لحظه شماری برای بازگشایی مدرسه

تهران- ایرنا- نسیم پاییز که می‌وزد همه را یاد شروع مدرسه می‌اندازد دورانی خاطره‌انگیز، پراز شوق حضور درکلاس جدید و درکنار همکلاسی‌ها اما دومین سال است که فقط درس شروع می‌شود، آنلاین، بدون هیجان ویژه اول مهر، بدون ذوق دفترهای نو و لباس فرم رنگ جدید و صف کلاس بالاتر.

امسال با اقداماتی که در حال انجام است، انگار بوی ماه مدرسه می‌خواهد استشمام شود، چون قرار است مدارس به صورت ترکیبی، تدریجی و اقتضایی از آبان ماه بازگشایی شود و زنگ معروف اول مهر روز سوم مهر در مدارس نواخته شود، زنگی که فقط آهنگ تعلیم نمی دهد بلکه نوای تربیت هم می خواند.

اگرچه وزارت آموزش و پرورش درس را با اپلیکیشن شاد ادامه داد و آموزش تعطیل نشد اما کلاس‌های غیرحضوری آن طور که باید و شاید موردنظر مسئولان این وزارتخانه نبود و اغلب معتقدند آسیبی که آموزش آنلاین به دانش‌آموزان وارد می‌کند باهیچ چیز قابل جبران نیست.

برخی از دانش‌آموزان که حضور در مدرسه را به ماندن در خانه و برگزاری کلاس آنلاین ترجیح می‌دهند، شوق بیشتری برای بازگشایی مدارس دارند، شاید با حضور در مدرسه دوباره فضای تعامل با همکلاسی ها، بازی و گفت و گو در حیاط مدرسه، کارهای گروهی و آموزش زنده توسط و پر حس توسط معلم دوباره بازگردد.

اکنون که مهر ماه رسیده است بسیاری از مسئولان عزم خود را جزم کرده‌اند تا مدارس به صورت حداقلی و در مدارس با جمعیت کم بازگشایی شود، بیشتر اقدامات وزارت آموزش و پرورش حول محور بازگشایی مدارس می‌چرخد، از ثبت‌نام تا راه‌اندازی اپلیکیشن شاد در نسخه جدید .

ثبت‌نام ۹۰درصد دانش‌آموزان
رضوان حکیم زاده دبیر ستاد ثبت نام کشور گفت: ثبت نام ۹۰ درصد کل دانش‌آموزان و ۹۶ درصد دانش‌آموزان پایه اول ابتدایی تکمیل و ۹۰ درصد سنجش شاخص‌های سلامت نوآموزان بدو ورود به دبستان کشور در این فرایند انجام شده و تاکنون یک میلیون و ۵۰۰ هزار نوآموز برای حضور در پایه اول سنجش شده اند.

وی تصریح کرد: سال تحصیلی جدید از ابتدای مهرماه آغاز می شود، رویکرد آموزش و پرورش در بازگشایی تفویض اختیار به مدیران مناطق است؛ زیرا شرایط مناطق مختلف کشور متغیر است. در بازگشایی مدارس بحث جمعیت دانش آموزی در مدارس بسیار مهم است. البته برای آموزش حضوری اولویت نخست، پایه اول ابتدایی خواهد بود.

نواختن زنگ مدارس روز سوم مهر
علیرضا کاظمی سرپرست وزارت آموزش و پرورش گفت: تمهیداتی برای واکسیناسیون دانش‌آموزان اندیشیده شده است، اکنون سیاست کلی، بر بازگشایی مدارس تاکید دارد؛ از این رو، سوم مهر، زنگ مدارس با حضور ریاست جمهوری به صدا درمی‌آید.

کاظمی افزود: دوری از فضای تعلیم و تربیت آسیب هایی همچون افت کیفیت آموزشی و فقر یادگیری را به همراه داشته است.

وی عنوان کرد: زمینه حضور تدریجی و کم دغدغه‌ دانش آموزان فراهم شده است و به مدیران مدارس به زودی ابلاغ می شود. در این عرصه مهم باید زمینه بازگشایی را برای خدمت به کشور فراهم کنیم. هیچ چیز نباید مقابل سلامت دانش آموزان قرار گیرد. حفظ سلامت دانش آموزان خط قرمز ما است.

فعالیت ۷۰ درصد دانش آموزان در مهر با شاد
سرپرست وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه حدود ۷۰ درصد از دانش آموزان مهر را با شبکه شاد آغاز می کنند، گفت: معلمان و دانش آموزان امسال هم رایگان و بدون پرداخت هزینه اینترنت می توانند از شاد استفاده کنند.

وی خاطرنشان کرد: هر چند ممکن است مناطق کم جمعیت و دوردست تحت پوشش آموزش های مجازی نباشند و آموزش ها حضوری ارائه شود، اما حدود ۷۰ درصد از دانش آموزان مهر را با شبکه شاد آغاز می کنند.

آماده بازگشایی مدارس هستیم
سرپرست وزارت آموزش و پرورش اظهار داشت: با تمام وجود آماده بازگشایی مدارس هستیم و با اتحاد، همدلی و همصدایی همه از جمله خانواده‌ها سال تحصیلی را آغاز می‌کنیم.

وی یادآور شد: غیبت دانش‌آموزان فضای غمبار و غمگینی را در سطح جامعه ایجاد کرده است. باید تلاش کنیم در محیطی امن و سالم زمینه حضور دانش‌آموزان را فراهم کنیم.

کاظمی ادامه داد: آسیب های اجتماعی روح نشاط و شادی را از جامعه گرفته است، برای ایجاد نشاط و شادی در جامعه نیاز به همدلی و همکاری همه داریم، اما آنچه که در بازگشایی مدارس مهم است تامین سلامت و امنیت دانش‌آموزان است و این مهمترین دغدغه ماست.

وی تصریح کرد: سعی داریم با حمایت معلمان و خانواده‌ها مهر را با کمترین دغدغه، آرام، تدریجی و باشکوه‌تر از سال‌های قبل آغاز کنیم. انتظار دارم در عرصه بازگشایی و اقناع‌سازی دانش‌آموزان و خانواده‌ها در رابطه با حضور در مدرسه، با رعایت سلامت دانش‌آموزان و حفظ فاصله اجتماعی و دستورالعمل‌های بهداشتی، تدابیر لازم اندیشیده شود.

کاظمی گفت: آموزش حضوری هیچ جایگزینی ندارد. هیچ پرده و نمایشگری جایگزین کلاس و معلم نیست و بهترین آموزش، آموزش حضوری است.

انجام واکسیناسیون دانش‌آموزان
جعفر صادق تبریزی قائم مقام معاون بهداشت و رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور در این باره گفت: از ۲ هفته‌ دیگر واکسیناسیون اختصاصی برای رده سنی ۶ تا ۱۸ سال در کشور آغاز می شود. کشورمان به دنبال این است که واکسن اختصاصی کودکان را وارد کند و به زودی این مهم در کشور رخ می دهد.

وی افزود: بر این اساس نوجوانان، جوانان نیز در رده سنی ۶ تا ۱۸ سال واکسینه می شوند که با ورود واکسن ویژه‌ دانش آموزان، مدارس کشور نیز از اواخر آبان تا اوایل آذر به صورت حضوری بازگشایی می‌شود.

علی باقرزاده رییس مرکز هماهنگی حوزه وزارتی وزارت آموزش و پرورش نیز گفت: واکسن‌های مناسب برای دانش‌آموزان شناسایی شده و مراحل آزمایش و تایید را گذرانده‌اند. مسئولیت واکسیناسیون دانش آموزان با وزارت بهداشت است و تصمیم گیری در این مورد و نحوه دریافت واکسن را این وزارتخانه اعلام می کند.

باقرزاده ادامه داد: وزارت بهداشت در مورد دانش آموزان اعلام کرد که مطالعاتی انجام شده که واکسن مناسب گروه های سنی شناسایی شده و به تدریج واکسیناسیون از سنین بالا آغاز می شود و به سنین پایین تر می رسد، البته هنوز برنامه مشخصی در اختیار آموزش و پرورش قرار نگرفته است.

وی درباره بازگشایی مدارس افزود: از اول مهر ماه مدارس در مناطق روستایی و عشایری که جمعیت دانش آموزی کم است و امکان فاصله گذاری کامل و رعایت پروتکل های بهداشتی وجود دارد، بازگشایی حضوری دارند.

باقرزاده خاطرنشان کرد: پس از اطمینان از حضور حفظ سلامت دانش آموزان و خانواده ها، آموزش حضوری گسترش می یابد و از اول آبان ماه آموزش ترکیبی در دستور کار قرار می گیرد. اختیار  این نوع آموزش هم مانند سال های گذشته به شورای مدرسه داده شده است.

رییس مرکز هماهنگی حوزه وزارتی وزارت آموزش و پرورش یادآور شد: شورای مدرسه متناسب با وضعیت سلامت، سن، جمعیت و شرایط جغرافیایی به صورت نوبت بندی زمان حضور دانش آموزان را مهیا می کنند. هر دانش آموز هفته ای یک بار در مدرسه حضور داشته باشد، جنبه آموزش و سلامت روان دانش آموز در بازگشایی مدارس اهمیت بسیاری دارد.

۲۰ هزار کلاس درس حضوری
شاپور محمدزاده معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: نبود آموزش حضوری موجب ایجاد اختلالات رفتاری در دانش آموزش شده که باید در راستای کاهش این اختلالات قدم برداریم، ضمن اینکه هیچ کجا نشان نداده باز بودن مدارس موجب افزایش بیماری ها از جمله کرونا شده باشد.

وی تصریح کرد: امسال با توجه به نظر رییس جمهور مشکلات مربوط به بازگشایی مدارس باید به حداقل برسد. برای برخوداری از سال تحصیلی با نشاط، سه مسیر برای آموزش و پرورش مشخص شده که اولین آن، مدرسه تلویزیونی، مسیر دوم شبکه شاد و مسیر سوم آموزش حضوری است.

معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: ۲۰ هزار مدرسه شامل ۳۰ درصد کل مدارس در کشور از اول مهر به صورت حضوری فعالیت خواهند کرد، البته مدارس کم جمعیت از اول مهرماه با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی به صورت حضوری دایر خواهد بود. در مدارس پر جمعیت تا اطمینان کامل از سلامت جامعه ایجاد نشود، بازگشایی کامل نخواهیم داشت. 

وی ادامه داد: تمامی اختیارات بازگشایی مدارس در مناطق به استان ها سپرده شده است، با تشخیص استان یا هر منطقه، پروژه مهر انجام شده و مدارس سال تحصیلی جدید را آغاز خواهند کرد.

بازگشایی تدریجی و اقتضایی مدارس
علیرضا کمرئی معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش وپرورش نیز گفت: سال تحصیلی جدید از اول مهر ماه، آغاز و مدارس به صورت تدریجی بازگشایی خواهد شد و در این پروسه سلامت دانش‌آموزان، معلمان، کادر مدرسه و خانواده‌ها بر هرچیزی تقدم دارد.

کمرئی افزود: در سال تحصیلی جدید، آموزش و پرورش برای فعالیت‌های حضوری و غیرحضوری دانش آموزان در مدارس، برنامه ترکیبی دارد که این برنامه در روستاها، شهرها و پایه‌های تحصیلی مختلف متناسب با شرایط مدارس و جغرافیای همان مناطق اجرا می‌شود.

وی یادآور شد: بازگشایی مدارس به صورت تدریجی، اقتضایی و با ملاحظات مختلف و براساس اصول مشخص، صورت می‌گیرد. سلامت دانش‌آموزان، معلمان، کادر مدرسه و خانواده‌ها بر همه چیز تقدم دارد؛ به گونه‌ای که تا از ایمنی دانش‌آموزان اطمینان حاصل نشود، مدارس به شکل حضوری باز نخواهند شد.

عضو شورای معاونان وزارت آموزش وپرورش با بیان اینکه دز اول واکسیناسیون برای معلمان سراسر کشور انجام شده است، تصریح کرد: با هماهنگی وزارت بهداشت تزریق دز دوم در حال اجراست. همچنین کادر مدرسه و رانندگان سرویس، طبق برنامه، واکسینه خواهند شد.

وی گفت: به هیچ وجه آموزش مجازی و آموزش راه دور، جایگزین حضور معلم در کلاس درس و ارتباط رو در روی معلم با دانش آموز نمی‌شود. قطعاً آموزش های مجازی از کیفیت مطلوب و مورد انتظاری برخوردار نیست؛ بطوری که افت میانگین نمرات دانش‌آموزان، یکی از نشانه‌های آن است.

معاون آموزش متوسطه ادامه داد: امسال دانش‌آموزان مناطق دوردست عشایری و روستایی در شروع فعالیت‌های حضوری مدارس، در اولویت قرار دارند؛ چرا که جهت‌گیری عدالت محور، ایجاب می‌کند از نقطه‌ای شروع کنیم که بیشتر آسیب دیده است.

وی گفت: از اول مهر، آموزش حضوری از مدارس روستایی و عشایر که تعداشان زیاد نیست و فقط ۷.۵ درصد جمعیت دانش آموزی را تشکیل می‌دهند، به تدریج آغاز می شود.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: الگوهای بازگشایی از ماه‌ها پیش طراحی و آماده شده است و این گونه نیست که قریب به ۱۴ میلیون دانش‌آموز را بدون توجه به پروسه ایمن‌سازی، راهی مدرسه کنیم. بازگشایی‌ها به تدریج اتفاق می‌افتد و برای این اتفاق ارزیابی‌های دقیقی صورت می‌گیرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha