تولید گوجه‌فرنگی در مهاباد ۲۰ درصد کاهش یافت

مهاباد- ایرنا- کارشناس زراعت جهادکشاورزی مهاباد گفت: امسال هزار تُن گوجه فرنگی در مزارع این شهرستان تولید شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۰ درصد کاهش یافته است.

آوات نورانی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تولید محصول گوجه فرنگی در شهرستان مهاباد در چند سال گذشته به دلیل جایگزین کردن محصول پیاز، نبود قیمت تضمینی و نوسانات نرخ بازار و مشکلات کم آبی کاهش یافته است به طوریکه سطح زیر کشت این محصول نسبت به سه سال گذشته بیش از ۵۰ درصد کاهش را نشان می دهد.

وی ادامه داد: امسال حدود ۲۵ هکتار از مزارع مهاباد به کشت گوجه فرنگی اختصاص یافت که حدود هزار تن محصول برداشت شد که این میزان در سال گذشته ۴۵ هکتار و میزان تولید هزار و ۳۰۰ تن بود.

کارشناس زراعت جهادکشاورزی مهاباد اظهار داشت: استقبال از کشت پیاز به جای گوجه فرنگی با توجه به شرایط بازار و قیمت خرید به مراتب بیشتر از گوجه فرنگی بوده و کشاورزان در شرایط آبی برابر محصول پیاز را ترجیح می دهند.

نورانی با بیان اینکه این محصول در مهاباد در ارقام مختلف از جمله"سوپر استار" و "سوپر چف" کشت شده است، گفت: امسال برخی از کشاورزان ارقامی را بدون هماهنگی با کارشناسان جهاد کشاورزی کشت کردند که از مرغوبیت مطلوبی برخوردار نبوده و همین امر نیز موجب کاهش کیفیت محصول تولیدی شد.

وی ادامه داد: گوجه‌فرنگی در این شهرستان به صورت رب و سس بیشتر مصرف می‌شود و کار عمل‌آوری آن در کارخانه‌های داخل استان و یا به صورت خانگی توسط اعضای خانواده‌ها صورت می‌گیرد.

به گزارش ایرنا، محصول گوجه‌فرنگی از محصولات عمده جالیزی آذربایجان‌غربی است.

گوجه‌فرنگی یکی از محصولات مهم تولیدی در استان است که علاوه بر مصرف داخلی به صورت تازه‌خوری، پس از فرآوری در کارخانه‌های آذربایجان‌غربی به صورت رب و سس به خارج از استان و حتی کشورهای همسایه از جمله عراق، ترکیه و آذربایجان نیز صادر می‌شود که نقش مهمی در اقتصاد منطقه دارد.

مهاباد در جنوب آذربایجان غربی و ۱۱۶ کیلومتری مرکز استان واقع شده و دارای بیش از ۸۰ هزار هکتار اراضی مستعد کشاورزی و باغی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha