۲۵ شهریور ۱۴۰۰، ۲۱:۲۶
کد خبرنگار: 931
کد خبر: 84473414
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

موازی‌کاری و نبود مشارکت اجتماعی مانع موفقیت طرح‌های محرومیت‌زدایی است

اصفهان - ایرنا- استاندار اصفهان گفت: موازی کاری نهادهای متولی و نبود مشارکت اجتماعی، مانع موفقیت طرح‌های محرومیت‌زدایی می‌شود.

به گزارش ایرنا، عباس رضایی روز پنجشنبه در جلسه ستاد توانمندسازی محلات کم برخوردار که در استانداری اصفهان برگزار شد افزود: در طرح توانمندسازی ۸۵ محله کم برخوردار استان، مساله موازی‌کاری با تعیین نهاد متولی اصلی برای هر محله و نبود مشارکت اجتماعی با محوریت ساکنان محله ها مرتفع شده است.

وی بیان کرد: بر اساس طرح اعلام شده در هر یک از ۸۵ محله‌ کم برخوردار استان یک نهاد به عنوان متولی اصلی، خانه ای دایر و بر فعالیت‌های محرومیت زدایی آن منطقه نظارت می کند و امکان افزایش تعداد این محلات وجود دارد.

استاندار اصفهان تاکید کرد: هدف این طرح ساده، روشن و عملیاتی و از طریق ساکنان محلات کم برخوردار قابل انجام است و باید توجه داشت که تحول یک محله، با تحول مردمان آن صورت می گیرد و نقش نهاد های فرهنگی بسیار مهم است.

وی ادامه داد:  این طرح ظرفیت خوبی برای خدمت رسانی به محرومان و مستضعفان در اختیار دستگاه های اجرایی قرار می دهد و برای موفقیت آن باید مباحث آمایش سرزمینی استان که پیش از این انجام شده است مورد توجه قرار گیرد.

وی اظهار داشت: برنامه‌هایی مانند ارائه خدمات ضروری، توسعه اشتغال، ساماندهی زنان سرپرست خانوار، آموزش، بهداشت و درمان و عمران و بازسازی با هدف توانمندسازی شهروندان این ۸۵ منطقه با محوریت، حمایت و نظارت نهادهای متولی مانند کمیته امداد حضرت امام(ره)، بهزیستی، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)، هلال احمر، شهرداری ها، سپاه، بسیج و نیروی انتظامی انجام می‌شود.

رضایی خاطرنشان کرد: اصفهان به‌عنوان نخستین استان، اجرای آزمایشی طرح توانمندسازی محلات کم برخوردار را آغاز کرده تا پس از اجرای موفقیت آمیز آن در همه مناطق کم برخوردار کشور اجرا شود.

به گزارش ایرنا، اجرای طرح "توسعه و تحولِ اجتماع محور" در ۸۵ محله استان اصفهان شهریور امسال آغاز شد؛ در قالب این طرح که برای محله‌های کم‌ برخوردار اجرا می‌شود مقرر است برنامه‌های توسعه‌ای مانند تهیه مسکن، ارائه خدمات ضروری، آموزش، اشتغال‌زایی، توانمندسازی، بهداشت و درمان انجام شود.

بر اساس آمارهای وزارت راه و شهرسازی اکنون ۹ میلیون نفر از جمعیت بیش از ۸۱ میلیونی کشور در حاشیه ۹۱ شهر به وسعت ۵۳ هزار هکتار زندگی می‌کنند و بر این اساس جمعیت حاشیه نشین کشور با احتساب اتباع بیگانه به ۱۳ میلیون نفر می‌رسد.

در مجموع بیش از ۲ هزار هکتار از گستره شهرهای استان اصفهان شامل اصفهان، کاشان، خمینی‌شهر، نجف‌آباد و شهرضا را مناطق حاشیه‌نشین تشکیل می‌دهند.
نسبت حاشیه نشینان استان اصفهان به کشور به غیر از آمار اتباع بیگانه از نظر جمعیت و وسعت به ترتیب حدود پنج و چهار درصد است.

اصفهان با حدود پنج میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت، سومین استان پر جمعیت کشور است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha