۲۱ شهریورماه و مهمترین خبرهای کرونایی استان‌ها

استان‌ها - ایرنا - دولت سیزدهم رویکرد اصلی خود در حوزه بهداشت و مقابله با کرونا را بر محور تسریع تامین واکسن و واکسیناسیون سراسری بنا نهاده و معتقد است که واکسیناسیون عمومی ضرورتی اجتناب‌ناپذیر و از اولویت‌های دولت است.

به گزارش روز یکشنبه گروه اخبار استان ها، با آغاز فعالیت دولت سیزدهم و افزایش واردات واکسن، تزریق آن در شبانه‌روز از مرز یک میلیون دُز عبور کرده و گام‌های بلند تحقق واکسیناسیون کرونا تا پایان بهمن ماه برداشته شده است.

مسئولان وزارت بهداشت نیز بیان کرده‌اند که تمام توانشان را در تسریع و تسهیل روند واکسیناسیون به کار گرفته‌اند و حتی طبق آخرین اظهارات وزیر بهداشت، محدودیت سنی واکسیناسیون به زودی برداشته خواهد شد.

بر همین اساس هم اکنون نوبت آحاد جامعه است که از امکان واکسیناسیون خود استفاده کنند و با توجه به اعتقاد محققان و متخصصان از نخستین واکسن در دسترس که بهترین واکسن است در راستای افزایش ایمنی جامعه بهره بگیرند. 

 سرعت گرفتن روند واکسیناسیون کرونا در کشور و شبانه‌روزی شدن فعالیت این مراکز در برخی از نقاط، این نوید را می‌دهد که با آغاز فصل پاییز از میزان مبتلایان و فوتی‌ها تا حد زیادی کاسته شود.

خوشبختانه در اغلب استان های کشور بواسطه شتاب در واکسیناسیون  درحال عبور از قله پیک پنجم کرونا هستیم و روند این بیماری به تدریج درحال نزولی شدن است.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا  نیز با بیان اینکه تاکنون ۴۹ میلیون و ۲۰۰ هزار دُز واکسن وارد کشور شده است گفت که تا آبان ماه سال جاری بیش از ۱۳۰ میلیون دُز واکسن وارد کشور می شود.

به گفته علیرضا رئیسی، طبق برنامه‌ریزی های انجام شده تا پایان شهریورماه سال جاری بین ۱۰ تا ۱۵ میلیون دُز واکسن دیگر وارد کشور می‌شود.

وی همچنین توضیح داد که در مهرماه ۳۲ میلیون و در آبان ماه ۳۰ میلیون دُز واکسن دیگر وارد کشور خواهد شد هرچند که ممکن است بخشی از واکسن های آبان ما با تلاش دوستان در مهرماه وارد کشور شود.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه بدون احتساب واکسن های داخلی بیش از ۱۳۰ میلیون دُز واکسن تا آبان ماه سال جاری وارد کشور خواهد شد ، ادامه داد که خوشبختانه با همکاری همه دستگاه‌های اجرایی و کادر درمان سرعت واکسیناسیون گرفته بیشتر شده و طبق دستور وزیر بهداشت واکسیناسیون همه افراد ۱۸ سال به بالا در روستاها در دستور کار قرار گرفته و قرار است با توجه به ۶ میلیون نفر این گروه سنی ۱۲ میلیون دُز واکسن به این افراد تزریق شود.

رئیسی به ظرفیت تزریق واکسن در ۳۱ استان کشور اشاره کرد و توضیح داد: اگر ظرفیت ۳۱ استان را در نظر بگیرم که بتوانند هرکدام از استان ها روزانه ۱۰۰ هزار دز واکسن تزریق کنند امکانش وجود دارد و اگر به جای ۱۰۰ هزار دز واکسن روزانه ۶۰ هزار واکسن در ۳۰ استان به غیراستان تهران تزریق شود، به طور متوسط می توانیم روزانه برای یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر واکسن تزریق کنیم.

۲۱ شهریور ماه و مهمترین خبرهای کرونایی استان ها

در حال حاضر ۱۶۸ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۰۹ شهر در وضعیت نارنجی و  ۷۱ شهر در وضعیت زرد قرار دارند که خروج از این وضعیت در کنار افزایش روند واکسیناسیون عمومی، رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی را می‌طلبد.

آخرین اخبار کرونایی استان‌ها

هم‌ اکنون بسیاری از استان‌های کشور وارد مرحله نزولی ابتلا به بیماری شده‌اند و اپیدمی موج پنجم در حال از بین رفتن است اما همچنان فوتی‌های کووید ۱۹ در برخی مناطق بالاست به گونه‌ای که در ۲۴ ساعت گذشته ۴۸۷ نفر از هموطنان قربانی این ویروس شدند.

خوزستان/ رییس بیمارستان رازی اهواز گفت: بار مراجعه بیماران کرونایی به بیمارستان‌های استان خوزستان از جمله بیمارستان رازی اهواز با طی روند کاهشی از هفته گذشته، حدود ۴۰ درصد کاهش یافته است.

دکتر ماندانا قنواتی اظهار داشت: در حال حاضر در بیمارستان رازی اهواز ۴۰ تخت خالی وجود دارد ضمن اینکه از اواخر هفته گذشته تا امروز آمار تریاژ در این بیمارستان به یک سوم کاهش یافته است.

قزوین / جانشین ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا استان قزوین نیز گفت: با کاهش شمار مبتلایان و بیماران بستری، شهرستان های قزوین و تاکستان از وضعیت قرمز (خیلی پرخطر) کرونایی خارج شد.

منوچهر حبیبی افزود: شهرستان های قزوین و تاکستان با خروج از وضع قرمز در وضعیت نارنجی قرار گرفتند.

همدان / رییس مرکز بهداشت شهرستان همدان با بیان اینکه آمار واکسیناسیون کرونا در همدان بالاتر از میانگین کشوری است گفت: ۶۵ تیم بهداشتی کار واکسیناسیون را در این شهرستان بر عهده دارند.

دکتر محمد خیراندیش با بیان اینکه پایگاه های تزریق واکسن از ساعت هفت و نیم صبح به مدت ۱۲ ساعت فعال است اظهار داشت: ۷۱۲ هزار دُز واکسن کرونا تاکنون در استان همدان تزریق شده که سهم شهرستان از این رقم ۳۱۲ هزار دُز است.

یزد / معاون فنی مرکز بهداشت استان یزد گفت: متولدین سال ۱۳۷۰ و ماقبل ساکن شهرها برای تزریق واکسن علیه ویرس کرونا به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند.

دکتر مسعود شریفی افزود: همچنین گروه سنی ۱۸ سال به بالا دارای پرونده سلامت ساکن روستا ها برای تزریق واکسن علیه این ویروس که منشای بیماری کووید ۱۹ است نیز به مراکز یادشده مراجعه کنند.

وی اظهارکرد:تاکنون  ۵۴۴ هزار و ۸۷۰ دُز واکسن به گروه های هدف در استان تزریق شده است.

شریفی با اشاره به واکسیناسیون ۴۴ درصد جمعیت استان هم گفت:  از ایین تعداد  ۳۶۳ هزار و ۱۰۲ دز واکسن در نوبت اول و  بقیه مربوط به نوبت دوم است که به گروه های هدف تزریق شد، به این ترتیب  ۵۶ درصد جمعیت بالای ۳۵ سال استان در برابر کرونا واکسینه شدند.

خراسان شمالی/ رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی خراسان شمالی گفت: تزریق روزانه واکسن کرونا در استان از مرز هفت هزار دُز گذشت به گونه ای که در برخی روزها به ۱۰ هزار مورد هم رسیده است.

دکتر سیداحمد هاشمی اظهار داشت: با توجه به ظرفیت های موجود و اعلام آمادگی مجتمع لاله سپاه استان برای راه اندازی مرکز تجمیعی واکسیناسیون در بجنورد، خراسان شمالی ظرفیت تزریق روزانه ۲۰ هزار دُز را نیز دارد.

وی با اشاره به کمبود واکسن برکت در استان، گفت: برای تزریق مرحله دوم واکسیناسیون، حدود ۲۰ هزار دُز واکسن برکت کمبود داشتیم که با پیگیری ها ۱۵ هزار دُز دریافت و پنج هزار دُز دیگر نیز در ۲ روز آینده دریافت خواهد شد.

گلستان/ معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گلستان گفت که از ابتدای شیوع ویروس کرونا تا پانزدهم شهریور ماه جاری ۱۳۳ هزار و ۴۴۹ تست تشخیص کرونا (پی سی آر) در این استان انجام شد.

ناهید جعفری اظهار داشت: ۴۶ هزار و ۵۵۶ عدد از این تست‌ها بر روی افراد بستری و بقیه بر روی مراجعه کنندگان سرپایی مراکز بهداشتی گلستان انجام شد.

اردبیل/ شمار فوتی‌های مبتلایان به کووید.۱۹ در استان اردبیل با وجود روند کاهشی شیوع این بیماری همچنان بالاست به طوری که در شبانه روز گذشته ۱۲ فرد مبتلا به ویروس کرونا در این استان جان باختند.

با وجود بالا بودن آمار جان‌باختگان، روند کاهشی شیوع کرونا در استان اردبیل که از چند روز قبل شروع شده، همچنان ادامه دارد به طوری که با کاهش چشمگیر شمار مبتلایان جدید و افراد بستری همزمان، امیدواری برای مهار موج پنجم شیوع کووید.۱۹ در این استان افزایش یافته است.

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل طی فراخوانی رسمی از همه اهالی بالای ۱۸ سال استان اردبیل خواست تا برای دریافت واکسن کرونا، به مراکز بهداشتی و تجمیعی واکسیناسیون در مناطق شهری و روستایی مراجعه کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل با اشاره به تامین واکسن کرونا به تعداد زیاد اعلام کرد: در اجرای طرح واکسیناسیون، همه افراد متولد سال ۱۳۸۲ و قبل مشمول دریافت واکسن هستند و باید برای جلوگیری از ابتلا و کاهش آمار بستری و فوتی مبتلایان کرونا واکسینه شوند.

بوکان/ رییس مرکز بهداشت بوکان گفت: از زمان شروع طرح واکسیناسیون علیه ویروس کرونا تاکنون ۷۷ هزار دُز واکسن به گروه های هدف در این شهرستان تزریق شده است.

رحیم سلطانی اظهار داشت: ۵۲ هزار و ۷۲۹ دز اول و ۲۴ هزار و ۹۴۲ دز دوم طی این مدت در بوکان تزریق شده است.

تبریز / معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به سرعت‌گرفتن روند واکسیناسیون کرونا در آذربایجان‌شرقی، گفت: روزانه ۲ درصد جمعیت استان علیه کرونا واکسینه می‌شوند.

عباسعلی درستی اظهار کرد: با تامین واکسن کافی از وزارت خانه، این روزها در تمام استان واکسیناسیون با سرعت ادامه دارد.

وی با بیان اینکه تاکنون بیش از ۴۲ درصد جمعیت آذربایجان شرقی علیه کرونا واکسینه شده اند، افزود: هر روز ۲ درصد جمعیت استان واکسینه می شوند.

بروجرد/ معاون استاندار لرستان و فرماندار بروجرد گفت: به منظور تسریع در انجام و تزریق واکسن کرونا در سطح این شهرستان تعداد مراکز تجمیعی واکسیناسیون به ۱۳ مورد افزایش یافت.

"احمد گودرزیان" افزود: با توجه به حذف محدودیت سنی برای تزریق واکسن کرونا در بروجرد تعداد مراکز تجمیعی تزریق از هفت مرکز به ۱۳ مورد افزایش یافته است.

ایلام/ معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: تزریق روزانه واکسن کرونا در استان به هشت هزار و ۵۴۳ دُز رسید و مجموع واکسن تزریق شده تا روز گذشته ۲۶۶ هزار و ۸۰۸ دُز است.

دکتر جمیل صادقی فر اظهار داشت: روز گذشته بیشترین واکسینه در شهرستان های ایلام با ۲ هزار و ۴۹ دُز، دره شهر با یک هزار و ۲۴۳ دُز و دهلران با یک هزار و ۲۸۹ دُز تزریق شده که رضایت بخش است.

تایباد/ مدیر شبکه بهداشت و درمان تایباد گفت: شمار بیماران شناسایی شده و مبتلا به کرونا در این شهرستان مرزی شرق استان خراسان رضوی نسبت به ۲ هفته گذشته ۴۰ درصد کاهش یافته است.

حیدر احسانی افزود: روند مراجعه و بستری‌ مبتلایان به کرونا در بیمارستان شهر تایباد به نسبت ۲ هفته قبل روند نزولی یافته و از سوی دیگر میزان بهبودیافتگان و ترخیص شدگان این بیمارستان نیز افزایش ۴۰ درصدی داشته است.

کیش/ رییس جامعه هتلداران کیش گفت: با همکاری مرکز توسعه سلامت ۲۵ درصد کارکنان هتل‌های این جزیره واکسن کرونا دریافت کردند.

مسیح الله صفا با بیان اینکه واکسینه کارکنان هتل ها و بخش های گردشگری جزیره از روز گذشته آغاز شده است اظهار داشت: در این طرح تمام ۶ هزار نفر پرسنل هتل ها علیه ویروس کرونا واکسینه می شوند.

خلخال/ سرپرست فرمانداری خلخال گفت: با اجرای طرح محله محور تزریق واکسن کرونا به افراد جامانده از دریافت واکسن؛ ۹۵ درصد جمعیت بالای ۶۰ سال این شهرستان در مقابل کرونا واکسینه شدند.

مسعود یگانه اعلام کرد: پیش از اجرای طرح محله محور پوشش واکسیناسیون جمعیت بالای ۶۰ سال خلخال ۷۵ درصد بود که در روزهای گذشته با اعزام گروه‌های مختلف به مناطق شهری و روستایی و تزریق واکسن  این میزان به ۹۵ درصد افزایش یافت.

هرمزگان/ سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: تمام شاخص‌های کرونایی همچون تعداد بستری، مراجعه کنندگان سرپایی و فوتی ها در استان نسبت به هفته گذشته کاهش یافته است.

دکتر فاطمه نوروزیان افزود: فوتی های کرونایی در هرمزگان نسبت به هفته گذشته ۱۹ درصد و نسبت به ۲ هفته گذشته ۵۰ درصد کاهش یافته است.

مشهد/ فرمانده ستاد اجرایی مبارزه با کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: روند کاهشی موارد ابتلا، سرپایی و بستری در مناطق زیر پوشش این دانشگاه شکننده و حساس است، بنابراین تمامی شهرستان‌ها همچنان باید در حالت آماده‌باش باشند.

دکتر شاپور بدیعی افزود: با نزدیک شدن به فصل سرما و بروز بیماری های ویروسی، لازم است شهروندان بیش از پیش نسبت به رعایت دستورالعمل های بهداشتی توجه کنند. 

خداآفرین/ فرماندار خداآفرین گفت: تاکنون ۴۹ درصد از جمعیت بالای ۱۸ سال شهرستان علیه کرونا واکسینه شده‌ و دز اول و دوم واکسن را دریافت کرده‌اند.

علی امیری راد افزود: روزانه بین ۸۰۰ تا یکهزار نفر در شهرستان علیه کرونا واکسینه می شوند و  ۳۰۰ نفر از معلمان شهرستان نیز واکسن کرونا را دریافت کرده اند.

رشت/ سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان با اشاره به آغاز واکسیناسیون دانشجویان همزمان با سراسر کشور در این استان گفت: دانشجویان گیلان برای دریافت واکسن در سامانه سلامت ثبت نام کنند.

دکتر فردین مهرابیان اظهار داشت: دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشگاه های دولتی و غیردولتی استان گیلان در سامانه https://salamat.gov.ir ثبت نام کنند تا مکان و زمان واکسیناسیون آنان اعلام شود.

۲۱ شهریور ماه و مهمترین خبرهای کرونایی استان ها

پایان زندگی ۴۸۷ هموطن با کرونا

براساس اعلام پنج‌شنبه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ویروس کرونا در ۲۴ ساعت گذشته ۴۸۷ نفر دیگر از هموطنان بر اثر ابتلا به کرونا حا خود را از دست دادند این درحالیست که ۷۲۷۸ نفر در بخ مراقبت های ویژه بستری هستند.

تا کنون ۲۲ میلیون و ۹۴۳ هزار و ۱۴۱ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۱۲ میلیون و ۱۰۴ هزار و ۲ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۳۵ میلیون و ۴۷ هزار و ۱۴۳ دُز رسید.

در شبانه روز گذشته با تزریق یک میلیون و ۱۲۰ هزار و ۶۷ دُز واکسن کرونا، رکورد تزریق روزانه واکسن در کشور مجددا شکسته شد. 

آخرین رکورد تزریق شبانه روزی با یک میلیون و ۱۱۲ هزار و ۴۴۰ دُز واکسن کرونا در کشور روز ۱۷ شهریور رقم خورد.

افراد واجد شرایط برای تزریق واکسن حتما در سامانه salamat.gov.ir ثبت نام کنند.

تا کنون ۳۰ میلیون و ۲۲۷ هزار و ۹۱۶ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید۱۹» می‌شود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام ‌برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه‌های انتقال آن عطسه، سرفه، دست‌ دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می‌کنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست‌دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به‌ هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصله‌گذاری اجتماعی» توصیه شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha