محمدعلی جلایر روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه ملیت کارگران خارجی این جزیره از ۲۰ کشور جهان است اظهار داشت: افغانستان با ۲ هزار و ۶۴۱ نفر، هندوستان با ۱۲۱ نفر ، فلیپین با ۱۳ نفر، چین با ۱۰ نفر ، تایلند با ۶ نفر و پاکستان با پنج نفر بیشترین فراوانی کارگران دارای مجوز را دارند.
وی اضافه کرد: ترکمنستان، سوریه، بنگلادش، روسیه، ترکیه، مصرر، یونان، لبنان، عراق، سریلانکا، تاجیکستان، اوگاندا و اندونزی دیگر کشورهایی است که اتباع آنها در این جزیره دارای مجوز فعالیت هستند.
جلایر افزود: اکنون تمامی این افراد در اداره کار، خدمات اشتغال سازمان منطقه آزاد کیش دارای پروانه کار بر اساس گواهی سلامت، بیمه حوادث کارگری، قرارداد کار و تایید مراجع ذیصلاح هستند.
وی افزود: کارفرمایان نیز بر اساس قوانین موجود حقوق آنان را پرداخت می کنند و درصورتی که هرکدام از این کارگران نسبت به عدم رعایت حقوق خود متعرض باشند این اداره همانند کارگران ایرانی موظف به رسیدگی است.
مدیر اداره کار و خدمات اشتغال سازمان منطقه آزاد کیش یادآور شد: طبق ماده ۴۱ قانون کار در مناطق آزاد، می توان حداکثر تا ۱۰ درصد کارگران هر منطقه را اتباع خارجی استفاده کنند.
وی اضافه کرد: با توجه به آمار رسمی کارگران این جزیره شامل ۳۲ هزار بیمه شده تامین اجتماعی فعالیت ۲ هزار و ۸۱۸ کارگر اتباع خارجی همچنان به نرم حداکثر نرسیده و اداره کار و خدمات اشتغال جزیره این اصول را رعایت کرده است.
نرخ بیکاری کیش کمتر از میانگین کشوری و زیر چهار درصد قرار دارد و این که جزیره به دلیل اجرای طرح های مختلف از پتانسیل ها و ظرفیت های قابل توجهی برای جذب نیروی کار از نقاط مختلف کشور دارد.
نظر شما