به گزارش ایرنا، تارنمای یاهو نیوز دیروز (۲۲ شهریور) نوشت که بر اساس پژوهش بانک جهانی که بدون لحاظ مهاجرت برونمرزی و با استفاده از مدلسازی یارانهای انجام شده، کشورهای در حال توسعه در سالهای آینده بیشترین آسیب را خواهند دید.
بر اساس یافتههای این پژوهش، ۸۶ میلیون «مهاجر اقلیمی» در آفریقای سیاه، ۴۹ میلیون نفر در آسیای شرقی و اقیانوسیه، ۴۰ میلیون نفر در آسیای جنوبی، ۱۹ میلیون نفر در شمال آفریقا، ۱۷ میلیون نفر در آمریکای لاتین و ۵ میلیون نفر در اروپای شرقی و آسیای مرکزی مجبور به ترک خانه و کاشانه خود و سکونت در بخش دیگری از کشورشان خواهند شد.
تحقیق بانک جهانی نشان میدهد که «کانونهای مهاجرت اقلیمی» ممکن است از سال ۲۰۳۰ شروع به ظهور کنند. اگر دولتها به سرعت اقدام هماهنگ را برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای انجام دهند، کوچهای داخلی ممکن است تا ۸۰ درصد کاهش یابند.
با این وجود، حتی در بهترین حالت و با توجه به اینکه دولتها در مسیر کاهش چشمگیر انتشار گازهای گلخانهای حرکت میکنند، برآورد میشود که ۴۴ میلیون نفر تا سال ۲۰۵۰ به دلیل پیامدهای گرمایش جهانی ناچار به کوچ شوند.
میشل باشله کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل نیز دیروز اعلام کرد که سه بحران تغییرات اقلیمی، آلودگی هوا و خسران طبیعت، بزرگترین تهدید واحد علیه حقوق بشر در سطح جهانی است.
وی در آغاز به کار شورای حقوق بشر گفت: همانطور که این تهدیدهای زیستمحیطی تشدید میشوند، بزرگترین چالش به حقوق بشر در عصر ما ایجاد میشود.
آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل، نیز به تازگی از آمریکا و چین خواسته تا اجازه ندهند اختلافات طرفین به همکاریها در مقابله با تغییرات آب و هوایی پیش از اجلاس ماه آتی سازمان ملل آسیبی وارد کند.
از اجلاس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل که قرار است در شهر گلاسکو اسکاتلند برگزار شود، به عنوان فرصتی مهم در راستای جلب تعهدات کشورها برای کاهش انتشار کربن تا سال ۲۰۵۰ یاد شده است.
نظر شما