۲۱ شهریور ۱۴۰۰، ۹:۵۱
کد خبر: 84467754
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

عضو پیشین شورای شیراز: شرایط احراز مسئولیت شهرداران سخت‌گیرانه است

شیراز- ایرنا- عضو ادوار شورای اسلامی شهر شیراز، شرایط مندرج در آیین نامه اجرایی شرایط احراز تصدی سمت شهردار مصوب سال ۱۳۹۷ را سختگیرانه دانست و گفت: اگر شوراها بخواهند بر اساس این مصوبه شهردار انتخاب کنند، قطعا با مشکل مواجه خواهند شد و بنابراین طرح موضوع اصلاح آیین نامه مذکور کاملا منطقی وضروری است.

احمد رضا نقیب زاده، یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود:  اگر به سوابق شهرداران کلانشهر شیراز در دورهای گذشته که هر کدام زحمات زیادی هم برای توسعه و پیشرفت شهر کشیده‌اند رجوع کنیم و شرایط آنها را با شرایط مندرج در آیین نامه اجرایی شرایط احراز تصدی سمت شهردار مصوبه سال ۹۷ مقایسه کنیم، باید دید که چند نفر از آنها با این شرایط منطبق بوده و می‌توانستند شهردار شوند.
عضو ادوار شورای اسلامی شهر شیراز تصریح کرد: بنابراین باید با در پیش گرفتن یک رویکرد منطقی به سمت اصلاح این آیین نامه برویم به گونه‌ای که هم بتوان از ظرفیت افراد توانمند استفاده کرد و هم مانع شکل گیری مدیریت‌های ضعیف شد.
نقیب زاده گفت: یکی از رویکردها در انتخاب مدیران استفاده از ظرفیت و استعداد جوانان است در حالی که در یکی از بندهای آیین نامه اجرایی شرایط احراز تصدی سمت شهردار بر دارا بودن ۹ سال سابقه مدیریت ارشد برای شهرداری‌های شهرهای با جمعیت بیش از یک میلیون نفر تاکید شده که کمتر جوانی می‌تواند چنین سابقه‌ای را داشته باشد.
وی اظهار داشت:‌ با توجه به اهمیت مسئولیتی که در قانون برای شهرداران به ویژه شهرداران کلانشهرها تعریف شده، باید در بحث احراز این جایگاه، یک شرایط منطقی در نظر گرفته شود.
نقیب زاده ادامه داد: اگر این شرایط سختگیرانه باشد اعضای شورا در فرایند انتخاب گزینه مناسب با مشکل مواجه خواهند شد و در مقابل اگر شرایط منطقی و ضعیف باشد ممکن است به شکل گیری مدیریت ضعیف منتهی شود.
او اظهار داشت: بنابراین باید در این مسیر یک رویکرد صحیح، منطقی، همه شمول و خردمندانه اتخاذ شود تا بهترین وشایسته ترین فرد برای تصدی سمت شهردار انتخاب شود.

پیش از این نیز، نماینده مردم شهرستان‌های شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی در این باره به ایرنا گفته بود: اصلاح آیین نامه انتخاب شهرداران مصوب سال ۹۷ مانع بروز تخلفات در جریان انتخاب شهرداران خواهد شد و علاوه بر اینکه به حل مشکل شهرها کمک می‌کند، باعث می‌شود انتظارات و توقعات خارج از ضوابط هم متوجه وزارت کشور نشود.
جعفر قادری افزود: آیین نامه انتخاب شهرداران مصوب سال ۷۷ یک آیین نامه بسیار باز بود به گونه‌ای که تقریبا هر گزینه‌ای که برای تصدی پست شهرداری معرفی می‌شد امکان شهردار شدنش وجود داشت، اما آیین نامه اصلاحی سال ۹۷ بر خلاف آیین نامه سال ۷۷ آنقدر سختگیرانه است که دایره انتخاب شهرداران را بسیار محدود می‌کند.
وی ادامه داد: بر اساس این آیین نامه، یکی از شروطی که افراد برای شهردار شدن باید داشته باشند داشتن ۹ سال سابقه مدیریت ارشد برای شهرهای با جمعیت بیش از یک میلیون نفر است که این یک شرط سختگیرانه است و بدان معناست که فرد باید سابقه نمایندگی مجلس، معاونت وزارت یا پست‌های هم تراز دیگری را داشته باشد که این شرط بسیاری از شهرها را با مشکل مواجه می‌کند.
او اظهار داشت: ما پیشنهاد دادیم که اگر کسی پنج یا ۶ سال شهردار منطقه یا معاون شهردار بوده می‌تواند به عنوان شهردار انتخاب شود.
نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: به نظر می‌رسد در جریان انتخاب شهرداران، فشارهای زیادی متوجه وزارت کشور برای عدول از این آیین نامه است که ما صلاح نمی‌دانیم وزارت کشور بخواهد تخلف کند به ویژه در دولتی که داعیه برخورد با تخلفات و مبارزه با فساد دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha