد.
نخعی از خراسان جنوبی به عنوان یکی از دورترین استانها به پایتخت کشور نام برد و گفت: زیرساختهای ارتباطی جادهای، ریلی و حمل و نقل هوایی استان بسیار ضعیف هستند که امیدواریم دولت سیزدهم به این بخش نگاه ویژهای داشته باشد.
وی افزود: به عنوان عضو کمسیون انژری مجلس می گویم زیرساختهای انرژی استان بسیار ضعیف بوده و از آنجا که خراسان جنوبی از مخزن گاز سرخس گازدار شده، نیاز است منبع پایدار پارس جنوبی به استان متصل شود و اتصال خط لوله جدید از پارس جنوبی به استان از مطالبات است.
نماینده مردم دو شهرستان مرزی خراسان جنوبی در مجلس شورای اسلامی گفت: صادرات میزان زیاد فرآوردههای نفتی به کشور افغانستان را داریم ولی فاقد خط لولههای فرآوردههای نفتی هستیم و از ظرفیت تانکرهای جادهای استفاده میشود.
وی بیان کرد: حتما باید در این خصوص تدبیری اندیشیده شود و خط انتقال اتیلن برای استان با دستور رییس جمهوری در دستور کار قرار گیرد که این مهم زیرساخت خوبی برای صنایع پایین دست پتروشیمی که صنایع کم آببر هستند، خواهد بود.
نخعی با بیان اینکه مرز یکی از مهمترین ظرفیتهای خراسان جنوبی است افزود: شرایط مرزی کنونی برای مردم مرزنشین عایدات قابل توجهای نداشته لذا رییس جمهوری باید بر مراودات بیشتر بر افغانستان تاکید کند.
وی گفت: تجارت چمدانی تا زمانی که به شکل واقعی انجام نگیرد خیلی نمیتواند در خدمت مردم مرزنشین قرار گیرد.
درخواست تثبیت فعالیت بازارچههای مرزی
نماینده مردم قاینات و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی هم گفت: بازارچه مرزی یزدان با حمایتهای رییس جمهوری و تلاشها و پیگیریهای استاندار خراسان جنوبی اخیرا باز شد و مردم استان به خصوص شهرستان مرزی زیرکوه دعاگوی شما هستند.
سلمان اسحاقی افزود: تثبیت پایانه مرزی یزدان یکی از خواستههای کشوری بود که به لطف خدا محقق شد و در حوزه بینالملل امروز شاهد این هستیم که شروط شما را میپذیرند.
وی به موضوع دانشگاه بزرگمهر قاینات اشاره کرد و گفت: در دولت قبلی دلهای مردم را در این زمینه می لرزاندند در حالی که این دانشگاه مایه فخر و مباهات بخش علوم کشور است و امروز به لطف دولت انقلابی این دانشگاه تثبیت شده است.
نماینده مردم قاینات و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکلات بخش کشاورزی در خراسان جنوبی تصریح کرد: در حال نزدیک شدن به فصل برداشت زرشک هستیم در حالی که کشاورزان انگیزه لازم برای برداشت این محصول را ندارند.
وی افزود: خراسان جنوبی تنها استان دارای محصول زرشک در کشور است اما انبارهای استان مملو از زرشک بوده و اقتصاد کشاورزان این استان متضرر شده که درخواست داریم فکری به حال این محصول بردارید.
اسحاقی با بیان اینکه تنها کارخانه شیر خراسان جنوبی در قاین حدود ۲ سال تعطیل شده است گفت: مسوولان استان از نبود کارخانه شیر در استان گلایه دارند در حالی که این واحد تعطیل است و درخواست داریم دستور دهید این کارخانه راهاندازی و خراسان جنوبی به کارخانه شیر مجهز شود.
حضور در شورای اداری استان آخرین برنامه سفر یک روزه رییس جمهوری به خراسان جنوبی بود که شب گذشته در پایان سومین سفر استانی آیت الله سید ابراهیم رئیسی و هیات همراه برگزار شد.
وزیران کشور، راه و شهرسازی و صنعت، معدن و تجارت، رییس سازمان برنامه و بودجه، رییس دفتر رئیس جمهوری و معاون اجرایی رئیس جمهوری، آیت الله رئیسی را در سفر به استان خراسان جنوبی و ۲ شهرستان طبس و بیرجند همراهی کردند.
رییس جمهوری هفتههای گذشته نیز در سفرهای سرزده، پنجم شهریور به استان خوزستان و یازدهم شهریور ماه به استان سیستان و بلوچستان سفر کرد و روز جمعه نوزدهم شهریور سومین سفر استانی خود را به خراسان جنوبی اختصاص داد.
نظر شما