به گزارش روز سهشنبه ایرنا از تارنمای سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا، جوسپ بورل پس از نشست غیر رسمی شورای وزیران اتحادیه اروپا در نیویورک گفت: اتحاد بین این سه کشور که هفته پیش اعلام شد – به صورت تصادفی – هم زمان شد با برنامه ما برای اعلام استراتژی دفاعی خود در اقیانوس آرام و هند؛ طبیعتا ما از این خبر که با لغو سفارش زیردریاییهای فرانسه توسط دولت استرالیا توام شد غافلگیر شدیم.
وی افزود که وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا این تحول را نا امید کننده تلقی کرده و با فرانسه ابراز همبستگی کردند. به گفته مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، پیمان آکوس مغایر ادعای توسعه همکاریها با اتحادیه اروپا در منطقه اقیانوس آرام و هند است.
بورل پیشتر در دیدار با «ماریس پین» وزیر امور خارجه استرالیا از معاهده آکوس که بدون رایزنی و اطلاع قبلی شرکای اروپایی منعقد و منجر به لغو سفارش چند میلیارد دلاری زیردریاییهای فرانسه شد ابراز دلخوری کرد. وی تصریح کرد که چالشهای کنونی در زمینه ثبات منطقهای نیازمند همکاریهای بیشتر و هماهنگ بین شرکای همسو است.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به خبرنگاران گفت که دست یابی به صلح و ثبات در منطقه اقیانوس آرام و هند نیازمند همکاری بیشتر و گسست کمتر است. وی اضافه کرد کرد که اتحادیه اروپا به اجرای استراتژی دفاعی خود در این منطقه اهتمام خواهد داشت.
پیشتر رییس کمیسیون اروپا هم رفتاری را که با فرانسه در امضای قرارداد استرالیا ( آکوس) با انگلیس و آمریکا شده غیر قابل قبول خواند. اورسولا فون در لاین در گفت وگویی با شبکه سیانان افزود که با یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا رفتار غیر قابل قبولی صورت گرفته است . وی خواستار توضیح در این مورد شد و گفت: ما میخواهیم بدانیم چرا و چه اتفاقی افتاده است.
اتحادیه اروپا سومین شریک بزرگ تجاری استرالیا بشمار میرود. طبق گزارش کمیسیون اروپا، حجم مراودات تجاری دو طرف در سال ۲۰۲۰ میلادی به ۳۶ میلیارد یورو رسید. دو طرف قصد دارند تا حجم مراودات را طی ده سال آینده بین ۱.۸ تا ۳.۹ میلیارد یورو دیگر افزایش دهند. دور بعدی مذاکرات استرالیا و اتحادیه اروپا برای ماه بعد برنامه ریزی شده اما اریک ممر سخنگوی ارشد کمیسیون اروپا دوشنبه اعلام کرد که اتحادیه سرگرم بررسی پیامدهای پیمان «اکوس» بر زمان برگزاری دور بعدی مذاکرات است.
استرالیا هفته گذشته اعلام کرد که قرارداد سال ۲۰۱۶ خود را با نیروی دریایی فرانسه برای ساخت ناوگان زیردریایی های معمولی را لغو می کند و به جای آن با همکاری و مشارکت انگلیس و آمریکا درر چارچوب پیمان «آکوس» زیردریایی هسته ای می سازد.
نظر شما