هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال تسهیلات خرید بذر گندم پاییزه در گلستان جذب شد

گرگان - ایرنا - مدیر تعاون روستایی گلستان گفت که ۲۰ هزار تن بذر گندم مصرفی کشاورزان استان برای سال زراعی پیش‌رو با پرداخت هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال تسهیلات تهیه شده و برای کشت پاییزه توزیع می‌شود.

نورمحمد کوچکی روز دوشنبه در نشست خبری اظهار داشت: پیش از این هم هزار تن بذر گندم و ۳۰۰ تن بذر جو از محل منابع دیگر این مدیریت خریداری شده بود.

به گفته وی سال زراعی قبل برای تهیه ۱۹ هزار تن بذر گندم، ۹۶۰ میلیارد ریال تسهیلات بانکی جذب شده بود.

گفته می شود سالانه برای کشت گندم در اراضی گلستان ۴۵ هزار تن بذر نیاز است.

گلستان ۶۶۷ هزار هکتار زمین کشاورزی حاصل‌خیز دارد که هرساله بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار هکتار آن به زیر کشت پاییزه گندم می رود.

استان گلستان از نظر کمیت و میزان تولید گندم، رتبه دوم ایران را دارد و این در حالی است که مساحت آن بسیار کمتر از استان‌های دارای پتانسیل کشاورزی همچون فارس و خوزستان است مضافاً اینکه به باور برخی کارشناسان در بحث کیفیت مقام اول کشور را دارد زیرا گلوتن موجود در محصول آن بیشتر از سایر نقاط است.

گلوتن؛ پروتئینی است که باعث کش آمدن خمیر و ترد شدن نان با کیفیت بسیار مناسب می‌شود و از این حیث گندم تولیدی در گلستان یکی از بهترین محصولات کیفی ایران است.

خرید ۱۳۷ هزار تن انواع محصول زراعی در گلستان

مدیر تعاون روستایی گلستان در ادامه به خرید محصولات کشاورزی اشاره کرد و گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۱۳۷ هزار و ۵۲۰ تن انواع محصول زراعی  از جمله گندم، کلزا، پنبه، سیب زمینی و گوجه فرنگی به صورت خرید تضمینی مباشر، توافقی و حمایتی به ارزش حدود ۲ هزار میلیارد ریال خریداری شد.

کوچکی افزود: امسال خرید محصولات زراعی در استان توسط این مدیریت نسبت به مدت مشابه سال زراعی قبل به دلیل سرمازدگی، خشکسالی و کم آبی، افت راندمان در واحد سطح و نیز حذف برخی محصولات به دلیل کاهش سطح زیر کشت کمتر شد.

به گفته وی سال زراعی قبل تعاون روستایی گلستان گندم، کلزا، جو، سیب زمینی، گوجه فرنگی، سویا و پنبه تولیدی کشاورزان استان را به میزان حدود ۲۰۵ هزار تن خریداری کرد.

استان گلستان با داشتن هفت اقلیم از ۱۳ اقلیم دنیا ظرفیت تولید ۹۲ محصولات از جمله زراعی، باغی، دامی و شیلات را دارد که ۱۶ محصول تولیدی این استان از جمله گندم، کلزا، پنبه، رتبه های در رتبه های اول تا ششم کشور قرار دارد.

هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال تسهیلات خرید بذر گندم پاییزه در گلستان جذب شد

ضرورت تشکیل شرکت تعاونی تخصصی برای از حمایت کشاورزی

مدیر تعاون روستایی گلستان با تاکید بر حمایت از رونق کشاورزی استان گفت: تشکیل و راه اندازی شرکت های تعاونی تخصصی در حوزه مختلف کشاورزی از اولویت های این مدیریت در حمایت از بهره برداران و رونق تولید است.

کوچکی از راه اندازی شرکت های تعاونی تخصصی گلخانه داران در گرگان و گنبدکاووس، شالیکاران نسق دار، دام سبک در مینودشت و بندرگز و سیب زمینی کاران با محوریت جلین و سرخنکلاته گرگان، سرمایه گذاری در حوزه صنایع تبدیلی با توجه به اولویت ها و ممانعت از خام فروشی محصولات تولیدی، تامین و توزیع نهاده های کشاورزی، تولید محصولات ارگانیک با قابلیت صادرات و استفاده از ظرفیت صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی در سال جاری خبر داد.

به گفته کوچکی این مدیریت حدود ۲۰۰ هزار بهره برداری بخش کشاورزی استان را با ۲۸۰ تعاونی روستایی، تولید، کشاورزی، زنان و نظام صنفی کشاورزی فعال در ۱۴ شهرستان زیر پوشش دارد.

مطابق گزارش سازمان جهادکشاورزی گلستان، سالانه پنج میلیون و ۱۵۰ هزار تن محصول کشاورزی در این استان تولید می شود که بخش عمده آن به صورت خام فروخته و به مصرف می رسد.

حمایت از بازار سیب زمینی گلستان نیازمند اصلاح بذر

معاون فنی مدیریت تعاون روستایی گلستان هم در این جلسه گفت: بازار سیب زمینی استان برای رهایی از ارزان فروشی و ممانعت از زیان به بهره برداران نیازمند اصلاح بذر است.

وحید ملکی افزود: سیب زمینی تولیدشده گلستان به دلیل بذر نامناسب ماندگاری کمی داشته و توان رقابت با محصولات مشابه را در بازار ندارد.

هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال تسهیلات خرید بذر گندم پاییزه در گلستان جذب شد
وی از جهادکشاورزی گلستان خواست برای حل این معضل، نسبت به معرفی بذرهای اصلاح شده و دارای قابلیت تجاری اقدام کند.

گفته می شود امسال افزون بر ۹۰ درصد سیب زمینی کاران گلستان به دلیل سرمازدگی و خشکسالی به طور میانگین ۱۶ تن در هکتار محصول برداشت کردند که با هزینه کرد آن ها همخوانی نداشت.

در شرایط عادی میزان برداشت سیب زمینی در هر هکتار ۳۰ تن است

گلستان از قطب های مهم کشت سیب زمینی کشور به شمار می رود که سالانه حدود هشت هزار هکتار از زمین های استان در ۲ فصل بهار و پاییز به زیرکشت این محصول می رود و نیاز بخش زیادی از مصرف کشور (اعم از تازه‌خوری و فرآوری کارخانه ها) از سوی کشاورزان این استان تولید و تامین می شود.

امسال ۶ هزار و ۲۵۰ هکتار از زمین های زراعی مرکز و غرب گلستان به زیر کشت سیب زمینی پاییزه رفت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha