به گزارش خبرنگار ایرنا، گرچه طرح تحول نظام سلامت از سال ۹۳ با هدف ایجاد عدالت در دسترسی به خدمات سلامت و نیز ارتقای کیفیت خدمات مطرح و پیگیری شد، اما هنوز مردم بخش مرزی خراسان شمالی از دریافت سادهترین خدمات بیمارستانی محروم هستند و سال هاست که برای دریافت خدمات درمانی مسیری ۱۵۰ کیلومتری را طی می کنند.
در واقع بخش مرزی رازوجرگلان که در سال ۹۱ پس از تصویب دولتمردان وقت به شهرستان ارتقا یافت اما این تقسیمات سیاسی جدید هم نتوانست پیشرفتی در بخش درمانی این منطقه مرزی استان ایجاد کند به گونه ای هر چند وقت اخباری از مرگ مصدومان و بیمارانی که به سبب طولانی بودن مسیر و دیر رسیدن آمبولانس به بیمارستان شنیده می شود تا ضرورت احداث بیمارستان در این منطقه بیش از پیش احساس شود.
در این میان اگرچه بعد از سال ها پیگیری اهالی مرزشنین و مسوولان استانی، سرانجام در سال ۹۹، کلنگ احداث بیمارستان ۶۴ تخت خوابی بر زمین زده شد و قرارگاه خاتم الانبیا(ص) مجری این طرح شد ولی بعد از گذشت یکسال هنوز شاهد پیشرفتی در اجرای این پروژه درمانی نیستیم به گونه ای که این روزها چشم امید اهالی مرزنشین خراسان شمالی برای به سرانجام رسیدن این پروژه درمانی به توانمندی های جهادی دولت سیزدهم دوخته شده است تا آنها نیز طعم توزیع عادلانه خدمات درمانی را بچشند.
اخذ مجوز ماده ۲۳ برای احداث بیمارستان
فرماندار شهرستان مرزی رازوجرگلان در این خصوص گفت: برای احداث بیمارستان در این شهرستان مرزی مجوز ماده ٢٣ اخذ و در قانون بودجه مجلس شورای اسلامی پیش بینی شده است.
براساس ماده ۲۳، پیش از اجرای هر طرحی باید مطالعات توجیهی فنی، اقتصادی، مالی، زیست محیطی، پدافند غیرعامل، اجتماعی و فرهنگی (موضوع ماده(۳) دستورالعمل) انجام و مجوزهای لازم از دستگاه های محیط زیست و پدافند غیرعامل گرفته شود.
روح الله حسین پور افزود: تفاهم نامه احداث این بیمارستان با قرارگاه خاتم الانبیا(ص) منعقد شده است و دستگاه اجرایی متولی یعنی دانشگاه علوم پزشکی باید پیگیر آغاز عملیات اجرایی باشد.
وی با بیان اینکه این شهرستان آماده حضور ارتش برای ساخت بیمارستان صحرایی نیز است، خاطرنشان کرد: پیگیری های استان از نیروی زمینی ارتش برای احداث بیمارستانی در این شهرستان ادامه دارد و به زودی هیاتی از تهران برای پیگیری این موضوع به استان خواهند آمد.
علوم پزشکی جزیره ای فکر می کند
نماینده مردم بجنورد، مانه و سملقان، گرمه، جاجرم و راز و جرگلان در مجلس شورای اسلامی گفت: علوم پزشکی استان جزیره ای فکر می کند و توزیع امکانات پزشکی در این خطه به خوبی انجام نشده است، به گونه ای که برخی از شهرستان نیروهای مازاد درمانی دارند و برخی نیز از نبود امکانات درمانی و پزشک رنج می برد.
محمد وحیدی با بیان اینکه در حوزه درمان رازوجرگلان شرمنده مردم هستیم، تصریح کرد: احداث و راهاندازی بیمارستان مجهز برای ارائه خدمات درمانی و کاهش میزان مراجعه بیماران به شهرهای مجاور یکی از درخواستها اساسی شهروندان بوده است.
وی افزود: همانگونه که دولت رویکردی جهادی برای اتمامی بسیاری از پروژه ها در کشور دارد باید نگاهی ویژه و جهادی نیز برای احداث و تسریع روند ساخت بیمارستان در این منطقه حق این اهالی است داشته باشد.
تخصیص اولیه ۵۰ میلیارد ریال برای احداث بیمارستان
دیگر نماینده مردم بجنورد، مانه و سملقان، گرمه، جاجرم و راز و جرگلان در مجلس شورای اسلامی نیز اظهار داشت: اهالی مرزنشین مردمانی صبور و مظلومی هستند که برخلاف بسیاری از نقاط کشور، دوران کرونایی را غریبانه سپری می کنند به گونه ای از دورترین نقطه روستایی این شهرستان، ۱۸۰ کیلومتر تا مرکز استان را برای دریافت خدمات بیمارستانی طی می کنند.
سیدمحمد پاکمهر افزود: اگرچه با همکاری خوب مجموعه نمایندگان استان و دستگاه های اجرایی، خراسان شمالی پس از سال ها از اورژانس هوایی بهره مند شد ولی داشتن مرکزی درمانی در این شهرستان مرزی از نیازهای اصلی و مطالبه به حق مردم رازوجرگلان است.
وی یادآور شد: با پیگیری های مکرر از سازمان برنامه و بودجه کشور، ۵۰ میلیارد ریال اعتبار در تخصیص اولیه، برای احداث بیمارستان قرار گرفت ولی جذب اعتبارات بیشتر و تسریع در روند ساخت این پروژه درمانی نیازمند رویکرد جهادی مسوولان استانی برای جذب اعتبار و نگاه ویژه دولت سیزدهم به بخش درمان این شهرستان است.
قرارگاه خاتم الانبیا(ص) آمادگی اجرای طرح را دارد
فرمانده سپاه حضرت جوادالائمه (ع) خراسان شمالی گفت: ساخت بیمارستان رازوجرگلان نیاز به پیگیری مسوولان دولتی دارد و قرارگاه خاتمالانبیا مجری طرح است و آمادگی اجرای طرح را دارد.
سردار اسماعیل فرجی افزود: ردیف اعتباری ساخت این طرح توسط دولت مصوب شده است و قرارگاه خاتم الانبیا (ص) به عنوان مجری طرح، پس از ساخت آن را برای تجهیز امکانات و نیرو، تحویل دانشگاه علوم پزشکی استان می دهد.
علوم پزشکی مسوول ساخت بیمارستان نیست
معاون درمانی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نیز گفت: علوم پزشکی استان مسوول ساخت بیمارستان نیست و تنها تجهیز مراکز درمانی و تامین نیروی انسانی بر عهده این بخش است.
دکتر قاسم بیانی افزود: مجری این طرح قرارگاه خاتم الانبیای سپاه و دستگاه های اجرایی است که پیگیر ساخت این بیمارستان ۶۴ تختخوابی هستند.
شهرستان راز و جرگلان با ۷۰ هزار نفر جمعیت از داشتن بیمارستان بیبهره است و مردم این منطقه ناگزیرند برای دریافت خدمات درمانی فاصله چند ۱۰ کیلومتری آن تا شهرستان مانه و سملقان و یا بجنورد، مرکز استان خراسان شمالی را طی کنند.
این شهرستان که در شمالیترین نقطه استان قرار دارد، هم مرز با کشور ترکمنستان بوده و دارای ۳ بخش مرکزی، جرگلان و غلامان است.
استان ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی، ۹ مرکز درمانی با هزار و ۳۰۰ تخت بیمارستانی دارد.
نظر شما