به گزارش روز شنبه روابط عمومی تعاون روستایی خراسان شمالی، جلیل رمضانی اظهار داشت: این سازمان هم اکنون در سطح روستاهای بدرانلو و دراقانلو انگور درجه ۲ کشاورزان را با قیمت مناسب و توافقی و در راستای حمایت از تولیدکنندگان محصول تاکستان ها را خریداری می کند.
وی افزود: این مراکز توسط شرکت های تعاونی روستایی شهرستان بجنورد تجهیز شده و کشاورزان می توانند با مراجعه به این مراکز محصول انگور خود را تحویل و در کوتاهترین زمان وجه خود را دریافت کنند.
رمضانی اظهار داشت: وجود شرایط اقلیمی و جغرافیایی مناسب، خراسان شمالی را به یکی از قطب های مهم تولید انگور در کشور تبدیل کرده است؛ ارقام عمده انگور استان شامل کلاهداری، کشمشی، عسکری، لعل و یاقوتی، انگور سیاه و پیکامی است.
وی گفت: تعاون روستایی در تلاش است تا با خرید این محصول از کاهش نرخ محصول جلوگیری کند و با هماهنگی های انجام شده برای رفاه حال تاکداران این مراکز تا انتهای زمان برداشت انگور فعال می باشند.
خراسان شمالی یکی از قطب های تولید انگور در کشور است از دیر باز مردم این خطه به باغداری مشغول بوده و به علت کم آبی که در استان حاکم است انگور توانسته با محیط سازگار و به عنوان یکی از محصولاتی که تاثیری در معیشت مردم داشته باشد و بیش از ۱۴ هزار خانوار از محل تولید این محصول امرار معاش کنند.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفته است که خشکسالی، کاهش بارنگی و نبود باران موثر امسال تولید در سطح باغ ها را با کاهش مواجه کرده است، هر سال در شرایط عادی از سطح تاکستان های این استان بیش از ۱۸۰ هزار تن انواع انگور برداشت می شد که امسال پیش بینی می شود بین ۱۲۵ هزار تن تا ۱۳۰ هزار تن برداشت شود که بیشترین کاهش نیز مربوط به دیمزار ها است.
محمدعلی شریکیان سطح کل تاکستان های این استان را نیز بیش از ۱۸ هزار هکتار عنوان کرد و گفت: اراضی دیم استان بیشتر در سطح اراضی شیب دار بویژه منطقه بدرانلوی بجنورد قرار دارد و هم اینک انگور کشمشی و کلاه داری از برخی از مناطق گرمسیر استان در حال برداشت است که اول برداشت در پایان شهریور ماه است.
حدود ۸۲ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این استان مشغول به فعالیت هستند، هم اکنون این کشاورزان در بیش از ۳۴۴ هزار هکتار زمین کشاورزی می کنند.
این استان ۴۵ هزار و ۷۹۶ هکتار نیز باغ دارد، سالانه از این سطح ۳۰۰ تن انواع محصول باغی تولید می شود.
این استان با جمعیت ۸۶۳ هزار نفر ۳۴۴ هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد.
نظر شما