۲۸ شهریور ۱۴۰۰، ۱۸:۳۸
کد خبرنگار: 1238
کد خبر: 84476458
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

فرماندار خرمشهر خواستار احیای طرح کارآفرینی در این شهرستان شد

آبادان - ایرنا - معاون استاندار و فرماندار ویژه خرمشهر گفت: طرح کارآفرینی در خرمشهر باید احیا شود و کارآفرینان در داخل و خارج کشور به این شهرستان فراخوان شوند.

به گزارش ایرنا محمدحیدری روز یکشنبه در نشست شورای اشتغال شهرستان خرمشهر بیان کرد: طرح کارآفرین در حوزه‌های گوناگون به ویژه حوزه فضای مجازی و دنیای الکترونیک که سودآوری آن بالا و هزینه سرمایه‌گذاری پایینی دارد باید مورد توجه قرار گیرد.

وی جذب کارآفرینان در کنار سرمایه گذاران را مهم بیان کرد و گفت: متاسفانه بهره‌وری پایین و هزینه‌ بالا یک آفت در خرمشهر و کشور شده است.

حیدری ادامه داد: در حوزه کشاورزی فرآوری خرما و صادرات این محصول یک امر ملی است ولی شنیده‌ شده این محصول مشتری ندارد و دلالان اجازه نمی‌دهند کشاورزان ثمر خود را به قیمت مناسب بفروشند و قصد دارند خرما را به قیمت پایین خریداری و ۲ ماه دیگر با بالاترین نرخ بفروشند.

وی در ادامه به سفر اخیر استاندار خوزستان به خرمشهر اشاره کرد و گفت: با توجه به شرایط جدید که استاندار از اختیارات تام برخوردار است و ماموریت‌هایی که رییس جمهوری برای آن تعریف کردند به تبع آن در سفر وی به خرمشهر به مساله اشتغال، رفع موانع تولید و فعال کردن حوزه اقتصادی تاکید ویژه شد.

فرماندار خرمشهر مهمترین ماموریت دولت را رونق اقتصادی بیان کرد و افزود: شهرستان‌های مرزی نقش اساسی در برون رفت کشور از این تنگناهای اقتصادی ایفا می‌کنند.

حیدری با بیان اینکه خرمشهر از شهرستان‌های با موقعیت استراتژیک است که دولت به آن نظر دارد گفت: این شهرستان به لحاظ موقعیت جغرافیایی و همجواری با کشور عراق از ظرفیت‌هایی همچون بندر، گمرک، منطقه آزاد اروند، بندر خشک شلمچه برخوردار است لذا برای متحول کردن اقتصاد منطقه باید قانون منطقه آزاد را اجرا کنیم اما قانون منطقه آزاد اروند به درستی انجام نمی‌شود.

وی ادامه داد: استاندار خوزستان درسفر خود به آبادان و خرمشهر دستور دادند تمام لنج‌ها کالاهای خود را وارد منطقه آزاد اروند کنند.

حیدری بیان کرد:مجوز تجارت ملوانی در شهرستان خرمشهر برای یک سال گرفته شده و طبق قانون این کالا در سراسر خوزستان قابل عرضه است و هیچ نهاد و ارگانی حق تعرض به این کالا را ندارد و این ظرفیت بزرگی برای اشتغالزایی است.

وی ادامه داد:با توجه به شرایط جدید فراهم شده از افراد مختلف دعوت می‌شود برای فعالیت در زمینه کالای ملوانی و تجارت با کشور عراق و سایر کشورها، به پایانه تجاری مرزی شلمچه مراجعه کنند.

رییس اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی خرمشهر نیز در این نشست گفت: پارسال ۳۸۰ نفرمتقاضی در خرمشهر برای دریافت تسهیلات مشاغل آسیب دیده از کرونا در سامانه کارا ثبت نام کردند که از این تعداد ۱۸۷ نفر مبلغ ۱۸ میلیارد و ۹۶۰ میلیون ریال وام خوداشتغالی دریافت کردند.
هاشم خنفری مجموع کل متقاضیان تسهیلات کرونایی از پارسال تاکنون را یکهزار و ۲۵۶ نفر بیان کرد و افزود: در ۶ ماه نخست امسال ۴۷۴ فقره پرونده تشکیل و ۷۴ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال تسهیلات بانکی پرداخت شد.
وی با بیان اینکه در مجموع به ۶۷۱ نفر متقاضی تسهیلات کرونایی در خرمشهر۹۳ میلیارد و ۳۶۰ میلیون ریال تسهیلات پرداخت شد گفت:ثبت نام تسهیلات بانکی مشاغل آسیب پذیر تا آذر امسال تمدید شده است.

مدیر جهاد کشاورزی خرمشهر نیز گفت: سامانه سیتا مربوط به جهاد کشاورزی ویژه اخذ تسهیلات از ۲ سال پیش طراحی شد و قرار است متقاضیان  بخش کشاورزی برای دریافت تسهیلات وارد این سایت شوند.

ناجی شهیب‌زاده افزود: یکی از مشکلات تسهیلات بخش کشاورزی بالا بودن سود بانکی بین ۱۴ تا ۱۸ درصد است و این سود غیرمتعارف بوده و متقاضیان تمایلی به اخذ این تسهیلات ندارند.

وی نداشتن سند مالکیت زمین‌های کشاورزی را از دیگر مشکلات این بخش بیان کرد و گفت:پارسال حدود ۱۳۰ میلیارد ریال در بخش دام، مکانیزاسیون و گلخانه‌ای برای ارایه تسهیلات به متقاضیان در خرمشهر درنظر گرفته شد که حدود ۶۰ درصد این تسهیلات را دریافت کردند.

رییس کمیته امداد امام خمینی(ره) خرمشهر نیز گفت: این کمیته پارسال رتبه سوم جذب تسهیلات را در سطح خوزستان کسب کرد و به میزان ۸۰ میلیارد ریال تسهیلات بانکی به متقاضیان پرداخت شد.

علی ناصرزاده افزود: در سال ۱۴۰۰ سهمیه تسهیلات خرمشهر ۱۴۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال بود که تاکنون به ۴۰ درصد معرفی شدگان تسهیلات پرداخت شده است.

وی ادامه داد: متاسفانه ۴۰ درصد معرفی شدگان مربوط به بانک ملی است و ۴۵ میلیارد ریال تسهیلات در این بانک اختصاص داده شده که تاکنون پرداخت نشده است.

وی عمده مشکلات مددجویان را بحث ضمانت بیان کرد و گفت: با توجه به اینکه مبلغ وام ها ۵۰۰ میلیون ریال است ۲ ضامن کارمند رسمی دولت نیاز دارند که بیشتر اینها این مشکل را دارند و باید حقوق بگیر آن بانک باشند.

ناصر زاده ادامه داد: اگر بانک حداقل یک ضامن کارمند رسمی و یک بازاری قبول کند بخش عمده مشکل مددجویان حل می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha