به گزارش ایرنا؛ "حسین فارسی" روز یکشنبه در نشست هماهنگی تشکیل قرارگاه امام کاظم(ع) در شهرستان ملایر افزود: این قرارگاه با هدف پیادهسازی سه طرح عملیاتی جمعیت، تحکیم و تعالی خانواده و توسعه و تعمیق فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه تشکیل شده است.
وی با بیان اینکه قرارگاه امام کاظم(ع) یک قرارگاه کشوری است و با تشکیل کمیتههای سهگانه وظایف مهمی بر عهده دارد، اظهار داشت: پیادهسازی این طرحها نیاز به تعامل، مشارکت و عزم جدی همه دستگاههای اجرایی دارد.
معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری ویژه ملایر بر لزوم تشکیل کمیتههای سهگانه، روسا و اعضای این کمیتهها تاکید کرد و ادامه داد: شرح وظایف هرکدام از کمیتهها مشخص است و نظارت و بازرسی از روند پیشرفت و تحقق اهداف این کمیتهها مرتب انجام میشود.
فارسی با بیان اینکه کار فرهنگی زمانبر است و باید همه پای کار باشند، گفت: مدیران دستگاههای اجرایی باید با استفاده از توان و ظرفیت کارشناسان خود، برنامههای راهبردی و عملیاتی برای اجرای سه طرح تخصصی ارائه دهند.
وی با بیان اینکه در حوزه فرهنگ و دغدغه مقام معظم رهبری، به دور از روزمرگی، باید با وجدان کاری برای تحقق این اهداف تلاش کنیم، افزود: بررسی روند پیشبرد اهداف توسط کمیتههای سهگانه و تشکیل جلسات قرارگاه هر ۲ ماه یکبار انجام و گزارش آن به استان ارسال میشود.
معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری ویژه ملایر با اشاره به آمار کاهش رشد جمعیت در ایران افزود: برابر اعلام سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۹، ایران رتبه ۲۵ نرخ باروری را بین ۲۷ کشور منطقه داشته و ۲۰ درصد ناباروری در بین زوجهای ایرانی وجود دارد.
فارسی متوسط رشد سالانه جمعیت استان همدان را ۳.۲ منفی عنوان کرد و ادامه داد: همدان چهارمین استان سالخورده کشور در سال ۹۵ بوده است.
وی درباره وضعیت ازدواج و طلاق نیز گفت: متوسط رشد ازدواج استان همدان از سال ۹۶ تاکنون ۳.۱۵ منفی و متوسط رشد طلاق آن از سال ۹۶ تاکنون ۹.۳ مثبت بوده است.
فارسی یادآور شد: طبق آمار زیر ۱۰ درصد از بانوان جامعه پوشش هنجارشکن دارند که در حال افزایش است و ۳۵ درصد از زنان جامعه نیز به حجاب شرعی و ۵۵ درصد به حجاب عرفی پایبند هستند.
کاهش جمعیت و فرزندآوری خطر جدی است
امام جمعه ملایر نیز کاهش رشد جمعیت را هشداری جدی و نگرانکننده خواند و بیان کرد: مسئولان در این زمینه باید پیشقدم شوند و همانطور که در تمامی امور به امامان معصوم(ع) متوسل میشویم و الگو میگیریم، در فرزندآوری نیز باید از آنها الگو بگیریم.
حجت الاسلام "محمدباقر برقراری" با تاکید بر اینکه در موضوع جمعیت، خانواده و حجاب و عفاف نباید فرهنگ بیگانه را وارد فرهنگ غنی کشور کنیم، خاطرنشان کرد: دستگاههای فرهنگی و ذیربط باید در این زمینه به جد ورود کنند و با تشکیل این قرارگاه، برنامههای عملیاتی و چارچوب مشخصی تعیین شود.
وی تشویق زوجهای جوان به تک فرزندی و ترساندن جوانان از ازدواج را گناهی بزرگ و غیرقابل بخشش دانست و افزود: با اجرای طرحها و ایدههای خلاقانه برای جوانان، ازدواج و فرزندآوری را فرهنگسازی کنیم و در بحران جمعیت دخیل نباشیم.
محلههای کمبرخوردار؛ اولویت قرارگاه امام کاظم(ع)
فرمانده سپاه ناحیه ملایر نیز گفت: وزارت کشور و فرمانده سپاه پاسداران در راس قرارگاه امام کاظم(ع) است و در استانها، استاندار همدان و فرمانده سپاه و در شهرستان، فرماندار رئیس قرارگاه و فرمانده سپاه دبیر آن است.
سرهنگ "سیدجواد حسینی" با تاکید بر اینکه در اجرای اهداف و برنامههای این قرارگاه با عضویت همه دستگاههای اجرایی باید گامهای مهمی برداریم، افزود: بر اساس سیاستهای کلی رهبر معظم انقلاب و با تعامل، مشارکت و همافزایی دستگاههای اجرایی، باید حول سه محور جمعیت، تحکیم خانواده و حجاب و عفاف حرکت کنیم.
وی با تاکید بر اینکه نظارت از فعالیت کمیتهها و دستگاهها به صورت میدانی توسط قرارگاه به صورت مرتب انجام میشود، گفت: محلات کم برخوردار را در اجرای این طرحها در اولویت قرار میدهیم.
سرهنگ حسینی با بیان اینکه کارگروههایی نیز ذیل کمیتههای سهگانه تشکیل میشود، تاکید کرد: صدا و سیما، رسانهها و فضای مجازی در تبلیغات و انعکاس اهداف قرارگاه به ما کمک کنند تا نتیجه بهتری بگیریم.
نرخ جمعیت سالمند ملایر ۱۱.۳ درصد است
رییس مرکز بهداشت ملایر نیز بیان کرد: نرخ رشد جمعیت این شهرستان در سال ۱۳۹۲ بالغ بر ۱.۲ بود که این رقم در سال ۱۳۹۹ به چهار دهم درصد رسید که نشان دهنده رشد نزولی جمعیت است.
"نیکو امجدی" گفت: جمعیت بالای ۶۵ سال این شهرستان در سال ۱۳۹۱ برابر ۶.۵۴ درصد بود که در سال ۱۳۹۹ به ۷.۷ درصد رسید و به سمت جمعیت سالخورده نزدیک میشویم.
وی با بیان اینکه جمعیت سالمند شهرستانی ۱۲ درصد جمعیت کل آن شهرستان باشد، جمعیت آن سالمند است، ادامه داد: این در حالیست که تا پایان سال ۱۳۹۹ جمعیت سالمند شهرستان ملایر ۱۱.۳ درصد بوده و تا رسیدن به ۱۲ درصد فاصله کمی دارد.
به گزارش ایرنا؛ شهرستان ملایر دارای بیش از ۳۰۰ هزار نفر جمعیت است.
نظر شما