مرتضی اشرفی، دوشنبه در نشست بررسی توسعه شهرکهای صنعتی اطراف مشهد در محل استانداری اظهار داشت: مادام که زمین صنعتی مناسب در شرق و شمال مشهد ایجاد نشود، همچنان تقاضا برای استقرار واحدهای صنعتی در محور غربی مشهد وجود خواهد داشت.
معاون استاندار خراسان رضوی با تاکید بر لزوم تسریع در راه اندازی شهرک صنعتی شماره پنج مشهد و خطرناک بودن استقرار پراکنده صنایع در اطراف شهر گفت: هر روز تاخیر در اجرای این طرح به ضرر شهر است، باید زمین مورد نیاز برای متقاضیان سرمایه گذاری در عرصه صنعت وجود داشته باشد تا راه ورود غیرمجاز در سایر نقاط برای صاحبان صنایع باز نشود.
اشرفی با اشاره به تاکیدات استاندار خراسان رضوی بر تامین برق، آب، گاز و زمین برای شهرک صنعتی شماره ۵ مشهد از سوی دستگاه های اجرایی متولی، گفت: تخصیص آب زیرزمینی به میزان ۶۰ لیتر در ثانیه و صدور مجوز حفر دو حلقه چاه و همچنین تخصیص آب از محل سد دوستی برای این شهر توسط شرکت آب منطقه ای الزامی است.
وی بیان کرد: زمین محل احداث ایستگاه تقلیل فشار CGC به شرکت گاز استان تحویل شده است و این شرکت به عنوان دستگاه خدمت رسان باید هرچه سریعتر با ارایه یک برنامه زمان بندی شده، در خصوص اجرای این ایستگاه، خطوط تغذیه و ایستگاه های TBS اقدام کند.
اشرفی افزود: همچنین تفاهم نامه ای بین شرکت توزیع نیروی برق مشهد و شرکت شهرک های صنعتی خراسان رضوی منعقد و مقرر شد ۳۰ میلیارد ریال به حساب شرکت توزیع برق برای اختصاص هفت مگاوات برق به شهرک صنعتی شماره پنج مشهد واریز شود.
معاون استاندار خراسان رضوی ادامه داد: اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی نیز با توسعه شهرک صنعتی شماره پنج مشهد به میزان پنج هکتار موافقت کرده و تاکنون مجوز زیست محیطی برای هزار و ۱۶۰ هکتار از این شهرک صادر شده است.
اشرفی اضافه کرد: در مورد قرار گرفتن بخشی از اراضی شهرک صنعتی شماره ۵ مشهد در بخشنامه محیط زیستی مبنی بر شعاع ممنوعه و فاصله ۳۰ کیلومتری شهرکهای صنعتی غیردولتی باید مذاکرات لازم با سازمان حفاظت محیط زیست انجام گیرد.
وی اظهار داشت: با توجه به دستور استاندار خراسان رضوی به مدیرکل دفتر فنی استانداری در جریان بازدید از شهرک صنعتی شماره ۵ مشهد، مبنی بر واگذاری پروژه بازگشایی ورودی و آماده سازی معابر این شهرک، طرح مذکور آماده و اعتبار آن تامین شده است که در این راستا برای اجرای عملیات، مناقصه عمومی برای آن از سوی شرکت شهرکهای صنعتی استان برگزار و پیمانکاران آن مشخص شده اند.
وی به توسعه ۱۰۰ هکتاری شهرک صنعتی کلات در ضلع شمالی مشهد اشاره و بیان کرد: توسعه این شهرک موافقت اولیه کارگروه امور زیربنایی خراسان رضوی را دریافت کرده است و در آینده نزدیک اجرایی خواهد شد.
به گزارش ایرنا، موضوعی مبنی بر عدم گسترش صنعتی محور غرب مشهد به دلیل وجود آبخوانها و احتمال بروز مشکلات زیست محیطی مطرح است که مانع از استقرار واحدهای صنعتی در این محور شده است. در این راستا راه اندازی نخستین مرحله از شهرک صنعتی هزار و ۴۰۰ هکتاری شماره ۵ در شرق مشهد از تابستان امسال کلید خورده و زمینه استقرار واحدهای صنعتی در آن در حال فراهم شدن است، این شهرک پس از تکمیل زیرساختهای آن تا سه هزار هکتار قابلیت توسعه دارد.
به گزارش ایرنا، در سال ۱۳۶۷، سه شهرک و ناحیه صنعتی در خراسان وجود داشت که این تعداد امروز به ۴۸ شهرک و ناحیه صنعتی رسیده که در ۴۰ مورد از آنها زمین برای راه اندازی واحد صنعتی در حال واگذاری است.
اراضی تحت اختیار شرکت شهرک های صنعتی خراسان رضوی هشت هزار و ۶۰۰ هکتار است که عملیات اجرایی در پنج هزار و ۴۰۰ هکتار آن انجام گرفته است که از این میزان ۶۰۰ هکتار به واحدهای صنعتی تعلق دارد.
۲ هزار و ۵۶۹ واحد صنعتی در شهرک ها و نواحی صنعتی خراسان رضوی مستقر هستند که در مجموع ۴۳ درصد از واحدهای صنعتی، ۲۳ درصد از سرمایه گذاری صنعتی و ۳۹ درصد از اشتغال صنعتی استان را در اختیار دارند.
نظر شما