به گزارش ایرنا، رقابتهای کشتی آزاد و فرنگی بزرگسالان قهرمانی سال ۲۰۲۱ جهان روزهای ۱۰ تا ۱۸ مهرماه در شهر اسلو کشور نروژ برگزار میشود. این برای نخستین مرتبه در تاریخ پیکارهای کشتی است که پیکارهای کشتی قهرمانی جهان در سالی برگزار میشود که المپیک نیز برگزار شده است. در ادوار گذشته پیکارهای قهرمانی جهان هیچگاه در سالی که المپیک بود، برگزار نمیشد اما به دلیل شیوع ویروس کرونا و لغو بازیهای المپیک، این بازیها در سال ۲۰۲۱ برگزار شد.
در کشتی آزاد ۱۳ مدالآور المپیکی شامل ۲ دارنده، طلا عبدالرشید سعداللهیف در وزن ۹۷ کیلوگرم و دیوید تیلور در وزن ۸۶ کیلوگرم در نروژ حضور دارند.
۴ طلایی دیگر شامل زائور اوگویف (روسیه) در وزن ۵۷ کیلوگرم، تاکوتو اتوگورو (ژاپن) در وزن ۶۵ کیلوگرم، زائوربک سیداکوف (روسیه) در وزن ۷۴ کیلوگرم و گیبل استیوسون (آمریکا) در وزن ۱۲۵ کیلوگرم در این پیکارها حضور نخواهند داشت.
سعداللهیف که ۴ مدال طلای جهان و ۲ طلای المپیک را در کارنامه دارد با کسب پنجمین طلای جهانی خود به طور حتم با سد سخت اسنایدر روبرو خواهد شد.
همچنین ۴ آزادکار نقرهای المپیک شامل حسین یزدانی در وزن ۸۶ کیلوگرم، راوی کومار (هند) در وزن ۵۷ کیلوگرم، ماحمدحبیب گادژی ممدوف (بلاروس) نقره المپیک و کایل اسنایدر (آمریکا) در وزن ۹۷ کیلوگرم در این پیکارها حضور دارند. ضمن آنکه راوی کومار (هند) در وزن ۵۷ کیلوگرم و حاجی علیاف (جمهوری آذربایجان) در وزن ۶۵ کیلوگرم از غایبان پیکارهای جهانی خواهند بود.
به طور حتم بعد از مبارزه سعداللهیف و اسنایدر در وزن ۹۷ کیلوگرم، مبارزه یزدانی و تیلور در وزن ۸۶ کیلوگرم از حساسترین و جذابترین مبارزات جهانی نروژ خواهد بود. جایی که یزدانی در فینال المپیک در فاصله ۱۵ ثانیه به پایان کشتی قافیه را به حریف قدرتمند آمریکایی خود باخت و خیل عظیم علاقمندان کشتی دوست ایران از این شکست ناراحت شدند و انتظار دارند در چهارمین مبارزه این ۲ قهرمان، یزدانی بتواند انتقام بگیرد.
در بین مدالداران برنز المپیک توکیو توماس گیلمان (آمریکا) در وزن ۵۷ کیلوگرم، کایل دیک (آمریکا) در وزن ۷۴ کیلوگرم، بکزاد عبدالرحمناف (ازبکستان) در وزن ۷۴ کیلوگرم (در جهانی نروژ در وزن ۷۹ کیلوگرم)، آرتور نایفونف (روسیه) در وزن ۸۶ کیلوگرم، آبراهم کانیدو (ایتالیا) در وزن ۹۷ کیلوگرم، امیرحسین زارع (ایران) و طاها آکگل (ترکیه) در وزن ۱۲۵ کیلوگرم حضور دارند.
همچنین نورسلام سانایف (قزقاستان) در وزن ۵۷ کیلوگرم، گادجی مراد رشیداف (روسیه) و باجرانگ (هند) در وزن ۶۵ کیلوگرم، مایل ناظم امینه (سن مارینو) در وزن ۸۶ کیلوگرم و رانیر سالاس پرز (کوبا) در وزن ۹۷ کیلوگرم غایبان پیکارهای جهانی هستند.
در پیکارهای کشتی فرنگی نیز ۸ مدالآور المپیکی حضور دارند. در بین ۶ طلایی توکیو تنها سه نفر شامل لوییز آلبرتو سانچز (کوبا) در وزن ۶۰ کیلوگرم (در پیکارهای جهانی در وزن ۶۳ شرکت خواهد کرد)، محمدرضا گرایی در وزن ۶۷ کیلوگرم و موسی اولویف (روسیه) در وزن ۹۷ کیلوگرم حضور دارند.
تاماس لورینج (مجارستان) در وزن ۷۷ کیلوگرم، ژان بلنیوک (اوکراین) در وزن ۸۷ کیلوگرم و میهان لوپز (کوبا) که طلای المپیک توکیو را گرفتند در جهانی سال ۲۰۲۱ حضور نخواهند داشت.
همچنین از بین ۶ مدالآور نقرهای تنها لاکوبی کاجایا (گرجستان) در وزن ۱۳۰ کیلوگرم حضور دارد. کنیچیرو فومیتا (ژاپن) در وزن ۶۰ کیلوگرم، پرویز نصیباف (اوکراین) در وزن ۶۷ کیلوگرم، آکژول محموداف (قرقیزستان) در وزن ۷۷ کیلوگرم، ویکتور لورینچ (مجارستان) در وزن ۸۷ کیلوگرم و آرتور آلکسانیان (ارمنستان) در وزن ۹۷ کیلوگرم حضور ندارند.
در بین برنزیها نیز حضور ۵ نفر شامل سرگئی املین (روسیه) در وزن ۶۰ کیلوگرم، رفیق حسیناف (جمهوری آذربایجان) در وزن ۷۷ کیلوگرم، زورابی داتوناشویلی (صربستان) در وزن ۸۷ کیلوگرم، محمدهادی ساروی (۹۷ کیلوگرم) و سرگئی سیمینوف (روسیه) در وزن ۱۳۰ کیلوگرم قطعی است.
ضمن آنکه والیهان سایلیکه (چین) در وزن ۶۰ کیلوگرم، محمد ابراهیم السید (مصر) و فرانک استابر به دلیل خداحافظی از دنیای قهرمانی در وزن ۶۷ کیلوگرم، شوهی یابیکو (ژاپن) در وزن ۷۷ کیلوگرم، دنیس کودلا (آلمان) در وزن ۸۷ کیلوگرم، تادیوز میچالیک (لهستان) در وزن ۹۷ کیلوگرم و رضا کایالپ (ترکیه) در وزن ۱۳۰ کیلوگرم حضور نخواهند داشت.
به طور حتم با توجه به تغییر و پوستاندازی تیمهای کشتی در جهان، تیم ملی کشتی فرنگی کشورمان شانس زیادی برای کسب دومین عنوان قهرمانی جهان دارد. تیم ملی کشتی فرنگی نیز برای نخستین مرتبه در سال ۲۰۱۴ عنوان قهرمانی را بدست آورد و یک نایب قهرمانی در سال ۲۰۰۹ و دو مقام سومی در سال های ۲۰۱۱ و ۲۰۱۷ در کارنامه این تیم وجود دارد، در کشتی فرنگی ۴۱ مدال شامل ۱۲ طلا ۶ نقره و ۲۳ برنز در مسابقات جهانی نصیب فرنگیکاران ایرانی شده است.
تیم ملی کشتی آزاد ایران همواره در مسابقات جهانی جزو مدعیان بوده و تا سال ۲۰۱۴ پنج بار در سالهای ۱۹۶۱، ۱۹۶۵، ۱۹۹۸ ، ۲۰۰۲ و ۲۰۱۳ بر سکوی قهرمانی جهان ایستاده است. همچنین تیم ایران هفت بار در سالهای ۱۹۷۱، ۱۹۷۳، ۱۹۹۵، ۲۰۰۶ ، ۲۰۱۱ ، ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ عنوان نایب قهرمانی جهان را بدست آورده است و ۱۳ بار در مکان سوم قرار گرفته است. تاکنون ۴۶ مدال طلا ۵۰ نقره و ۴۴ برنز رهآورد ملی پوشان کشتی آزاد ایران در رقابتهای جهانی بوده است.
نظر شما