حسین ریاحی روز جمعه همزمان با روز ملی اورژانس (۲۶ شهریور) در گفت و گو با ایرنا افزود: میانگین زمان پاسخگویی اپراتور تا زمان رسیدن بر بالین مددجو در ماموریتهای جادهای کاشان و آران و بیدگل به ترتیب ۱۳ و ۹ دقیقه و استاندارد این شاخص ۱۵ دقیقه است.
وی ادامه داد: میانگین زمان پاسخگویی اپراتور تا زمان رسیدن بر بالین مددجو در ماموریتهای شهری کاشان کمتر از هشت دقیقه و در شهرستان آران و بیدگل هفت دقیقه و استاندارد این شاخص هشت دقیقه است.
۶۸ هزار تماس با سامانه ۱۱۵ در کاشان
رییس مرکز اورژانس دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه شهروندان کاشانی از ابتدای امسال تاکنون ۶۸ هزار تماس اولیه با این مرکز داشتند، اظهار داشت: حدود ۳۰ هزار مورد از تماسها مشاوره شده، حدود ۱۶ هزار مورد منجر به اعزام آمبولانس و سایر موارد نیز به طور عمده تماسهای مکرر درباره حوادث یا موارد نامرتبط بوده است.
وی با یادآوری اینکه ۱۳ هزار مورد از تماسهای منجر به اعزام آمبولانس اورژانس با انتقال هفت هزار و ۷۰۰ نفر به بیمارستان در کاشان و حدود سه هزار مورد آن نیز با انتقال ۲ هزار نفر به بیمارستان در محدوده آران و بیدگل بوده است، افزود: حدود یک چهارم افراد منتقل شده به بیمارستان در هر ۲ شهرستان مربوط به حوادث حمل و نقل بوده است.
به گفته وی، از ابتدای سالجاری تاکنون هفت مورد غرق شدگی، ۱۱ بیمار مسمومیت با گاز منوکسید کربن، چهار مورد زایمان بیرون از بیمارستان و ۲۰ نفر فوتی قبل از رسیدن کاردان وجود داشته است.
راهاندازی اورژانس هوایی و بانوان در سال جاری
ریاحی، راهاندازی سامانه استعلام موقعیت تماس گیرنده، اورژانس هوایی، اورژانس بانوان، اجرای سامانه یکپارچه بیسیم دیجیتال، توسعه پایگاههای شهری و جادهای و اجرای ارتباط وایرلس تمامی پایگاههای ۱۱۵ با مرکز را از فعالیتهای در دستور کار امسال اورژانس دانشگاه علوم پزشکی کاشان برشمرد.
وی خاطر نشان کرد: فعالیتهای در حال انجام این مرکز در راستای گسترش پایگاهها شامل آغاز عملیات ساخت پایگاههای ۲ شهری، آزران، کمال الملک، مشکات در کاشان، پایگاه سه شهری آران و بیدگل و تامین زمین و جذب خیر برای ساخت پایگاههای قهرود، شهرک صنعتی جعفر آباد، پردیس دانشگاه، سه راهی مرق و حسین آباد کویر است.
محدوده فعالیتهای اورژانس
رییس مرکز اورژانس منطقه کاشان با اشاره به اینکه حوزه فعالیت این مرکز به طور عمده شامل اورژانس پیش بیمارستانی (مدیریت فوریتهای پزشکی در شهر و انتقال بیماران به مرکز درمانی) و مدیریت بحران و حوادث در سطح دانشگاه علوم پزشکی این منطقه است، اظهار داشت: حوزه پایش مراقبتهای درمانی و هدایت و اعزام بیماران بین بیمارستانی و بین دانشگاهی، فعالیتهای بخش پدافند غیرعامل (در حیطه حوادث شیمیایی، زیستی، پرتوی، هستهای) و آموزش همگانی فوریتهای پزشکی نیز از دیگر حوزههای فعالیت این مرکز محسوب میشود.
ریاحی، فعالیت ۲۰۵ نفر نیروی انسانی در مرکز اورژانس منطقه کاشان را در برهه کنونی یادآورشد و گفت: ۱۶۳ نفر از این نیروها، عملیاتی با مدرکهای کاردانی تا کارشناسی ارشد پرستاری یا فوریتهای پزشکی، ۲۴ نفر کارشناس پرستاری زن و مرد در مرکز ارتباطات و هدایت عملیات و ۱۸ نفر کارکنان ستادی هستند.
به گفته وی، مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی کاشان هماکنون دارای ۴۸ آمبولانس، یک دستگاه اتوبوس آمبولانس و ۳ دستگاه موتورلانس است.
وی اضافه کرد: این مرکز هشت پایگاه شهری و ۱۱ پایگاه جادهای در شهرستان کاشان و سه پایگاه شهری و ۲ پایگاه جادهای در شهرستان آران و بیدگل دارد که ۲ مورد از آنها پایگاه آموزشی نیز است.
شهرستان کاشان با جمعیت افزون بر ۳۶۴ هزار نفر در فاصله حدود ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان و شهرستان آران و بیدگل با بیش از ۱۰۳ هزار نفر جمعیت در فاصله ۶ کیلومتری کاشان و حدود ۲۱۵ کیلومتری اصفهان قرار دارد.
نظر شما