به گزارش ایرنا از فدراسیون ورزشهای همگانی، «افشین ملایی» و «مسعود سلیمانی» رییسان فدراسیونهای همگانی و اسکواش این تفاهمنامه را امضا کردند. «عبدالحمید احمدی» معاون ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان نیز در این مراسم حضور داشت. ارائه برنامه مدون در راستای توسعه اسکواش همگانی در اماکن عمومی از زمره مفاد این تفاهم نامه است که فدراسیون اسکواش موظف به ارائه آن شده است.
در این نشست رضا شجیع نائب رئیس فدراسیون ورزشهای همگانی و لیلا نجفی جویباری سرپرست سازمان توسعه فعالیت بدنی این فدراسیون نیز حضور داشتند.
معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری فدراسیون همگانی و اسکواش گفت: توجه نداشتن به ورزشهای پایه و ورزشهای همگانی پیامد گستردهای دارد که تنها یک نمود آن در حوزه ورزش قهرمانی است.
وی تاکید کرد: کاهش سن بیماری، افزایش قابل توجه آسیبهای اجتماعی و از همه مهمتر بحران سلامت عمومی تنها گوشهای از توجه نداشتن به ورزش همگانی است.
احمدی با اشاره به اهمیت توجه به ورزش در بخشهای مختلف کشور و تاثیر آن بر سلامت مردم خاطر نشان کرد: تا ۲ دهه پیش مسابقات قهرمانی کشور، مسابقات دانشگاههای کشور، با گستره قابل توجهی از ورزشکاران از اقشار مختلف و همچنین دانشجویان ورزشکار در رشتههای مختلف در سراسر کشور برگزار میشد اما اکنون دانشگاهها به فدراسیونهای ورزشی مراجعه میکنند و از آنها برای حضور در میادین بینالمللی ورزشکار میخواهند. جمعیت ورزشکاران کشتی ما به شدت کاهش یافته است و این مسئله نگران کننده است، چرا که باشگاههای کشتی در کشور کم شده است.
معاون ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان کاهش سن بیماری را از دیگر پیامدهای عدم توجه به ورزش همگانی دانست و افزود: توجه مضاعف به ورزش قهرمانی و سیاستگذاری اشتباه در این حوزه، موجب غفلت در ورزش همگانی شد و حتی در مقاطعی از زمان اصلا چیزی به اسم ورزش همگانی وجود نداشت، از دیگر پیامدهای این امر افزایش کم تحرکی ملی و کاهش سن بیماری و تسری آن به میانگین سن ۳۵ سال شده است. پیش از این میانگین سن اشغال تختهای آی سی یو و سی سی یو به زیر ۴۰ سال رسیده است. فردی که در این بازه ی سنی قرار دارد نباید یک تخت آی سی یو را اشغال کند.
وی گفت: کشورهایی که در رشتههای مختلف سکوهای المپیک را فتح میکنند در حوزه ورزش همگانی سرمایهگذاری کردهاند و آمار روشنی از ورزشکاران همگانی خود دارند. کشورهای توسعه یافته راه رسیدن به سکوهای قهرمانی را در ورزش همگانی جستجو میکنند.
احمدی در پایان یادآور شد: یکی از موانع توسعه ورزش همگانی صدا و سیماست که عمده تمرکز خود را بر روی ورزشهای قهرمانی گذاشته است. گویا تماشای ورزش منجر به ورزشکار شدن فرد میشود، در صورتی که تماشای مکرر برنامههای ورزش قهرمانی نیز خود منجر به افزایش کمتحرکی میشود.
نظر شما