به گزارش ایرنا، دهقان چهارشنبه شب در یک گفت وگوی تلویزیونی به بررسی جزئیات اصول دوازده گانه دولت در پیشگیری و مقابله با فساد پرداخت.
وی گفت: جمعی از افراد با تجربه پس از انتخابات دور هم جمع شدند و نقشه ملی مبارزه با فساد را نوشتند. براین اساس برای هرکدام از دستگاهها شرح وظایفی در راستای مبارزه با فساد نوشته شده است.
معاون حقوقی رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه مبارزه با فساد جادهی صاف نیست و دشواریهای زیادی در راه است، افزود: خود دولت میتواند لانه اصلی فساد باشد اما دولت میتواند با اراده مدیر اجرایی کشور تا پایینترین سطوح را وادار به مبارزه با فساد کند.
وی با اشاره به اینکه دستگاههای دولتی باید مردم و نهادهای ناظر را به طور شفاف در جریان اقدام های خود قرار دهند، گفت: رسانهها باید نقش مطالبه گری خود را پیگیری کنند و اگر کسی مشکلی نداشته باشد از شفافیت فرار نمیکند.
دهقان در ادامه با بیان اینکه وظایف مشخصی برای همه دستگاههای اجرایی کشور در سند ملی گنجانده شده است، افزود: متناسب با دستگاههای اجرایی وظایفی در نظر گرفته شده است که این اصول به تصویب رئیس جمهوری رسیده است.
معاون حقوقی رئیس جمهوری با اشاره به اینکه کار دقیق و جامعی صورت گرفته است و چیزی از قلم نیفتاده است، گفت: باید اراده قوی برای مبارزه با فساد داشته باشیم. در مجلس شورای اسلامی تلاش میکردیم تا طرحها به نتیجه برسد به طوری که برخی از طرحها به نتیجه میرسید و برخی دیگر به نتیجه نمیرسید لذا بیش از ۱۰ سال است که به این نتیجه رسیدهایم که برای مبارزه با فساد نیازمند متولی هستیم.
وی با بیان اینکه وقتی در مجلس شورای اسلامی پیرامون مسالهای، بحثی مطرح میشد میدیدیم که برای هر یک از مباحث متولی پیدا میشود اما زمانی که صحبت از فساد میشد کسی نمیگفت که مسئول (مبارزه با) فساد است، افزود: یک فرد یا یک ساختار و یا یک مسئول وجود ندارد که بگوید مسئولیت (مبارزه با) فساد با چه کسی است.
دهقان در ادامه با تاکید براینکه در اینجا ما نیازمند متولی هستیم تا نظارت کند و از جایگاه رئیس جمهوری رصد و پیگیریهای لازم را انجام دهد، گفت: لذا حتما نیازمند متولی برای مبارزه با فساد هستیم. مطالبی که در این اصول دوازده گانه آمده دقیق است و برای دستگاههای مختلف تشریح شده و شرح وظایف دستگاههای مختلف در این اصول گنجانده شده است.
معاون حقوقی رئیس جمهوری همچنین با بیان اینکه سیاستهای دولت برای مقابله با فساد عصاره برنامه یاران رئیس جمهوری برای دستگاهها در مبارزه با فساد است، افزود: هر اقدامی برای مبارزه با فساد لازم است و کشور نیازمند یک مامور ویژه مبارزه با فساد است.
وی تصریح کرد: برای مبارزه با فساد کشور نیازمند متولی است چرا که پیش از این شاهد بودیم که بازرسی کشور میگفت من چشم نظام هستم و قوه قضائیه هم میگفت من ایستگاه آخر هستم.
دهقان در ادامه با اشاره به اینکه مامور ویژه مبارزه با فساد باید علاوه بر پاک دست بودن، فساد ستیز نیز باشد، گفت: نیازی به سازمان عریض و طویل نداریم و باید دستگاهها هماهنگ شوند لذا برای مبارزه با فساد به چیزی که نیاز داریم اراده است زیرا مردم واقعا از فساد در گوشه کنار کشور منزجر و ناامید شدهاند.
وی تاکید کرد: برخورد با فساد سخت است اما ما کارهای سخت را با اراده حاکمیت و با پشتوانه مردم، پشت سر خواهیم گذاشت.
معاون حقوقی رئیس جمهوری در ادامه افزود: زمانی که رهبر معظم انقلاب موضوع مبارزه با فساد را مطرح میکنند در اصل یک خطی را میدهند که مطالبه مردمی وجود داشته باشد و این مطالبه مردمی، زمینه تشکیل دولت سیزدهم را فراهم کرده است.
او ادامه داد: این دولت ملزم است که بر اساس خواست مردم پایبند به شفافیت باشد البته این اصول دوازده گانه آغاز کار میباشد که در مرحله اول باید جدی باشیم و اگر من به عنوان معاون حقوقی رئیس جمهوری تن به شفافیت ندادم حتماً باید در افکار عمومی پاسخگو باشم و این چارچوب باید شکل بگیرد.
دهقان گفت: رأس حاکمیت، رهبر معظم انقلاب هستند که بارها در این سالها نسبت به مبارزه با فساد هشدار دادند و مبارزه با فساد، خواست رهبر معظم انقلاب و مردم است و بسیار امیدوارم که اصول دوازده گانه دولت در مبارزه با فساد به نتیجه برسد و با ارادهای که در مسئولان ارشد کشور شاهد هستیم و با همکاری سه قوه و حضور مردم، شاهد وضع بهتری نسبت به گذشته خواهیم بود.
نظر شما