به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل که ریاست این کنفرانس را برعهده دارد، از جامعه جهانی خواسته است این کمک را به مردم افغانستان اختصاص دهند.
این نگرانی وجود دارد که بی ثباتی در افغانستان توام با خشکسالی موجود، زندگی مردم را در معرض خطرات بیشتری قرار دهد و این کشور را به ورطه قحطی بکشاند.
کنفرانس سازمان ملل محکی برای آزمودن دولت های غربی و دیگر کمک دهندگان سنتی سازمان ملل است که درصدد کمک به افغانستان هستند.
سازمان ملل می گوید تحولات اخیر در افغانستان، به آسیب پذیری افغان هایی که با دهه ها محرومیت و خشونت روبه رو بوده اند، افزوده است.
خشکسالی شدید، محصول آینده افغانستان را به خطر می اندازد و گرسنگی نیز در این کشور افزایش یافته است.
در همین حال، برنامه غذای جهانی سازمان ملل متحد، ذینفع اصلی وجوهات مالی جمع آوری شده در کنفرانس امروز (دوشنبه) است.
در کنار شرکای دیگرش، سازمان ملل خواستار اختصاص ۶۰۶ میلیون دلار برای بقیه سال جهت کمک به ۱۱ میلیون نفر از مردم افغانستان است.
همزمان با کنفرانس سازمان ملل در ژنو، «فیلیپو گراندی» کمیسر عالی پناهندگان سازمان ملل بدون اعلام قبلی از کابل دیدن کرده است.
وی در پیامی توئیتری نوشت که نیازهای انسانی و اوضاع ۳.۵ میلیون بی خانمان افغان از جمله بیش از ۵۰۰ هزار نفری را که در سال جاری بی خانمان شدند، ارزیابی می کند.
مقام های کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل ابراز نگرانی کرده اند که برخی از مردم افغانستان درصدد پناه گرفتن در کشورهای همسایه افغانستان هستند.
طالبان ۱۵ اوت (۲۴ مرداد) روزی که کابل سقوط کرد، قدرت را در اختیار گرفت. این گروه در ابتدا وعده داد دولتی فراگیر تشکیل دهد و مخالفان سابق را مورد عفو عمومی قرار دهد، اما بسیاری از افغان ها از حاکمان جدید خود بیمناکند.
دنیا به دقت نظاره گر است که چطور افغانستان تحت حاکمیت طالبان ممکن است با اولین باری که این گروه در سال های ۱۹۹۰ قدرت را در دست گرفت، فرق داشته باشد.
در همین حال، «عبدالله حافظ خان» سخنگوی خطوط هوایی بین المللی پاکستان که از بانک جهانی ماموریت دارد، گفت که یک فروند هواپیمای این شرکت برای عملیات تخلیه مردم در فرودگاه کابل به زمین نشسته است.
پاکستان به دلایل امنیتی پروازهای تجاری به کابل را متوقف کرده و این شرکت هواپیمایی نیز تاکنون تصمیم به ازسرگیری پروازهای تجاری نداشته است.
پنجشنبه هفته گذشته حدود ۲۰۰ خارجی از جمله اتباع آمریکایی با همکاری طالبان، افغانستان را ترک کردند. این اولین خروج در مقیاس بزرگ از افغانستان از زمان تکمیل عملیات خروج نیروهای آمریکایی در تاریخ ۳۰ اوت (۸ شهریور) بود.طالبان اعلام کرده است که اتباع خارجی و افغان هایی با اسناد مسافرتی مناسب می توانند افغانستان را ترک کنند.
نظر شما