حمید ملانوری روز یکشنبه در نشست شورای برنامهریزی و توسعه استان خراسان جنوبی که ۲ روز پس از سومین سفر استانی رییس جمهوری به منظور بررسی روند اجرای مصوبات این سفر برگزار شد، افزود: انجام سفر رییس جمهوری و جمعی از اعضای دولت در کمال سلامت و امنیت نتیجه همت، تلاش و همراهی مدیران دستگاههای اجرایی، دستگاههای نظامی و امنیتی و رسانههاست و این سفر خیرات و برکات فراوانی برای استان به همراه خواهد داشت.
وی با اشاره به تفاوت این سفر با سفرهای قبلی هیات دولت به استانها گفت: همیشه قاعده بر این بود که تیمهای کارشناسی چند روز قبل از حضور رییس جمهوری به استانها میرفتند و با رصد مسایل مختلف از نزدیک، نیازها احصا شده و در قالب مباحث کارشناسی به عنوان مصوبات سفر اعلام میشد.
استاندار خراسان جنوبی با قدردانی از آیت الله رئیسی برای اینکه سومین سفر استانی خود را به خراسان جنوبی اختصاص داد، افزود: این سفر بدون تشریفات و به عبارتی سرزده انجام شد و آنچه در قالب مصوبات سفر قید میشود، مواردی است که در جریان سفر رقم خورده و مقرر شده است با تلاش مدیران جمعبندی شود.
وی اظهار داشت: برگزاری سفر به صورت سرزده و بدون تشریفات، هزینههای جاری و تشریفات را کاهش میدهد که اقدام بسیار ارزندهای است و به نوعی مردمیتر، کم هزینهتر و عادیتر برگزار میشود.
ملانوری گفت: امروز شورای برنامهریزی و توسعه استان را برگزار کردیم تا با بسیج مدیران دستگاههای اجرایی مصوبات سفر هرچه سریعتر پیگیری و اجرا شود تا مردم استان از خیرات و برکات سفر بهرهمند شوند.
وی هدف از برگزاری این جلسه را جمعبندی مصوبات سفر اعلام کرد و گفت: در تمامی مواردی که با عنوان مصوبات سفر لحاظ میشود و قرار است از استان به مرکز کشور ارسال شود، توزیع عادلانه طرحها و پروژهها مورد تاکید است.
استاندار خراسان جنوبی تاکید کرد: مهمتر از ثبت و اعلام مصوبات، پیگیری مدیران برای تحقق و نتیجه بخشی آنهاست.
وی افزود: در سفر رییس جمهوری به استان با دو گروه از مصوبات مواجهایم و آنچه امروز در قالب مصوبات سفر جمعبندی می شود، متشکل از مواردی است که در بازدیدها و در شورای اداری استان با حضور رئیس جمهوری مطرح شد یا در مسیر و گفت و گو با وزرا به نتیجه رسید و نیز مصوبات حاصل از نتایج مذاکرات مدیران دستگاههای اجرایی با وزرا و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور که در این سفر حضور داشتند.
استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: همه این موارد به همراه پیشنهادات استان درخصوص مسایلی که فرصت مطرح کردن آنها فراهم نشد، در قالب مصوبات سفر به نهاد ریاست جمهوری ارائه خواهد شد.
وی از بررسی و رایزنی درخصوص راهاندازی ستادها و کارگروههایی به منظور تسریع در روند اجرای مصوبات سفر رییس جمهوری خبر داد و گفت: قرار است موضوعاتی که به تشکیل ستاد و کارگروههای تخصصی فنی نیاز دارد با مسئولیتسازی در اسرع وقت شکل بگیرد.
ملانوری عنوان کرد: در راستای مصوبات، ساز و کارهای نهایی در یک ماه آینده در استان مشخص میشود و نهایی کردن مصوبات نیز به جلسه جمعبندی که در نهاد ریاست جمهوری خواهیم داشت، موکول شد.
وی افزود: این مصوبات در راستای سرعت بخشیدن به پروژههای عمرانی استان از جمله راه، راه آهن، بهداشت و درمان، آب شرب، موضوعات کشاورزی، خشکسالی، مبادلات مرزی و توسعه محورها و پیشرانهای اقتصادی و توسعه استان در بخشهای مختلف است و حتما مردم استان تا پایان سال و سالهای بعد اقدامات و ثمرات مصوبات سفر رییس جمهوری به استان را خواهند دید.
استاندار خراسان جنوبی به طرح موضوعات مطرح شده در بازدیدهای رییس جمهوری و نشست شورای اداری استان پرداخت و گفت: پرداخت مطالبات و دیون پیمانکاران در اسرع وقت، برگزاری جلسه وزیر راه و شهرسازی با مدیران عامل بانکهای عضو کنسرسیوم بانکی راهآهن استان در راستای تامین اعتبار مورد نیاز با توجه به مصوبات قبلی دولت و صندوق توسعه ملی، کمک دولت به فعال کردن پروژههای عمرانی نیمه فعال استان و حمایت دولت از طرحهای مطالعاتی، سرمایهگذاری و اشتغالزا در راستای استفاده از ظرفیت کویر از جمله این مصوبات است.
وی بیان کرد: تکلیف استان در این زمینه علاوه بر احصای پروژههای نیمه فعال با پیشرفت فیزیکی کم، متوسط و زیاد، ایجاد کارگروهی با مسئولیت سازمان مدیریت و برنامهریزی و دبیری دانشگاه بیرجند است که طی مدت یک ماه فرصتها و مزیتهای سرمایهگذاری در کویر را احصا کرده و طرحهای اشتغالزا و قابل اجرا را ارائه کند.
ملانوری با اشاره به اینکه رییس جمهوری طرح نهضت گلخانهای را ارزشمند خواند و از اجرای آن در استان تشکر کرد، گفت: براساس تاکید رییس جمهوری بر شتاببخشی به روند اجرای طرح نهضت گلخانهای، یکی از مصوبات این سفر، طرحهای حمایتی دولت برای تکمیل شهرکهای گلخانهای است.
وی افزود: یکی دیگر از مصوبات سفر، حمایت دولت از طرحهای منتج به فرآوری محصولات استراتژیک استان شامل زرشک، زعفران و عناب است که در راستای ایجاد ارزش افزوده محصولات رقم خواهد خورد.
استاندار خراسان جنوبی گفت: از مجموع ۱۱ کارخانه تولید محصولات لبنی استان فقط دو واحد فعال است که در این راستا موضوع تامین اعتبار و تسهیلات لازم برای فعالسازی واحدهای فرآوری محصولات لبنی و تامین بازار فروش نیز در فهرست مصوبات سفر لحاظ شده است.
وی بازنگری سند توسعه نهبندان و ارائه به دولت برای تصویب و عملیاتی شدن آن را از دیگر مصوبات سفر رییس جمهوری عنوان کرد و گفت: اصلاح نظام پیمانکاری با اولویت توجه به حقوق کارگران، راهاندازی ستاد احیا، بازسازی و مدیریت قنوات، کمک دولت به رفع موانع و فعالسازی واحدهای معدنی و صنعتی نیمه فعال یا غیرفعال و نیز تکلیف دولت به شرکتهای دولتی برای سرمایهگذاری صد درصدی در مناطق کمتر توسعه یافته استان و ایجاد مشوقها و جاذبههای خاص مناطق کمتر توسعه یافته از دیگر مصوبات است.
ملانوری با اشاره به اظهار رضایت رییس جمهوری از اقدامات ستاد توسعه خاوران ادامه داد: تفویض اختیارات دولت به استان در تامین زمین، پرداخت تسهیلات و سایر موارد به منظور تسهیل شرایط سرمایهگذاری نیز در مصوبات لحاظ شده است.
وی گفت: فعال شدن مصوبه معطل مانده دولت نهم و موضوع اجرای خط انتقال سوخت، حمایت از پروژه عظیم در حال اجرای انتقال آب خلیج فارس و بهرهمندی استان از خط انتقال آب دریای عمان از جمله این مصوبات است.
استاندار خراسان جنوبی از درخواست استان مبنی بر افزایش شعاع بهرهمندی مرزنشینان از یارانه سوخت خبر داد و افزود: براساس رایزنیهای صورت گرفته، شعاع بهرهمندی مرزنشینان از این یارانه ۵۰ کیلومتر لحاظ خواهد شد.
وی بیان کرد: موضوع کمک به تعاونی محصولات استراتژیک و ارائه طرحهای حمایتی دولت با توجه به خشکسالیهای پی در پی استان نیز از دیگر مصوبات این سفر است.
ملانوری گفت: بنا به تاکید مقام معظم رهبری و رئیس جمهوری، در همه مصوبات باید پیوست فرهنگی مورد توجه باشد و دستگاههای اجرایی در اسرع وقت طرحها و برنامههای پیشنهادی خود را جمعبندی کرده و در اختیار سازمان مدیریت و برنامهریزی قرار دهند تا در قالب مصوبات سفر جمعبندی شود.
در این نشست هر کدام از مدیران دستگاههای اجرایی استان گزارشی از مصوبات و طرحهای پیشنهادی که در سفر رییس جمهوری با وزرای مربوطه، اعضای هیات دولت یا رییس سازمان برنامه و بودجه مطرح شد، ارائه کردند و مقرر شد تمامی این مصوبات در روزهای آینده توسط دستگاههای اجرایی استان تکمیل و با اعلام برآورد ریالی پروژهها در اختیار سازمان مدیریت و برنامهریزی و استانداری خراسان جنوبی قرار گیرد تا از این طریق به نهاد ریاست جمهوری ارسال و تصمیمات نهایی در ارتباط با مصوبات اخذ و اجرایی شود.
رییس جمهوری صبح جمعه (نوزدهم شهریور) به همراه جمعی از اعضای هیات دولت در سومین سفر استانی خود و در سفری از پیش اعلام نشده از طریق شهرستان طبس وارد استان خراسان جنوبی شد و ضمن دیدار با مردم طبس در حرم امامزاده حسین بن موسی الکاظم (ع)، از معدن زغالسنگ پروده طبس هم بازدید کرد.
آیت الله سید ابراهیم رئیسی ظهر جمعه در ادامه سومین سفر استانی خود با استقبال نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی، استاندار و جمعی از مسوولان وارد مرکز استان شد و با حضور در گلزار شهدای بیرجند به مقام شامخ شهدا ادای احترام کرد.
وی عصر همان روز به صورت سرزده از محله کاظمیه شهر بیرجند بازدید کرد و سپس در نشست با نمایندگان اقشار مردم، ایثارگران، نخبگان و علمای استان خراسان جنوبی که در محل فرهنگسرای شهر بیرجند برگزار شد، حضور یافت.
وزیران کشور، راه و شهرسازی و صنعت، معدن و تجارت، رییس سازمان برنامه و بودجه، رییس دفتر رئیس جمهوری و معاون اجرایی رئیس جمهوری، آیت الله رئیسی را در سفر به خراسان جنوبی همراهی کردند و حضور در نشست شورای اداری استان آخرین برنامه این سفر یک روزه بود.
رییس جمهوری هفتههای گذشته نیز در سفرهای سرزده، پنجم شهریور به استان خوزستان و یازدهم شهریور به استان سیستان و بلوچستان سفر کرد و نوزدهم شهریور ماه جاری سومین سفر استانی را به خراسان جنوبی اختصاص داد.
استان خراسان جنوبی به مرکزیت بیرجند ۱۱ شهرستان و حدود ۸۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.
نظر شما