به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاعرسانی حج، در نشست روز دوشنبه شورای برنامهریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت اعلام شد که هماهنگی با سفیر عراق در تهران برای صدور روادید زائران ایرانی اربعین حسینی انجام شده است.
در این نشست که به ریاست حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه درامور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی تشکیل شد، حمید رضا محمدی مدیرکل دفتر برنامه ریزی، پذیرش و اعزام زائران عتبات عالیات دراین باره افزود: سفارت عراق برای صدور ویزای زائران آمادگی دارد و در صورت لزوم کنسولگریهای این کشور در ایران نیز فعال خواهند شد.
به گفته وی، اعتبار روادید صادره برای زائران اربعین حسینی دو ماه و زمان اقامت در عراق حداکثر یک ماه خواهد بود.
درادامه این نشست، آقای علیرضا رشیدیان با بیان اینکه سامانه سماح از صبح امروز(دوشنبه) برای پیش ثبت نام مشتاقان حضور در مراسم اربعین حسینی فعال شده است، تصریح کرد: اقدامات و هماهنگی های لازم برای قطعی شدن پیش ثبت نام ها، بیمه زائران و صدوربلیط توسط شرکتهای هواپیمایی به سرعت درحال انجام است وهمه دست اندرکاران درتلاش اند تا شرایط اعزام زائران فراهم و تسهیل شود.
اطلاع رسانی به زائران اربعین
درادامه این نشست نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت لزوم اطلاع رسانی به زائران اربعین و بیان شرایط و واقعیت ها را یادآور شد و تصریح کرد: مناسب است راهکاری اندیشیده شود تا در شرایط کرونایی زائرانی که پیاده روی و زیارت خود را انجام می دهند زودتر به کشور بازگردند.
حجت الاسلام والمسلمین نواب گفت: با بررسی هایی که صورت خواهد گرفت احتمال دارد شماری از مشتاقان سفر که پیش ثبت نام کرده اند شرایط اعزام را نداشته باشند لذا پیش بینی لازم برای اینکه سهمیه تخصیص یافته به هر استان استفاده شود، صورت گیرد.
این گزارش حاکیست، در ادامه این جلسه موضوع لغو روادید بین ایران و عراق مطرح و شرکت کنندگان دیدگاه و نقطه نظرات خود را بیان کردند.
برنامه اربعین را از سازمان حج و زیارت جدا کرده اند
نماینده ولی فقیه در امور حج وزیارت خواستار تشکیل کار گروهی متشکل از معاونین، مدیران و کارشناسان ذی ربط در سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری برای بررسی ابعاد مختلف این موضوع شد و تصریح کرد: راهکارها و پیشنهاداتی که در این کارگروه بررسی و به تصویب می رسد برای تایید نهایی به نشست شورای برنامه ریزی ارائه شود.
حجت الاسلام والمسلمین نواب افزود: هرچند برنامه اربعین را از سازمان حج و زیارت جدا کرده اند ولی همچنان باراعزام زائران بر دوش این سازمان است. اگر از ابتدا این کار را به سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری واگذار می کردند قطعا مشکلات جنبی نیز ایجاد نمی شد با اینحال ما دست همه کسانی را که برای خدمتگزاری در حوزه اربعین در کشور بزرگ مان ایران اسلامی فعالیت می کنند می فشاریم و امیدواریم برطرف شدن ناهماهنگی ها و خدمات ارائه شده ، به زیارت دلنشین برای زائران حریم آل الله منجر شود.
نظر شما