پایانی بر حسرت ۲۰ ساله

یاسوج- ایرنا- کلنگ پردیس سینمایی شهر یاسوج بر زمین زده شد تا بالاخره پس از ۲ دهه ، نخستین گام برای ایجاد سینمای استاندارد به عنوان یکی از مهمترین زیرساخت های فرهنگی و هنری، در این شهر برداشته شود.

به گزارش ایرنا، در روز ملی سینما دو اتفاق مهم در حوزه زیرساختهای فرهنگی در شهر یاسوج رخ داد نخست آنکه پروانه فعالیت سرمایه گذار سینما دنای یاسوج تمدید شد تا با شروع مجدد فعالیت، ساخت سینما در طبقه پنجم مجتمع تجاری ، رفاهی و فرهنگی از سر گرفته شود و به این ترتیب یکی از حسرت های مردم یاسوج که ایجاد سینما در خیابانی که نام سینما دارد اما نشان از سینما ندارد پایان یابد.
اما اتفاق دوم که باز هم زیرساختی است کلنگ زنی پردیس سینمایی یاسوج در حاشیه پارک ولایت است.
شهردار یاسوج در  آیین کلنگ‌زنی پردیس سینمایی در شهر یاسوج گفت: این پروژه با مشارکت سازمان امور سینمایی، وزارت ارشاد، شهرداری یاسوج و سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور در قالب تفاهم نامه کلنگ زنی شد.

نستهن مقدم افزود: یاسوج فضاهای فرهنگی از قبیل سینما را در حد نیاز شهر در اختیار نداشت و این پروژه می تواند بخشی از نیاز شهر را برطرف کند.
وی با اشاره به سینمای قدیم شهر یاسوج  گفت: شهرداری یاسوج به کمک سرمایه‌گذار در حال احداث آن است اما به دلیل مشکلات فنی و شهرسازی آن پروژه،  چند سالی متوقف بود که در روز سینما تمامی مشکلات حل شد و پروانه ساخت آن تمدید شد.
مقدم یادآوری کرد:  سینما دنا بالای ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که در بازه ای بین ۶ تا ۹ ماه به بهره برداری کامل خواهد رسید.

پایانی بر حسرت ۲۰ ساله
 وی با اشاره به مزایای پردیس سینمایی گفت: این پروژه  در قالب یک پردیس با پنج سالن با تعداد ۵۰ تا ۱۶۰ صندلی و در مجموع ۲۸۵ صندلی در یک طبقه در بهترین نقطه شهر طراحی شده است.
 وی ادامه داد: جانمایی  این پروژه را شهرداری انجام داده و فضای مورد نظر  هم برای شهروندان و هم  مسافران مطلوب و در دسترس است.
 شهردار یاسوج تاکید کرد: تامین اعتبار و شارژ مالی در تجهیز و بهره برداری این پروژه اهمیت بسیاری دارد تا این پروژه مانند مجتمع فرهنگی شهر یاسوج و بسیاری از پروژه های عمرانی حوزه فرهنگ مشمول زمان و رکود نشود.
مقدم گفت: ساخت این پروژه در کمتر از یک سال  زمان بندی شده است اما تجهیز ان بسیار اهمیت دارد زیرا هزینه تجهیز سالن بالاست و   امیدواریم با همکاری سازمان مدیریت ، موافقت  استاندار و معاون امور عمرانی برای تامین اعتبارات، منابع داخلی شهرداری و همچنین تفاهم نامه سه جانبه  با سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور  و معاونت امور سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد این کار مشترک در کوتاه‌ترین زمان ممکن به نتیجه برسد.
وی با بیان اینکه شهرداری زمین این‌پروژه به مساحت ۱۵۰۰ متر مربع را تامین کرده، گفت:  یک میلیارد تومان توسط شهرداری، ۷۰۰ میلیون تومان در مرحله ساخت  و ۳۰۰ میلیون تومان برای تجهیز سالن ها توسط معاونت امور سینمایی وزارت ارشاد، ۵۰۰ میلیون تومان هم توسط سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها کشور برای  این پروژه اختصاص داده شده است.

 در دهه ۵۰ وقتی شهر یاسوج  پنجهزار نفر جمعیت داشت یکی از مجهزترین سینماهای کشور در آن ساخته شد.
سینما باعث رونق اطراف خود هم شد تا جایی که هسته مرکزی شهر یاسوج در اطراف سینما شکل گرفت.
در همه سال های جنگ و پس از آن سینما همچنان فعال بود و در شهری که امکانات تفریحی، زیرساختی و فرهنگی نداشت سینما تنها زیرساخت فرهنگی محسوب می شد.
اما در دهه هشتاد و زمانی که سینما در کشور وارد فضای گفتمانی جدید شد و سینما می رفت تا گفتمان غالب حکومت را همچون سایر کشورها تبلیغ کند تنها سینمای یاسوج را تخریب کردند تا سینمای مدرنی به جای آن بسازند و حالا پس از ۲۰سال بر جای آن ساختمانی پنج طبقه  در پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصد متوقف شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha