حراج ۶۰۰ میلیون دلاری شاهکارهای «وارهول» و «پیکاسو»

تهران- ایرنا- مجموعه‌ای شامل آثار «اندی وارهول»، «پابلو پیکاسو»، «مارک روتکو» و دیگر هنرمندان بنام تاریخ، با ارزش تخمینی ۶۰۰ میلیون دلار، پاییز امسال در نیویورک چکش می‌خورد.

به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا از مجله آرت نیوز، کلکسیون هنری هری مکلو میلیاردر آمریکایی و همسرش، لیندا، پاییز امسال در رویدادی که بسیاری هنردوستان انتظارش را می‌کشیدند، طی دو مرحله در ساتبیز نیویورک به مزایده گذاشته می‌شود. این کلکسیون شامل ۶۵ اثر هنری است که از جمله مهمترین آنها می‌توان به شاهکارهای سای تومبلی، مارک روتکو، پابلو پیکاسو، اندی وارهول و آلبرتو جاکومتی اشاره کرد.

مرحله اول حراج ۱۵ نوامبر امسال (۲۴ آبان ۱۴۰۰) برگزار خواهد شد و مرحله دوم مه سال ۲۰۲۲ (اردیبهشت- خرداد ۱۴۰۱).

ارزش تخمینی این کلکسیون ۶۰۰ میلیون دلار برآورد شده است؛ براساس ارزیابی‌های صورت گرفته، تابلوی ۹ مرلین (Nine Marilyns) وارهول از مرلین مونرو و تابلوی بی‌نام (Untitled) تومبلی از گل‌هایی قرمز روی زمینه سفید یک بوم بیلبور شکل هر کدام بین ۴۰ تا ۶۰ میلیون دلار و نقاشی چشم انداز دریا (Seestück) از گرهارد ریشتر آلمانی بین ۲۵ تا ۳۵ میلیون دلار فروخته خواهند شد.

از دیگر هنرمندانی که آثارشان در این دو حراج چکش می‌خورد، می‌توان به بریس ماردن، اگنس مارتین، جف کونز و زیگمار پولکه اشاره کرد.

حراج ۶۰۰ میلیون دلاری شاهکارهای «وارهول» و «پیکاسو»

همچنین پیش‌بینی شده تابلوی شماره هفت (No. ۷) روتکو و مجسمه برنزی بینی (Le Nez) اثر جاکومتی از این کلکسیون به دو مورد از گرانترین آثار به فروش رفته در بازار حراج‌ امسال تبدیل شوند؛ ارزش تخمینی مجسمه جاکومتی و نقاشی روتکو هر کدام حدود ۷۰ میلیون دلار برآورد شده است.

حراج ۶۰۰ میلیون دلاری شاهکارهای «وارهول» و «پیکاسو»
مجسمه بینی، کاری از آلبرتو جاکومتی

چارلز استوارت مدیر حراجی ساتبیز در یک کنفرانس خبری ضمن اطلاع‌رسانی درباره این حراج بزرگ گفت: این کلکسیون طی چند دهه و با نگاهی بی‌نظیر جمع‌آوری شده است و مزایده آن به عنوان یکی از لحظات به یادماندنی در بازار هنر تاریخ ساز خواهد شد.

به نقل از ساتبیز، حراج کلکسیون مکلو رکورددار بالاترین ارزش تخمینی برای یک کلکسیون در تاریخ حراج‌های هنری است و با کلکسیون راکفلر که در سال ۲۰۱۸ در حراجی کریستیز به قیمت تخمینی ۵۰۰ میلیون دلار به مزایده گذاشته شد اما ۸۳۲ میلیون دلار گردش مالی داشت، رقابت خواهد کرد.

ماجرای حراج شدن این کلکسیون از آن جا شروع شد که هری و لیندا تصمیم به جدا شدن گرفتند و قاضی دادگاه نیویورک در سال ۲۰۱۸ حکم داد این ۶۵ اثر هنری را به حراج گذاشته و درآمد حاصل از آن را با هم تقسیم کنند. وقتی روند طلاق این زوج که ۵ دهه باهم زندگی کرده بودند به مشکل خورد و به درازا کشید، یک دلال هنری به نام مایکل فیندلی به عنوان متصدی این آثار انتخاب شد تا بر روند حراجی نظارت کند، اما این مزایده به دلیل شیوع ویروس کرونا تا امروز به تعویق افتاد.   

هری و لیندا در دهه ۵۰ میلادی شروع به جمع‌آوری این کلکسیون کردند. ساتبیز موفق شد با کنار زدن رقیب دیرینش، کریستیز، روی این کلکسیون دست بگذارد. آثار این کلکسیون قبل از آن که در نیویورک به حراج گذاشته شوند، در تایپه، هنگ کنگ، پاریس و لندن به نمایش درخواهند آمد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha