به گزارش ایرنا، محمدابراهیم زارعی روز دوشنبه در چهل و پنجمین نشست ستاد پیشگیری و مقابله با کرونای کروستان با حضور معاون نظارت و بازرسی امور فرهنگی و اجتماعی سازمان بازرسی کل کشور گفت: اظهار داشت: ۸۷ تیم در مراکز تجمیعی واکسیناسیون استان مشغول خدم ترسانی در زمینه تزریق واکسن هستند که این مراکز در قالب طرح شهید سلیمانی فعالیت دارند.
وی با قدردانی از از زحمات بی شائبه و تلاش کادر بهداشت و درمان برای مقابله با بیماری کرونا در استان گفت: از آغاز شیوع کرونا ۴۵ جلسه ستاد استانی مبارزه با کرونا و دهها جلسه دیگر در کمیته ها و زیر مجموعه های دیگر برگزار شدە است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان با بیان اینکە تاکنون ۳۹٨ هزار بازدید مشترک از اماکن و اصناف انجام شدە است، افزود: در همین مدت سە هزار و ۵۰۰ واحد صنفی متخلف و بی توجه به رعایت پروتکلهای بهداشتی پلمب و ۲ هزار و ۵۰۰ مورد نیز بە مراجع قضایی معرفی شده است.
زارعی یادآوری کرد: از آغاز شیوع کرونا ۳۴ هزار نفر در استان بستری و یک هزار و ۵۵۸ نفر تا امروز فوت کرده اند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر به غیر از سروآباد بقیه مناطق استان در وضعیت قرمز کرونا به سر می برند، به تسریع در روند واکسیناسیون اشاره و اظهار داشت: بیش از۳۵ درصد جمعیت استان در مقابل بیماری کرونا واکسن دریافت کردەاند.
وی تاکید کرد: نسبت مرگ و میر بر اثر کرونا در استان نسبت به تعداد بستری و جمعیت در مقایسه با دیگر استانهای کشور بسیار پایین است و این کنترل مرگ و میر باعث شده تا در ستاد ملی کرونا، فعالیتهای کردستان به عنوان استان الگو بررسی شود.
نرخ مرگ و میر ناشی از کرونا در کردستان کمتر از استانهای دیگر است
رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: نرخ مرگ و میر در کردستان نسبت به تعداد بیماران بستری و جمعیت استان بسیار کمتر از دیگر استانهاست که در موج پنجم، آمار مرگ روزانه تاکنون تک رقمی مانده است.
دکتر فرزین رضاعی کردستان افزود: در اوج موج پنجم کرونا قرار دارد و وضعیت سخت و دشواری را تجربه می کنیم که تمامی کادر بهداشت و درمان از نفس افتاده اند ولی اجازه نداده اند که هیچ بیماری پشت درب بیمارستانها بماند.
وی به بستری ۸۹۵ بیمار در مراکز درمانی استان اشاره کرد و افزود: امروز شاهد مرگ چهار هم استانی دیگر بودیم که میزان مرگ و میر در مقایسه با آذرماه که موج سوم بیماری استان را احاطه کرده بود، ۲ تا سه برابر کمتر شده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: کاهش نرخ مرگ و میر از موج سوم تا موج پنجم به واسطه تامین اکسیژن ساز برای مراکز درمانی اتفاق افتاد که از مراقبتهای اصلی و درمانهای قطعی کرونا به شمار می رود و کردستان توانسته است نسبت به دیگر استانها مرگ پایین تری را داشته باشد.
دکتر رضاعی به افزایش تست کرونا در استان هم اشاره کرد و افزود: از تست روزانه ۵۰۰ نفر به یک هزار و ۴۲۸ نفر تا روز گذشته میزان تست کرونا افزایش یافته است که در شناسایی زودهنگام بیماران به منظور قرنطینه و جلوگیری از گردش ویروس و نیز شروع به موقع درمان بیماری و در نتیجه کاهش مرگ و میر تاثیر بسزایی داشته است.
وی به فعالیتهای چشمگیر استان در زمینه تامین داروی بیماران مبتلا به کرونا هم شااره و اظهار داشت: تلاش شد تا داروهای روزمره بیماران تامین و از مراجعه آنها به بازار آزاد جلوگیری شود و کردستان از معدود استانهایی بود که به مشکل دارویی برخورد نکرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان به کمک ۱۰ میلیارد ریالی استانداری کردستان برای تجهیز مراکز تجمیعی واکسیناسیون اشاره و اظهار داشت: برخی نیازهای درمانی از اختیارات استانی خارج است که از جمله آن تعویق در پرداخت حقوق کارکنان بخش بهداشت بوده و در این زمینه با بدهی های هنگفتی مواجه هستیم.
دکتر رضاعی با بیان اینکه در حوزه بهداشت سرمایه گذاری لازم انجام نگرفته است، افزود: باید بصروت فوریت برای تامین مطالبات حوزه بهداشت چاره اندیشی شود.
واکسیناسیون ۳۵ درصد جمعیت استان
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان نیز در این جلسه اظهار داشت: ۴۲۷ هزار نفر از جمعیت استان دُز اول و۱۹۴ هزار نفر نیز هر دو دُز واکسن تزریق کردەاند کە ۳۵.۶ درصد جمعیت استان را شامل می شود.
دکتر ابراهیم قادری با بیان اینکه موج پنجم کرونا در کردستان با تاخیر سه هفته ای نسبت به دیگر استانها شروع شد، افزود: در حال حاضر تست کرونا و واکسیناسیون در استان سرعت مناسبی دارد که ۶۰ هزار ذخیره تست در استان داریم.
وی به ثبات موارد مثبت ابتلا به کرونا در مراکز ۱۶ ساعته استان اشاره کرد و گفت: این وضعیت برای رسیدن به وضعیت مطلوب باید روندی کاهشی داشته باشد.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان سرایت پذیری بالای سویه کرونای دلتا و نیز کاهش توجه به رعایت دستورالعملهای بهداشتی را دو عامل در تشدید موج پنجم بیماری دانست و گفت: از نظر تزریق دوز دوم واکسن کرونا در استان در ردیف استانهای خوب کشور قرار داریم.
دکتر قادری به مشکلات پیش روی استان هم اشاره و اظهار داشت: کاهش اعتماد عمومی، جدی نگرفتن رعایت پروتکلهای بهداشتی توسط مردم و برخی سازمانها و اماکن، عدم پرداخت کامل حقوق پرسنل و بیمه روستایی از جمله مشکلاتی است که در کنار بدهکاری ۵۳۰میلیارد ریالی دانشگاه به سیستم بهداشتی استان به این چالشها دامن زده است.
در شبانه روز گذشته ۴۹۱ بیمار جدید مبتلا به کرونا در کردستان شناسایی شد است و چهار بیمار بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند.
نظر شما