بررسی ابعاد فرهنگی چند جانبه‌گرایی سپهر تمدنی ایران و چین

تهران- ایرنا- رییس مرکز مطالعات راهبردی روابط فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی از برگزاری ششمین دور گفت‌وگوهای فرهنگی ایران و چین خبر داد و افزود: محور اصلی این دور از گفت‌وگوها بررسی ابعاد فرهنگی چند جانبه‌گرایی در سپهر تمدنی دو کشور قرار گرفته است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، ابوالحسن خلج‌منفرد روز شنبه با  تشریح جزئیات برگزاری دور ششم گفت‌وگوهای فرهنگی ایران و چین، به پیشینه این گفت‌وگوها بین دو کشور اشاره کرد و گفت: گفت‌وگوهای فرهنگی ایران و چین در چهارچوب توافقنامه‌ میان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و آکادمی علوم چین تنظیم و به موجب آن به صورت نوبتی در تهران و پکن برگزار می‌شود.

وی با یادآوری اینکه تاکنون سه دور از این همایش‌ها در پکن و دو دور در تهران برگزار شده و طرف ایرانی برای ششمین دور میزبان این همایش خواهد بود، افزود: این بار به دلیل شرایط ناشی از بیماری کرونا به صورت مجازی و به شکل وبینار برگزار خواهد شد.

اجرای برنامه های مشترک ایران و چین با استفاده از ظرفیت مراکز آکادمیک و دانشگاهی کشور

خلج‌منفرد ادامه داد: آکادمی علوم چین از بزرگترین مراکز علمی و مطالعاتی این کشور است که مطالعات گسترده تاریخی و فرهنگی درباره‌ مناطق مختلف جهان از جمله آسیای غربی و ایران دارد و ایرانشناسان باسابقه‌ای در این آکادمی در موضوعات مختلف مربوط به ایرانشناسی از جمله روابط فرهنگی ایران و چین به تحقیق مشغول هستند.

رییس مرکز مطالعات راهبردی روابط فرهنگی ادامه داد: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی درصدد آن است تا از ظرفیت مراکز آکادمیک و دانشگاهی جمهوری اسلامی ایران برای اجرای برنامه‌های مشترک با آکادمی علوم چین استفاده کند از این رو، برنامه امسال با همکاری مرکز مطالعات آسیایی دانشگاه تهران برگزار می‌شود.

دور ششم گفت‌وگوهای فرهنگی ایران و چین دو روزه و مجازی

وی در ادامه زمان برگزاری این برنامه را روز سه‌شنبه (۲۳ شهریورماه) ساعت ۱۰ صبح به وقت ایران با سرود ملی دو کشور و سخنرانی رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و معاون آکادمی علوم چین در بستر فضای مجازی اعلام کرد و افزود: چهار نفر از استادان و شخصیت‌های فرهنگی ایران و  چهار نفر از استادان و محققان آکادمی علوم چین در مورد ابعاد گوناگون ظرفیت‌های فرهنگی و تمدنی ایران و چین برای همکاری‌های دوجانبه و چندجانبه سخنرانی خواهند کرد.

خلج منفرد با قدردانی از همکاری و مشارکت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در چین و مرکز مطالعات آسیایی دانشگاه تهران در برگزاری ششمین دور گفت‌وگوهای فرهنگی ایران و چین گفت: این برنامه تا پایان روز چهارشنبه (۲۴ شهریورماه) نیز ادامه می‌یابد و سخنرانان دو کشور مقالات خود را در موضوعات مختلف مربوط به همایش ارائه خواهند داد.

رییس مرکز مطالعات راهبردی روابط فرهنگی مطرح کرد: جمهوری اسلامی ایران و چین هر دو از تمدن‌های کهن و بزرگ شرق بلکه جهان هستند. هم در ادبیات و فرهنگ ایران، چین و مظاهر هنری و فرهنگی این کشور جایگاه ویژه‌ای داشته است و هم فرهنگ و تمدن ایران در نزد چینی‌ها شأن و منزلت والایی داشته است و در دوره‌های مختلف تاریخی نیز تعامل و تبادل فرهنگی بین دو کشور در جریان بوده است.

گفت‌وگوهای فرهنگی زمینه ساز گسترش روابط دوجانبه بین دولت‌ها

وی در خصوص تأثیر و کارکرد گفت‌وگوهای فرهنگی ایران و چین در پایدارسازی و توسعه روابط دو کشور اذعان کرد: تأثیر ایران در دوره اسلامی بسیار شگرف بوده است به طوریکه ادبیات و سنن مسلمانان چین تا حد زیادی رنگ و بوی ایرانی دارد، بنابراین برگزاری این برنامه در وهله اول در بازخوانی ارتباطات فرهنگی و تمدنی کشور و نزدیک شدن هرچه بیشتر دو ملت بسیار تأثیرگذار است به ویژه اینکه از یک سو امسال مصادف با پنجاهمین سال برقراری روابط رسمی دو کشور است و برنامه‌های ویژه‌ای به این مناسبت در دو کشور برگزار می‌شود و ار سوی دیگر، برنامه راهبردی ۲۵ ساله دو کشور امضا شده است که می‌توانید ظرفیت‌های فراوانی در روابط فرهنگی هنری و حتی توریستی بین دو کشور فراهم کند.

ایران میزبان میلیون ها جهانگرد چینی

خلج منفرد با اشاره به رویکرد و اهداف این گفت‌وگوها تصریح کرد: چین بازار بزرگ کالاهای فرهنگی و هنری ایران است و ایران می‌تواند پذیرای میلیون‌ها جهانگرد از چین باشد، بنابراین برگزاری برنامه گفت‌وگوهای فرهنگی دو کشور زمینه ساز گسترش هرچه بیشتر روابط دوستانه دوجانبه بین دولت‌ها و نیز مردم دو کشور خواهد شد.

وی در ادامه، اظهار کرد: ثانیاً دو کشور ایران و چین هر دو از قدرت‌های مهم و تأثیرگذار در منطقه آسیای غربی هستند یقینا همکاری مشترک دو کشور در تامین منطقه می‌تواند هم منافع ملی هر دو کشور را فراهم کند و هم صلح و امنیت و رفاه ملت‌های منطقه را در پی خواهد داشت، بنابراین از نتایج برگزاری چنین برنامه‌هایی می‌تواند تفاهم بیشتر دو کشور و نزدیک کردن مواضع آنها به یکدیگر باشد.

تاکید بر حفاظت میراث فرهنگی ایران و چین

بررسی ابعاد فرهنگی چند جانبه‌گرایی سپهر تمدنی ایران و چین

رییس مرکز مطالعات راهبردی روابط فرهنگی خاطرنشان کرد: ثالثاً در سطح بین‌المللی نیز ایران و چین به عنوان قدرت‌های جهانی هر دو در پی این هستند تا با ه‍ژمونی و یک جانبه گرایی قدرت‌های استکباری غرب به ویژه آمریکا مقابله کنند بنابراین ایران و چین با توسعه همکاری‌های فرهنگی و گفت‌وگوهای دو جانبه می‌توانند از یک در جهت حفاظت از میراث فرهنگی و تمدنی خود که اتفاقاً در بطن هر دو آنها صلح و تعامل و هم زیستی مسالمت آمیز نهفته است، قدم بردارند و از سوی دیگر با اجرای برنامه‌های مشترک فرهنگی و هنری به مقابله با فرهنگ مهاجم و ستیزه جوی غربی بپردازند.

گفتگوهای فرهنگی ایران و چین

به گزارش ایرنا، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان متولی اصلی فعالیت های فرهنگی نظام در عرصه بین الملل، حدود ۳۰ سال تجربه در زمینه های مختلف فرهنگی در خارج از کشور را بر عهده دارد از این رو در این مسیر اقدامات ارزشمندی صورت گرفته که گفت وگوهای دینی نمونه ای از آن است که در سالهای اخیر با جدیت بیشتر و گسترده تر به انجام رسیده است.
در همین ارتباط از مدت ها قبل، موضوع گفت وگوهای فرهنگی با مناطق و کشورهای مختلف توسط مرکز مطالعات فرهنگی و بین المللی معاونت آموزش و پژوهش سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی جدی در دستور کار قرار گرفت و در سال ۱۳۹۵ گفت وگوهای فرهنگی ایران و اروپا در ایتالیا و اولین دور گفت وگوهای فرهنگی ایران و شبه قاره هند در دهلی نو و گفت وگوهای فرهنگی ایران و جهان عرب که امروز برگزار شد که می تواند فصل جدیدی در تعاملات فرهنگی ایران ایجاد کرده و زمینه را برای همکاری های بیشتر و توسعه و تعمیق روابط در زمینه های مختلف فراهم کند.
وی به موضوع گفت وگوهای فرهنگی ایران و شبه قاره هند با توجه به اهمیت این دو کشور به لحاظ سابقه تمدنی و ارتباطات فراوان دو ملت هم پرداخت و گفت: ایران و هند دارای روابط بسیار تاریخی، تاثیرگذار و عمیق هستند و در زمینه موضوعات فرهنگی و زبانی نیز ریشه های عمیق و بی نظیری میان دو طرف برقرار است که کماکان ادامه دارد.
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اضافه کرد: اهمیت این روابط، ضرورت توجه حداکثری را یادآوری می کند که البته با دامنه این مهم به کشورهای منطقه شبه قاره، اهمیت آن مضاعف هم می شود.
وی ادامه داد: چندی پیش با حضور روسای جمهور دو کشور ایران و هند، تفاهمنامه همکاری های سیاسی، اقتصادی، علمی و فرهنگی در تهران به امضا رسید که بندهای متنوعی برای تعمیق روابط در حوزه های فرهنگی را به خود اختصاص داد.
عضو شورای انقلاب فرهنگی گفت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با توجه به تجربه در اختیار، تلاش خود را برای تحقق موضوعات مربوطه به کار برد، این گفت وگوها به شکل مهم و تاثیر گذار با حضور معاون رئیس جمهور هند و دعوت رسمی و مشارکت شورای روابط فرهنگی هند به انجام رسید.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha