۲۳ شهریور ۱۴۰۰، ۱۸:۱۶
کد خبرنگار: 926
کد خبر: 84471156
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

همیاران صلح و سازش در جزیره قشم آغاز به کار کردند

۲۳ شهریور ۱۴۰۰، ۱۸:۱۶
کد خبر: 84471156
همیاران صلح و سازش در جزیره قشم آغاز به کار کردند

قشم- ایرنا- رییس کل دادگستری هرمزگان گفت: پس از برگزاری دوره های آموزشی و اعطای احکام اعضای منتخب، همیاران صلح و سازش فعالیت خود را در جزیره قشم آغاز کردند.

علی صالحی عصر  سه‌شنبه در آیین تجلیل از خانواده اولیای دم با گذشت قشمی افزود: تعمیم و گسترش فرهنگ بخشایش و کاهش اطاله دادرسی به موازات هم را از مهمترین اهداف ستاد ملی صبر برشمرد و خاطرنشان کرد: همیاران صلح، طلایه داران و سفیران صلح و سازش هستند که به منظور ایجاد مصالحه در پرونده های ارجاعی تحت نظر شوراهای حل اختلاف، اقدام می کنند.

 وی در ادامه بر لزوم کاهش پرونده‌ها در دستگاه قضا با فعال کردن هیأت های صلح و سازش تأکید کرد و افزود: ضرورت دارد از توانمندی‌ها وظرفیت‌های افراد داری نفوذ کلام و اعتبار به ویژه روحانیت معظم، ائمه جمعه و جماعات و معتمدان محلی برای اعتلای فرهنگ صلح و سازش استفاده شود.

این مقام قضایی اظهار داشت: باید با برنامه ریزی مناسب و خلاقانه و بهره گیری از توانمندی های اقشار مختلف جامعه، بستری فراهم شود تا عموم مردم در تأسی از فرهنگ بخشش و مدارا، اختلافات و مسائل خود را حل و فصل نمایند.

رییس کل دادگستری هرمزگان در خاتمه تأکید کرد: ستاد صبر استان و شوراهای حل اختلاف باید با شناسایی ریش سفیدان، معتمدین محلی، متنفذان و افراد واجد شرایطی که می توانند در جهت رفع اختلافات بین مردم همکاری کنند به ساماندهی صلح یاران و هیأت های صلح در اقصی نقاط استان بپردازند.

اولیای دم باگذشت قشمی تکریم شدند

خانواده قشمی سرپرست اولیای دم که از قصاص قاتل گذشت کردند، طی آیینی با حضور رییس کل دادگستری و رییس شورای حل اختلاف استان هرمزگان، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم، فرماندار و امامان جمعه شهرستان قشم و امام جمعه اهل سنت شهرستان سیریک تکریم شدند.

رییس شورای حل اختلاف استان هرمزگان در این جلسه ضمن قدردانی از خانواده اولیای دم در این پرونده قصاص گفت: در موضوع عفو و بخشش تنها جان محکومان نجات پیدا نمی‌کند و از این طریق حیات مجددی به جامعه بخشیده می‌شود.

مظفر حمزه‌یی ادامه‌داد: گذشت و بخشش در چنین پرونده‌هایی می‌تواند به فرهنگ‌سازی بیشتر برای ترویج صلح، گذشت و وحدت در جامعه کمک کند.

وی تصریح کرد: فرصت دادن به یک انسان برای حیات دوباره و گذشتن از حق قصاص، کاری بسیار ارزشمند و الهی است که تاثیرات مثبتی در زندگی اجتماعی افراد دارد.

معاون قضایی رییس کل دادگستری هرمزگان در پایان خاطرنشان کرد: جامعه مصلحان استان هرمزگان طی سال‌های گذشته در پرونده‌های متعددی به ایفای نقش پرداخته است و برای ادامه این مسیر همراهی تمامی مسوولان، بزرگان، ریش سفیدان و معتمدان مورد نیاز است.

امام جمعه شهرستان قشم نیز در این آیین گفت: قصاص به عنوان یک حق برای اولیای دم و بازماندگان پیش‌بینی شده است، اما بخشش و گذشت جایگاه ویژه و مهمتری دارد.

حجت الاسلام غلامرضا حاجبی افزود: در باب گذشت و بخشش از قصاص موضوع تحول محکوم و هدایت او یکی از مسائل مهمی است که بسیاری از اولیای دم به آن اشاره می‌کنند و باید مورد توجه قرار بگیرد.

امام جمعه اهل سنت شهرستان قشم در این جلسه گفت: اساس و پایه  عفو، گذشت و بخشش تحکیم روابط اجتماعی است که می‌تواند تاثیرات زیادی در جامعه داشته باشد.

شیخ عبدالرحیم خطیبی افزود: همچنین هدف از قصاص پیشگیری از وقوع جرم و قدرت بازدارندگی آن از باب ایجاد امنیت در جامعه است.

وی خاطرنشان کرد: قصاص گزینه اول است که حکمتی در پشت آن نهفته است، اما موضوع عفو و گذشت اولیای دم هیچ لطمه‌ای به موضوع قصاص وارد نمی‌کند.

شهرستان قشم شامل جزیره‌های قشم، هنگام و لارک با ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات سواحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در آب‌های خلیج فارس گسترده شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha