نخست وزیر پیشین انگلیس خواستار صدور فوری واکسن به کشورهای فقیر شد

تهران- ایرنا- گوردون براون نخست وزیر پیشین انگلیس که به تازگی به عنوان نماینده سازمان جهانی بهداشت در امور تامین مالی بهداشت جهانی منصوب شده است، خواستار اقدام فوری برای صدور واکسن مازاد کشورهای ثروتمند به کشورهای فقیر شد و هشدار داد تا ماه دسامبر بیش از ۱۰۰ میلیون دز واکسن خراب می شود.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از تارنمای این روزنامه انگلیسی، «گوردون براون» در اظهاراتی هشدار داد: «اگر رهبران جهان به سرعت در مورد صدور واکسن های مازاد خود به کشورهای فقیر تصمیم گیری نکنند، تا ماه دسامبر (آذر) بیش از ۱۰۰ میلیون دز واکسن خراب می شود».  

این سیاستمدار انگلیسی در سخنرانی خود پیش از اجلاس جهانی واکسن که قرار است روز چهارشنبه برگزار شود، عدم توافق «بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس با «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا و رهبران اتحادیه اروپا در مورد طرح توزیع دزهای اضافی را مسئول هرگونه "فاجعه ضایعات واکسن" در آینده نزدیک دانست.

براون با مرجع قراردادن تحقیقات "ایرفینیتی" (یک شرکت تجزیه اطلاعات علمی مستقر در لندن است) گفت که نتایج این تحقیقات را برای سیاستمداران دنیا، از جمله رئیس جمهوری آمریکا، نخست وزیر بریتانیا و شخصیت های ارشد اتحادیه اروپا فرستاده است.

براون همچنین مساله اصلی در این خصوص را نحوه و مکان توزیع واکسن ها دانست و هشدار داد که هیچ توافقی در مورد اینکه چه کسی واکسن ها را تا ماه دسامبر در اختیار کشورهای فقیر قرار دهد، وجود ندارد. به گفته وی، اگر طرحی فوری تدوین نشود، زندگی بسیاری از مردم بی دلیل از بین می رود.

وی همچنین تاکید کرد: «برای ارائه واکسن و به منظور جلوگیری از بروز فاجعه زباله واکسن، به یک برنامه توزیع مناسب احتیاج است».

براون افزود: دور ریختن ۱۰۰ میلیون واکسن از ذخایر کشورهای ثروتمند غیرقابل تصور و غیرمنطقی است، آن هم در شرایطی که فقیرترین کشورهای جهان باید هزینه این وضعیت را به قیمت جانشان بدهند.

ماه گذشته، «تدروس ادهانوم» مدیر کل سازمان جهانی بهداشت (WHO) خواستار توقف جهانی برنامه تزریق دزهای تقویتی واکسن کووید-۱۹ دستکم تا پایان سال شد تا همه کشورها امکان تزریق واکسن را به جامعه خود بدست آورند.

ادهانوم مخالف تزریق دز سوم واکسن به افرادی است که هر دو دز واکسن را دریافت کرده اند.  در این میان "کوواکس"، برنامه توزیع واکسن به کشورهای کم درآمد تحت حمایت سازمان جهانی بهداشت، پیش بینی خود از تحویل دزهای واکسن کووید-۱۹ را برای امسال به یک چهارم کاهش داده است.

براون در سخنرانی خود پیش از نشست روز چهارشنبه افزود: «گزارش ایرفینیتی راهنمای رهبران جهان برای تعیین یک برنامه عملیاتی بلند پروازانه تر است. این نشان می دهد که ما واکسن های کافی در قفسه ها یا در حال تولید داریم تا بتوانیم تا ماه مه سال آینده (اردیبهشت ۱۴۰۱) ۷۰ درصد جمعیت جهان را واکسینه کنیم».

براساس آخرین گزارش های منتشر شده تا به امروز بیش از ۲۲۹ میلیون نفر از جمعیت جهان به کووید-۱۹ مبتلا شده و از این میان بالغ بر چهار میلیون و ۷۰۰ هزار نفر جان خود را از دست داده اند. نرخ واکسیناسیون جهانی براساس تازه ترین آمار،  ۳۱.۷ درصد اعلام شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha