تولید مرکبات در باغ‌های اصلاح شده مازندران ۲۰ درصد افزایش یافت

ساری - ایرنا - مدیر باغبانی جهاد کشاورزی مازندران گفت که با اجرای طرح جهش تولید طی ۲ سال اخیر و اصلاح ۱۰ هزار هکتار از باغ‌های مرکبات استان ، میانگین تولید در این باغ‌ها امسال تا ۲۰ درصد افزایش یافته است.

هادی ایزدی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود که تا قبل از سال اجرای طرح جهش تولید میزان برداشت مرکبات از هر هکتار باغ مازندران ۲۵ تن بود ، افزود که امسال میزان تولید در باغ های اصلاح شده به ۳۰ تن در هکتار افزایش یافته است.

وی افزایش میزان تولید در واحد سطح را یکی از برنامه های جهاد کشاورزی مازندران با همکاری باغداران در یک دهه اخیر برشمرد و گفت که در این مدت در مجموع میانگین تولید مرکبات در استان از ۱۷ تن به ۲۵ تن در هکتار رسیده است.

ایزدی با بیان این که طرح جهش تولید پس از برداشت محصول با هرس کردن باغ ها و اجرای توصیه های فنی عملیاتی شد ، افزود : باغ هایی که در چارچوب طرح جهش تولید تحت برنامه اصلاحی قرار گرفتند ، از طریق مراکز خدمات کشاورزی شهرستان‌ها مشخص و معرفی شدند و برنامه این طرح در بازه زمانی پنج ساله رسیدن به  میانگین تولید ۵۰ تن در هکتار است.  

این کارشناس باغبانی کیفیت خاک بخصوص خاک رسوبی را برای اجرای طرح های اصلاحی و جهش تولید در باغ های مرکبات بسیار موثر دانست و توضیح داد : تهیه نهال استاندارد از نهالستان های دارای مجوز ، آبیاری قطره ای ، هرس و توجه ویژه به تغذیه هم از دیگر مواردی است که براحتی افزایش تولید در واحد سطح را محقق می کند.

ایزدی دستیابی به اهداف تعیین شده در طرح جهش تولید مرکبات را برای باغداران مازندران امکان پذیر دانست و گفت : نمونه های موفقی در استان در این زمینه وجود دارد و برخی از باغداران که البته تعدادشان هم اکنون کمتر از ۱۰ نفر است سالانه ۸۰ تا ۱۰۰ تن در هکتار مرکبات برداشت می کنند و این نشان می دهد که  می توان براحتی با اجرای طرح های اصلاحی میزان تولید  مرکبات را در استان افزایش داد.

وی یکی از مهمترین مزیت های افزایش تولید را کاهش هزینه و اقتصادی شدن باغداری مرکبات در مازندران دانست و افزود : البته باید برای فروش محصول هم فکری کرد چون اگر به بازرگانی مرکبات توجه نشود ، که این معضل اساسی استان درهمه محصولات کشاورزی استان است، نمی توانیم به جهش تولید یکپارچه استان برسیم.

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی مازندران یکی از راه های موفق و پرسود فروش محصول را توسعه بیش از پیش صادرات مرکبات دانست و گفت : خوشبختانه شرایط برای صادرات مرکبات طی ۲ سال اخیر بویژه امسال مهیا تر شده است و با افزایش ظرفیت ذخیره محصولات کشاورزی در انبارهای استاندارد ، پایانه صادراتی ، حمل و نقل و از سوی دیگر وجود بازار کشورهای حاشیه دریا خزر ، سی آی اس و کشورهای  عربی خلیج فارس ، با برنامه ریزی مناسب می توان مشکل فروش محصولات را هم حل کرد.

وی پایانه صادراتی محصولات کشاورزی مازندران در جویبار را یک گام بزرگ برای پویایی و اقتصادی کردن کشاورزی استان ارزیابی کرد و افزود : اگر همه زمینه ها برای بازار مصرف محصولات مرکبات فراهم نشود ، به طور یقین با بحران تولید مواجه می شویم. 

طبق اظهارات کارشناسان ؛ بهره وری و جهش تولید در واحد سطح  عامل اصلی کاهش هزینه تولید و رقابتی شدن محصولات در بازار داخلی و جهانی است . هدف از اجرای طرح اصلاح باغات مرکبات مازندران هم افزایش میزان تولید در واحد سطح و کاهش هزینه تولید است.به اعتقاد کارشناسان با حساب و کتاب ساده از طریق افزایش پنج تن تولید در هکتار در باغ های اصلاح شده ، دستکم ۱۰ میلیون تومان با نرخ سال جاری به درآمد باغدار اضافه می شود ضمن این که هزینه ها نیز به خاطر سرشکن شدن کاهش می یابد.

طبق آمارهای رسمی ، مجموع باغ های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار است که از این میزان ۱۱۰ هزار هکتار ارقام بارده هستند. همچنین از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال ، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.

برداشت مرکبات مازندران با  ارقام زودرس نارنگی از هفته پیش آغاز شد و اکنون باغداران مشغول برداشت نارنگی های زود رس در سطح حدود۱۱ هزار هکتار هستند.

مازندران با دارا بودن ۱.۵ درصد از اراضی کشور و ۲.۵ درصد اراضی کشاورزی کشور سالانه بیش از هفت میلیون تن محصولات کشاورزی تولید می کند که  ۱۰ درصد ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است .

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha